Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Λογιστικές "παπαριές" στο υπουργείο Άμυνας από Ε.Βενιζέλο!!

Καλή η δημιουργική λογιστική, αλλά η απλή αριθμητική φαίνεται να είναι ακόμα καλύτερη. Έτσι, μετά τον έλεγχο που έκανε στα οικονομικά του υπουργείου ο Ιταλός Επίτροπος της τρόικας (που κατάντησε το υπουργείο Άμυνας...) αποδείχθηκε ότι οι μειώσεις στους εξοπλισμούς είναι απλές ... λογιστικές "παπάρες", αφού πολύ απλά στο υπουργείο έχουν σταματήσει να γίνονται εξοπλισμοί εδώ και χρόνια. Δηλαδή, ανακάλυψε αυτό που έχουμε επανειλημμένα σημειώσει στο defencenet.gr: Πώς να κόψεις τον... αέρα; Γίνεται;


Συγκεκριμένα:

Οι δήθεν μειώσεις που είχε προαναγγείλει ο Βενιζέλος ως ΥΕΘΑ, ύψους 700 εκατομμυρίων αποδείχτηκαν απλά ανύπαρκτες και λόγια του αέρος. Το περίφημο κονδύλι για τους εξοπλισμούς που θα μείωνε ο Βενιζέλος το 2011 για τους εξοπλισμούς ύψους 1,4 δισ. ευρώ, απλά δεν υπήρχε! Γιατί δεν υπήρχε και τίποτα για να αγοραστεί.

Έτσι ή αλλιώς, οι δαπάνες των εξοπλισμών προσδιορίζονται με την παραλαβη των συστημάτων, μέχρι το μήνα Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε είχαν γίνει παραλαβές ύψους 250 εκατομμυρίων και σύμφωνα με την έρευνα του Ιταλού στις κατασκευάστριες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται οι ΕΔ, μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αναμένεται καμία άλλη παραλαβή.

Ως εκ τούτου, οι πραγματικές εξοπλιστικές δαπάνες για το 2011 δεν θα ξεπεράσουν τα 400 εκατομμύρια. Άρα; Άρα το 1 επιπλέον δις που "έκοψε", το έκοψε από το πουθενά! Παρ' όλα αυτά, φόρτωσε το έλλειμμα της χώρας και συνεισέφερε στα πρόσθετε μέτρα λιτότητας!

Δηλαδή, διπλή ζημιά: Και δεν αγοράστηκαν όπλα για την ασφάλεια της χώρας, και επιβαρύνθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα! Και όλα αυτά για να βρει ο Μπένι κάτι να κόψει! Δεν έκοβε καλύτερα τίποτα άλλο;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.