Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

H αυστριακή Bουλή λογοκρίνει τον Μίκη


Μνήμες από τα χρόνια της χούντας στην Ελλάδα ξυπνά η απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ, να ματαιώσει την παρουσίαση του θρυλικού έργου «Μαουτχάουζεν» του κορυφαίου Ελληνα συνθέτη και αγωνιστή που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού στην αυστριακή Εθνοσυνέλευση, με την ευκαιρία της 66ης επετείου της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν.

Η Μπάρμπαρα Πράμερ δικαιολόγησε την προκλητική αυτή απόφασή της χρεώνοντας στον Μίκη Θεοδωράκη «επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις, προηγούμενων χρόνων, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Βιέννης, οι οποίοι έκαναν λόγο για προσβολή στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη, το όνομα του οποίου, όπως ανέφεραν, ταυτίστηκε, στα πέρατα του Πλανήτη, όσο κανενός άλλου, με τον αιώνιο, χωρίς εθνικές ή άλλες διακρίσεις, αγώνα του ανθρώπου για την κατάκτηση της Ελευθερίας και για της υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε για πρώτη φορά το μελοποιημένο το 1966 έργο του «Μαουτχάουζεν» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη, το 1988, στον τόπο του Μαρτυρίου του Μαουτχάουζεν κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής συναυλίας με τη Μαρία Φαραντούρη, την Ελινόαρ Μοάβ - Βιντιάδη και την Ανατολικογερμανίδα Γκίζελα Μάι παρουσία δεκάδων χιλιάδων κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο τότε καγκελάριος της Αυστρίας Φραντς Βρανίτσκι.Πηγή "ethnos.gr"

Αναρτήθηκε απο Άννα Παλλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.