Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Άγχος: Ανακαλύψτε τα Συμπτώματα και τις Σοβαρές Επιπτώσεις του στην Υγεία

Άγχος

Το στρες μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό του ανθρώπου και σε μικρές δόσεις είναι υγιές.
Είναι φυσιολογικό, οι άνθρωποι να νοιώθουν περισσότερο άγχος όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση ή όταν απειλούνται σωματικά.

Όταν όμως το στρες γίνεται συνήθεια τότε υπάρχει πρόβλημα, τόσο οργανικό όσο και ψυχολογικό.
Για παράδειγμα, θέματα εργασίας ή καθημερινά οικογενειακά προβλήματα μπορούν να αυξήσουν δραματικά το άγχος.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το 60% με 90% των ασθενειών οφείλονται στο άγχος.

Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις του στρες στην υγεία του ανθρώπου είναι οι εξής:

  • Το άγχος προκαλεί δερματικά προβλήματα.
    Η αρνητική επίδραση του άγχους στο δέρμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά όταν διαταράσσεται η ισορροπία του λίπους της επιδερμίδας.
    Στην περίπτωση αυτή, τα λοιμώδη βακτήρια είναι ελεύθερα να εισχωρήσουν στο δέρμα.
    Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως το άγχος προκαλεί σημαντικές δερματολογικές παθήσεις, όπως εκζέματα και ψωρίαση.
    Επίσης, πολλά από τα εξανθήματα που εμφανίζονται στο δέρμα μας οφείλονται στο στρες.
    Ο διαλογισμός σε συνδυασμό με μια ψυχολογική θεραπεία, αλλά και με κατάλληλα φάρμακα που βοηθούν στη μείωση των δερματικών συμπτωμάτων, μπορούν να συντελέσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Το στρες προκαλεί παχυσαρκία.
    Όσο περισσότερο οι ενήλικες στρεσάρονται, τόσο πιο εύκολα παίρνουν βάρος.
    Η υπερκατανάλωση φαγητού συνήθως οφείλεται σε άγχος συναισθηματικής κυρίως φύσεως.
    Οι άνθρωποι που νιώθουν συναισθηματική πίεση, συχνά βρίσκουν αδιέξοδο στο φαγητό, ως έναν ασυνείδητο τρόπο εκτόνωσης που κατευνάζει παροδικά το άγχος.
    Το στρες μπορεί να προκαλέσει ένα έντονο αίσθημα πείνας, ακόμα κι αν είστε χορτάτοι.
    Πρόσφατες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι επιρρεπείς σε διατροφικές ατασθαλίες.
    Όπως είναι φυσικό, αυτή η υπερκατανάλωση φαγητού οδηγεί στην παχυσαρκία, εφόσον η άσκηση μειώνεται, ενώ οι προσπάθειες για εξαντλητικές δίαιτες το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιδεινώνουν την κατάσταση.
    Μην ξεχνάτε ότι παχυσαρκία κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία σας.
    Η άσκηση είναι η πιο αποδοτική λύση για την μείωση του βάρους.
    Εκτός από την υιοθέτηση μιας σωστής και υγιεινής διατροφής, η πρόληψη της παχυσαρκίας επιβάλλει την εύρεση και άλλων εναλλακτικών τρόπων αποβολής του άγχους.
  • Το άγχος προκαλεί άσθμα.
    Το άγχος μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην φυσική λειτουργία της αναπνοής του ανθρώπου.
    Οι κρίσεις πανικού, ως αποτέλεσμα συσσωρευμένου στρες, συχνά δημιουργούν δυσφορία και δυσκολία στην αναπνοή.
    Σε όσους ήδη υποφέρουν από άσθμα, το άγχος μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.
    Η αναπνοή συνήθως γίνεται γρηγορότερη μετά από ένα έντονο αγχωτικό γεγονός.
    Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα άσθματος θα πρέπει να εστιάζουν σε πρακτικές που τους βοηθούν να καταπολεμούν το άγχος, όπως ασκήσεις χαλάρωσης και ηρεμίας, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και χωρίς καφεΐνη.
  • Το στρες μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσα νοσήματα.
    Το στρες επηρεάζει αρνητικά την ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού.
    Τα υγιή άτομα μπορούν να θεραπευθούν από σημαντικές λοιμώξεις, όπως είναι ο πυρετός, χάρη στο ανοσοποιητικό σύστημα των κυττάρων τους.
    Αντίθετα, όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα άγχους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανίκανο να καταπολεμήσει τις πιθανές λοιμώξεις που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους.
    Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό αυτά τα άτομα να αναζητούν τους παράγοντες εκείνους που προκαλούν το άγχος και να τους καταπολεμούν δραστικά.
  • Το στρες μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση.
    Η άσκηση μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στη λειτουργία της καρδιάς κάθε ανθρώπου, αντίθετα με το στρες που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές καρδιακές επιπλοκές.
    Έρευνες έχουν δείξει πως άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον χώρο της εργασίας τους ή έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο έχουν περισσότερο άγχος και είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες παθήσεις.
    Το κάπνισμα, όπως είναι φυσικό, κάνει το πρόβλημα μεγαλύτερο.
    Ένας άλλος κινδύνος των καρδιακών παθήσεων είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία επίσης μπορεί να προκληθεί από το έντονο στρες.
    Προσπαθήστε επομένως να μειώσετε το άγχος, εξερευνήστε την προσωπικότητα σας και μην είστε τόσο ανταγωνιστικοί με τους άλλους, αντιμετωπίζοντας τη ζωή σας με περισσότερη ηρεμία.
  • Το στρες προκαλεί χρόνιους πόνους και ημικρανίες.
    Οι πόνοι που συνήθως νιώθουμε στην περιοχή της πλάτης, οι μυϊκοί πόνοι, αλλά και οι συχνές δυσκαψίες των συνδέσμων μπορεί να οφείλονται στο άγχος.
    Το στρες συνδέεται άμεσα με τον πόνο, γι’ αυτό και οι σωματικοί πόνοι προειδοποιούν τον οργανισμό μας ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είμαστε αρκετά στρεσαρισμένοι.
    Έτσι, όταν το άγχος αυξάνεται ο μυϊκός πόνος γίνεται εντονότερος.
    Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες από την άλλη, είναι επίσης απόρροια του άγχους, καθώς δημιουργείται μια χημική ανισορροπία, η οποία μεταβάλλει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.
    Επομένως, στόχος είναι η αναζήτηση των παραγόντων εκείνων που σας προκαλούν το άγχος και η σωστή διαχείρισή τους.
    Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ και θεραπείες σπα σε κάποια επαγγελματικά ινστιτούτα, τα οποία θα μπορέσουν να εντοπίσουν την περιοχή του προβλήματος, θα επικεντρωθούν σε αυτήν και πολύ πιθανό να σας απαλλάξουν μια για πάντα από τα συγκεκριμένα ενοχλητικά συμπτώματα.
  • Το άγχος προκαλεί υπογονιμότητα στους άνδρες.
    Όταν ένας άνδρας πλημμυρίζεται από άγχος, αυτόματα οι ορμόνες του στρες επηρεάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης του.
    Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους ή στην κοινωνική τους ζωή, αντιμετωπίζουν και προβλήματα υπογονιμότητας.
    Ωστόσο, αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί εάν οι άνθρωποι καταφέρουν να ελέγχουν το άγχος τους και χρησιμοποιούν τον έρωτα ως μέσο εκτόνωσης, αυξάνοντας έτσι τη γονιμότητα του σπέρματός τους.

Όπως διαπιστώσατε το άγχος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία ενός ανθρώπου.

Το θέμα είναι να μην το αφήνετε να σας επηρεάζει, βρίσκοντας κάθε φορά τις δικές σας διεξόδους μέσα από μια μέθοδο χαλάρωσης που θα ανακουφίσει το σώμα και το πνεύμα σας।

Πηγή : antigiransi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.