Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ελληνικά Χριστουγεννιάτικα έθιμα!


Για να δούμε... Πόσα απο τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα που τηρούμε σήμερα είναι αλήθεια Ελληνικά; Και για πόσα απο αυτά γνωρίζουμε την προέλευση και τη σημασία τους;

Στην Ελλάδα μιλάμε για τις «Γιορτές» κι αναφερόμαστε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων (Θεοφάνεια).

Παραδοσιακά η περίοδος αυτή διαρκεί 12 μέρες και υπάρχουν πολλά έθιμα συνδεδεμένα με αυτή, άλλα πολύ παλιά κι άλλα σχετικά πρόσφατα, όπως το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και η γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το θρησκευτικό συναίσθημα κι η πρακτική στο παρελθόν ήταν σαφώς πιο έντονα και σχεδόν 40 μέρες νωρίτερα ξεκινούσε η Νηστεία Των Χριστουγέννων. Οι πιστοί δεν κατανάλωναν καθόλου ζωικά προϊόντα: κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά.

Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα, άρχιζαν οι προετοιμασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού. Τα σπίτια καθαρίζονταν σχολαστικά και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα οι νοικοκυρές έφτιαχναν τα μελομακάρονα, τα οποία φυσικά τρώγονταν την ημέρα των Χριστουγέννων με την λήξη της νηστείας. Στο παρελθόν τα μελομακάρονα ήταν αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα κι οι κουραμπιέδες για την Πρωτοχρονιά. Σήμερα όμως ο διαχωρισμός αυτός δεν τηρείται.

Παλιότερα ήταν έθιμο να μεγαλώνει κάθε οικογένεια στο χωριό ένα γουρούνι, το «χοίρο», όπως το έλεγαν. Ο χοίρος σφάζονταν την παραμονή των Χριστουγέννων κι ήταν το κύριο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα. Το έθιμο της Γαλοπούλας έφτασε στην Ευρώπη από το Μεξικό το 1824 μ.Χ. Έχει διαδοθεί αρκετά και στην Ελλάδα και έχει αντικαταστήσει το χοιρινό κρέας σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι τελείως.

Σήμερα όλοι αγοράζουν και στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, είτε φυσικά είτε τεχνητά. Συνήθως στολίζονται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και παραμένουν στα σπίτια μέχρι τα Φώτα. Στην Κρήτη παλιότερα το έθιμο αυτό δεν υπήρχε. Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας στόλιζαν μικρά καραβάκια. Το έθιμο του χριστουγεννιάτκου δέντρου πιστεύεται ότι έχει έρθει από τη Δύση, αλλά σήμερα έχουμε αποδείξεις ότι αυτό υπήρχε ήδη στην αρχαία Ελλάδα, όπου τα παιδιά στην αρχή του χρόνου περιφέρονταν στους δρόμους κρατώντας στολισμένα κλαδιά δέντρων και τραγουδώντας την Ειρεσιώνη, τα αρχαία ελληνικά κάλαντα.

Το Χριστόψωμο
Το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχνε, την παραμονή των Χριστουγέννων, η νοικοκυρά με ιδιαίτερη ευλάβεια και με ειδική μαγιά (από ξερό βασιλικό κ.λ.π.). Απαραίτητος επάνω, χαραγμένος ο σταυρός. Γύρω - γύρω διάφορα διακοσμητικά σκαλιστά στο ζυμάρι ή πρόσθετα στολίδια. Αυτά τόνιζαν το σκοπό του χριστόψωμου και εξέφραζαν τις διάφορες πεποιθήσεις των πιστών. Την ημέρα του Χριστού, ο νοικοκύρης έπαιρνε το χριστόψωμο, το σταύρωνε, το έκοβε και το μοίραζε σ’ όλη την οικογένειά του και σε όσους παρευρίσκονταν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. (Μερικοί εδώ βλέπουν ένα συμβολισμό της Θείας κοινωνίας. Όπως ο Χριστός έδωσε τον άρτον της ζωής σε όλη την ανθρώπινη οικογένειά του...).

Οι τηγανίδες (Χωριά της Έξω Μάνης)

Σε όλα τα σπίτια, παραμονές Χριστουγέννων θα έπλαθαν και θα έψηναν τις τηγανίδες, τα μανιάτικα λαλάγγια. Στο σοφρά ή σε κάποιο τραπέζι κοντά στην φωτογονία, η μητέρα και τα κορίτσια έπλαθαν το έτοιμο ζυμάρι σε χοντρό μακαρόνι, τις τηγανίδες, και το δίπλωναν τεχνικά στα τέσσερα. Μετά το έριχναν στη μεγάλη τηγάνα που ήταν γεμάτη καυτό λάδι πάνω στη φωτιά, για να ψηθεί. Η πρώτη τηγανίδα, μεγάλη και στρογγυλή με σταυρό στη μέση ήταν του Χριστού, η δεύτερη παρόμοια του σπιτιού κ.λ.π. Τις ψημένες τηγανίδες τις έβαζαν μέσα σε μπουρέκια (στρογγυλά μπακιρένια ταψιά) και σε λεκάνες. Όταν στράγγιζαν καλά τις έβαζαν σε κοφίνια και τις κρεμούσαν ψηλά. Η ποσότητα του ζυμαριού που θα γινόταν τηγανίδες ήταν αρκετή και πάντοτε ανάλογη με τον πληθυσμό της φαμελιάς. Η φωτιά για τις τηγανίδες έπρεπε να είναι δυνατή και να έχει διάρκεια. Γι αυτό ο πατέρας είχε σκίσει σκίζες τα χοντρά κούτσουρα. Ήταν η καλλύτερη καύσιμη ύλη για την περίπτωση. Τα παιδιά παρακολουθούσαν και όλοι, αν δεν ήταν Τετάρτη ή Παρασκευή, δοκίμαζαν και έκαναν τις κρίσεις τους. Και κάθε χρόνο σχεδόν εύρισκαν τα ίδια ελαττώματα στο πλάσιμο και το ψήσιμο, όταν μάλιστα κάποιος ήθελε να πιει νερό του έλεγαν να γυρίσει την πλάτη προς το τηγάνι για να μην ...τον βλέπουν οι τηγανίδες και ρουφάνε το λάδι. Οι "λυπημένοι", που είχαν πρόσφατο θάνατο, δεν έψηναν τηγανίδες, τους πήγαιναν όμως συγγενείς και φίλοι. Άλλα γλυκά που έφτιαχναν στο σπίτι την περίοδο αυτή ήταν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

(Από το περιοδικό «Μάνη, χθες, σήμερα, αύριο»)


Το έθιμο της ζύμης στην Κρήτη

Σε χωριά της επαρχίας Αμαρίου, στην Κρήτη, τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων βάζανε λίγη κοινή ζύμη σ’ ένα πιάτο και κάποια στιγμή, ενώ βεγγερίζανε (ξενυχτούσαν συζητώντας) περιμένοντας, η ζύμη ανέβαινε και γινόταν προζύμι. Τότε, κατά την πίστη των ανθρώπων, ήταν η ώρα που γεννάται ο Χριστός (ο Χριστός γεννάται κι ανασταίνεται κάθε χρόνο, γιατί για την Εκκλησία ο χρόνος έχει άλλους συμβολισμούς).

(Από το περιοδικό του Ρεθύμνου «Πολιτεία»)

Την παραμονή των Χριστουγέννων "παντρεύουν", σε πολλά μέρη της Ελλάδας, τη φωτιά. Παίρνουν ξύλο με θηλυκό όνομα π.χ. κερασιά και ένα με αρσενικό όνομα, ας πούμε πλάτανος και ο νοικοκύρης λέγει: "Παντρεύω σε φωτιά για το καλό της νοικοκυράς".

Από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα έβαζαν άλλοτε στο τζάκι δώδεκα αδράχτια για να τα βλέπουν οι καλικάντζαροι να μη κατεβαίνουν από την καπνοδόχο.

Οι πιστοί στις παραδόσεις από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια που φεύγουν οι καλικάντζαροι, δεν τρώνε ελιές, φασόλια και σύκα για να μην κάνουν καλογήρους.

Στη Λήμνο την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σφάζουν γουρουνόπουλα και το βράδυ της ίδιας μέρας χορεύουν.

Στα Γρεβενά ανάβουν μεγάλο κούτσουρο, στη γωνιά από την παραμονή των χριστουγέννων και η φωτιά καίει συνέχεια μέχρι τα Φώτα για να προστατεύει την οικογένεια από τα δαιμονικά.

Πληροφορίες από το βιβλίο του Μιχ. Κ. Τσώλη, Γιορτές της Ρωμηοσύνης

Το τάισμα της βρύσης
Στην Κεντρική Ελλάδα οι κοπέλες, τα χαράματα των Χριστουγέννων (αλλού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς), πηγαίνουν στην πιο κοντινή βρύση "για να κλέψουν το άκραντο νερό". Το λένε άκραντο, δηλαδή αμίλητο, γιατί δε βγάζουν λέξη σ΄ όλη τη διαδρομή. Όταν φτάνουν εκεί, την "ταϊζουν", με διάφορες λιχουδιές: βούτυρο, ψωμί, τυρί... Και λένε:

"Όπως τρέχει το νερό σ΄ βρυσούλα μ΄, έτσ΄ να τρέχ΄ και το βιό μ΄".

Έπειτα ρίχνουν στη στάμνα ένα βατόφυλλο και τρία χαλίκια, "κλέβουν νερό" και γυρίζουν στα σπίτια τους πάλι αμίλητες μέχρι να πιουν όλοι από τ΄ άκραντο νερό. Με το ίδο νερό ραντίζουν και τις τέσσερις γωνίες του σπιτιού, ενώ σκορπούν στο σπίτι και τα τρία χαλίκια.

Κολλέγιο Αθηνών Δημοτικό

Πρωτοχρονιά
Στα όμορφα Επτάνησα, ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος και την Αδριατική θάλασσα, χαίρονται με ξεχωριστό τρόπο τις ημέρες του Δωδεκαημέρου. Οι άνθρωποι γιορτάζουν πηγαίνοντας στην εκκλησία, τρώγοντας, πίνοντας, τραγουδώντας αλλά και κάνοντας αστεία ο ένας στον άλλο.

Οι Κολώνιες:
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το βράδυ οι κάτοικοι της πόλης γεμάτοι χαρά για τον ερχομό του Νέου Χρόνου κατεβαίνουν στο δρόμο κρατώντας μπουκάλια με κολώνια και ραίνουν ο ένας τον άλλο τραγουδώντας:

Ήρθαμε με ρόδα και με ανθούς
να σας ειπούμε Χρόνους Πολλούς.

Και η τελευταία ευχή του χρόνου που ανταλλάσσουν είναι "Καλή Αποκοπή" δηλαδή "με το καλό να αποχωριστούμε τον παλιό το χρόνο".

Από το βιβλίο της Αγγελικής Θ. Μαστρομιχαλάκη, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα

"Οι παλιοί Αθηναίοι περίμεναν τον Άη Βασίλη από το βράδυ της παραμονής με ολάνοιχτες τις πόρτες των σπιτιών τους και επειδή σύμφωνα με την παράδοση, θα ήταν... κουρασμένος και πεινασμένος από το μακρινό ταξίδι του, έστρωναν ένα μεγάλο τραπέζι και το φόρτωναν με τα πιο εκλεκτά γλυκίσματα και φαγητά για να τον φιλοξενήσουν... γύρω από το τραπέζι αυτό μαζευόταν το βράδυ της παραμονής όλη η οικογένεια και περίμενε για ν΄ αρχίσει το φαγοπότι. ..... Τα μεσάνυχτα έσβυναν τις λάμπες τους κι έδιωχναν με γιουχαίσματα τον παλιό χρόνο, πετώντας πίσω του(!) στο δρόμο ένα παλιοπάπουτσο. " [Μιχ. Κ. Τσώλης, Γιορτές της Ρωμηοσύνης]

Τα παιδιά κρεμούν, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, τα παπούτσια και τις κάλτσες τους στα παράθυρα ή στο τζάκι περιμένοντας να περάσει ο Άη Βασίλης να τα γεμίσει δώρα.

Στις Κυκλάδες θεωρούν καλό οιωνό να φυσάει βοριάς την πρωτοχρονιά. Επίσης θεωρούν καλό σημάδι αν έρθει στην αυλή τους περιστέρι τη μέρα αυτή. Αν όμως πετάξει πάνω από το σπιτικό τους κοράκι τους βάζει σε σκέψεις μελαγχολικές ότι τάχα τους περιμένουν συμφορές...

Σε μερικά χωριά όταν πλένονται το πρωί της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν το πρόσωπό τους μ΄ ένα κομμάτι σίδερο, για να είναι όλο το χρόνο... "σιδερένιοι".

Με την Πρωτοχρονιά είναι συνδεδεμένες και πολλές προλήψεις. Τη μέρα αυτή αποφεύγουν να πληρώνουν χρέος, να δανείσουν λεφτά, να δουλέψουν ή να δώσουν φωτιά. Όλα αυτά ξεκινούν από την προληπτική σκέψη: ό,τι κάνει και πάθει κανείς αυτή τη μέρα θα εξακολουθεί να συμβαίνει όλο το χρόνο !

Το ρόδι
"Χίλιοι μύριοι καλογέροι σ΄ ένα ράσο τυλιγμένοι"
Τι είναι;

Το ρόδι είναι σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας κρεμούν στο κάθε σπίτι, από το φθινόπωρο, ένα ρόδι. Την ώρα που αλλάζει ο χρόνος, στην εξώπορτα του σπιτιού πετάνε και σπάνε το ρόδι και μπαίνουν μέσα στο σπίτι με το δεξί πόδι κάνοντας το ποδαρικό, ώστε ο καινούργιος χρόνος να τα φέρει όλα δεξιά, καλότυχα.

Πληροφορίες από το βιβλίο του Μιχ. Κ. Τσώλη, Γιορτές της Ρωμηοσύνης


Τα Φώτα-Θεοφάνεια
Τα Θεοφάνεια ή Φώτα ή Επιφάνεια γιορτάζουμε την βάπτιση του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο ή Βαπτιστή. Ο πρώτος αγιασμός των Θεοφανείων, «η πρωτάγιαση ή φώτιση», γίνεται την παραμονή της γιορτής στην εκκλησία. Ύστερα ο παπάς περνάει ένα ένα τα σπίτια με το Σταυρό στο χέρι και ραντίζει μ' ένα κλωνί βασιλικό όλους τους χώρους του σπιτιού.

Ο μεγάλος αγιασμός γίνεται ανήμερα τα Θεοφάνεια στις 6 Ιανουαρίου. Μια μεγάλη πομπή σχηματίζεται και παίρνει το δρόμο που οδηγεί στη θάλασσα ή σε κάποιο ποτάμι, μπορεί και σε μια δεξαμενή. Μπροστά τα εξαπτέρυγα, πίσω οι παπάδες με τα καλά τους άμφια, ύστερα οι αρχές του τόπου και παραπίσω το πλήθος. Στις πόλεις η πομπή γίνεται πιο πλούσια με τη μουσική και τη στρατιωτική παράταξη.

Όταν γίνει ο αγιασμός, ρίχνει ο παπάς το Σταυρό στο νερό, πραγματοποιώντας έτσι τον Αγιασμό των Υδάτων.

Πηδούν κάποιοι τολμηροί στα παγωμένα νερά και συναγωνίζονται ποιος θα τον πρωτοπιάσει. Αυτός που θα τον ανεβάσει στην επιφάνεια θεωρείται ότι θα έχει καλή τύχη κι υγεία για όλο το χρόνο.

Για τα Φώτα ο λαός πιστεύει πως είναι ο καιρός, η γιορτή που φεύγουν οι καλικάντζαροι γιατί φοβούνται την αγιαστούρα του παπά. Ο τρόμος τους αρχίζει από την παραμονή των Φώτων που γίνεται ο μικρός αγιασμός των παπάδων. Γι αυτό και το έθιμο του λαού λέει:

Στις πέντε του Γενάρη
Φεύγουν οι καλικαντζάροι
Αλλά ο μεγάλος τους τρόμος είναι τα Φώτα. Εκείνα τους αποδιώχνουν ολότελα.
Το Δωδεκαήμερο βαστάει από τις 25 Δεκεμβρίου τα Χριστούγεννα, έως τις 5 Ιανουαρίου τα Μισόφωτα (Παραμονή των Φώτων).
Λένε ότι το Δωδεκαήμερο κάθε νύχτα κυκλοφορούν οι Καλικάτζαροι στους δρόμους και στα σπιτικά. Μα τι είναι αυτοί; Είναι αερικά, λέγανε οι γιαγιάδες πιο παλιά. Ο λαός μας τους βλέπει σαν κάτι μαυριδερά, ψηλά και ξερακιανά όντα που χορεύουνε και σαλταπηδούνε. Όλο το χρόνο βρίσκονται κάτω από τη Γη, στον κάτω κόσμο και ζηλεύουνε τον απάνω κόσμο.

Η ονομασία τους προέρχεται από το επίθετο «καλός» και από το «κάνθαρος».
Όλο το χρόνο, άλλοι με πριόνια και τσεκούρια κι άλλοι με μπαλτάδες, βάζουν όλη τους τη δύναμη, να κόψουν τους στύλους, που πάνω σ' αυτούς στηρίζεται η Γη, για να την κάνουνε να βουλιάξει. Όταν φθάνει το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, τα έχουν σχεδόν καταφέρει και από φόβο μη βουλιάξει η Γη και τους πλακώσει, φεύγουν ευθύς, κι ανεβαίνουν πάνω στη Γη για να τυρρανέψουν τον κόσμο.
Έτσι οι Καλικάτζαροι γυρίζουν στους δρόμους, ανεβαίνουν στα κεραμίδια και καμιά φορά, όπως λένε, μπαίνουν από το τζάκι σε κανένα σπίτι που δεν είχαν θυμιάσει οι νοικοκυραίοι του. Γι' αυτό, για καλό και για κακό, εκείνες τις μέρες φροντίζουνε και φράζουνε τις τρύπες των τζακιών με πανιά. Ακόμα καίνε λιβάνι σε θυμιατό και το τοποθετούν στο τζάκι, γιάτι οι Καλικάτζαροι δεν αντέχουν αυτή τη μυρωδιά..

Από το βιβλίο της Αγγελικής Θ. Μαστρομιχαλάκη, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα


Τα κάλαντα

Την ονομασία τους, την πήραν από την λατινική λέξη calenda, που διαμορφώθηκε από το ελληνικό ρήμα καλώ. Παιδιά, κατά ομάδες, περιφέρονταν και περιφέρονται στα σπίτια, στους δρόμους, στα καταστήματα και τραγουδούν με ειδικό όργανο (τρίγωνο) τραγούδια, που αφορούν τα Χριστούγεννα, τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, τη γιορτή του Μ. Βασιλείου, τα Φώτα.

Το έθιμο αυτό προϋπήρχε στην Ελλάδα, πριν από την Ρώμη.
Τα παιδιά κρατούσαν ένα κλαδί ελιάς ή δάφνης, στολισμένο με καρπούς και άσπρο μαλλί (η λεγόμενη ειρεσιώνη, από το έριο = μαλλί), γύριζαν και τραγουδούσαν και τους έδιναν δώρα.

Μετά, πήρε το έθιμο αυτό και η Ρώμη. Στο Βυζάντιο κρατούσαν ραβδιά, ή φανάρια, ή ομοιώματα πλοιαρίων ή και κτιρίων, στολισμένα και τραγουδώντας, συνόδευαν το τραγούδι με κρούση τριγώνου ή τύμπανου.

Σήμερα η βάση, και μάλιστα στους Πόντιους, διασώζεται άθικτη. Ακούμε κάλαντα πολλά και ποικίλα, με πολλές παραλλαγές και αποχρώσεις, στα διάφορα διαμερίσματα της χώρας μας.

Αναρτήθηκε απο 'Αννα (Παλλήνη)


Στις 10 Ιανουαρίου η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

Για τις 10 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η δίκη του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, εννέα ακόμα συνδικαλιστών της επιχείρησης και πέντε πολιτών, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της κατάληψης στο κτίριο της ΔΕΗ στο Χολαργό.



Για την υπόθεση είχε προηγηθεί μήνυση εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΗ που κατήγγειλε την τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος και ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Αμέσως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου έδωσε παραγγελία στον συνάδελφό της, εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση να εποπτεύσει της προκαταρκτικής εξέτασης αναθέτοντας τη διενέργειά της στην αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι τελικά συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας και ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον και το αδίκημα της αντίστασης.

Η δίκη είχε αναβληθεί, παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να δικαστούν «εδώ και τώρα», λόγω απουσίας των περισσοτέρων μαρτύρων τόσο από τις διευθύνσεις της ΔΕΗ, όσο και από την αστυνομία.

Τότε, οι κατηγορούμενοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεση σε ενδεχόμενη καταδίκη τους να μην ασκήσουν έφεση, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα, αλλά άσκησαν νόμιμο δικαίωμά τους.

Σε περίπτωση που απουσιάζουν και σήμερα οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, η δίκη ενδέχεται και πάλι να αναβληθεί.

Πηγή www.onnews.gr

Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη από αύριο

Tο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα υποδέχεται µικρούς και µεγάλους σε ένα χώρο 16.000 τετραγωνικών µέτρων...

Δύο ημέρες απομένουν για να ξεκινήσει η λειτουργία του μεγαλύτερου στεγασμένου Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Ελλάδα, μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη σε Πόλη των Χριστουγέννων από την 1η Δεκεμβρίου - 8 Ιανουαρίου 2012.

Το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, είναι εξαιρετικά πλούσιο και απαρτίζεται από 60 μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις, 20 δημιουργικά εργαστήρια-διαδραστικά παιχνίδια και 15 θεατρικές παραστάσεις-θεάματα.
Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα υποδέχεται µικρούς και µεγάλους σε ένα χώρο 16.000 τετραγωνικών µέτρων, στην πλειοψηφία τους στεγασµένα.
Με δυνατότητα στάθµευσης στο χώρο της ΔΕΘ, ορισμένες από τις πάρα πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, όπου φορείς διοργάνωσης είναι η HELEXPO και η Attract Productions, περιλαμβάνουν:

-Τη Γιγάντια Χιονόσφαιρα όπου χιονίζει κάθε µέρα – όλη µέρα!
-Το στεγασμένο Παγοδρόμιο, όπου όλοι μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον πάγο και να απολαύσουν θέαµα από επαγγελµατίες παγοδρόµους!
-Fun Park µε Carousel, Τρενάκι του Αϊ Βασίλη, συγκρουόµενα και πολλά ακόµη αγαπηµένα παιχνίδια!
-Γνωριμία με τον Αϊ Βασίλη στο φιλόξενο Σπίτι του!
-Το Μαγικό Μονοπάτι µε την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου!
-Τους Παραµυθάδες στη Μαγική Σκηνή!
-Εκπαιδευτική διασκέδαση στο Εργαστήρι του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε 15 ακόµη θεµατικά εργαστήρια!
-Παρακολούθηση βραβευμένων Γαλλικών ταινιών για παιδιά αλλά και Θέατρο Σκιών!
-Skate board και Face Painting!
-Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά με λιχουδιές και χειροποίητα είδη!
-Παιδότοπο για να απασχολούνται τα παιδιά
-Κάλαντα και άλλα γιορτινά τραγούδια ζωντανά στις Μουσικές Σκηνές του Πάρκου!
-Γιορτινές ευχές στη Μεγάλη Κάρτα Ευχών του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, µε την οποία θα επιχειρηθεί να καταρριφθεί το σχετικό ρεκόρ Guinness!

Όλες οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Έκθεση είναι χωρίς χρέωση, µε το εισιτήριο εισόδου (3€ ανά άτοµο / 2€ ανά παιδί έως 12 ετών / 2,5€ το οµαδικό), εκτός από το Fun Park και τo Παγοδρόµιo.

Ακόμη, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας του εισιτηρίου εισόδου στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, προβλέπεται συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, αλλά και με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Έτσι με την προσκόμιση του εισιτηρίου γενικής εισόδου του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, υφίσταται 20% έκπτωση στα εισιτήρια ενηλίκων στο ΝΟΗΣΙΣ έως τις 12.2.2012. Αντίστοιχα με το εισιτήριο εισόδου του ΝΟΗΣΙΣ στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο το εισιτήριο των 3 Ευρώ χρεώνεται 2,5 Ευρώ (ατομικό), ενώ το εισιτήριο των 2,5 Ευρώ χρεώνεται 2 Ευρώ (ομαδικό).
Επιπλέον, με το εισιτήριο εισόδου στο Πάρκο, το εισιτήριο εισόδου στο Μακεδονικό Μουσείο χρεώνεται στη συμβολική τιμή του ενός Ευρώ.

Να σημειωθεί ότι Tο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες του project «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους.
απο την voria.gr

Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Συγκλονιστικό video με την αγάπη μιας μάνας γάτας

Πολλές φορές τα ζώα μας δίνουν τις πιο δυνατές και έντονες στιγμές αγάπης.

Το ίδιο ισχύει και με τη μαμά γάτα του video. Κοιμάται μαζί με το νεογέννητο γατάκι της και εκείνο έχει ανήσυχο ύπνο. Όταν το αντιλαμβάνεται το τραβάει προς το μέρος της και το σφίγγει στην αγκαλιά της... Δείτε το συγκλονιστικό video:





Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Πικρή γεύση από Ελλάδα, στις καλύτερες φωτογραφίες του 2011

Δύο φωτογραφίες από Ελλάδα, που μας θυμίζουν έντονα τα θλιβερά γεγονότα της χρονιάς που μας πέρασε, συμπεριλαμβάνονται στις 100 φωτογραφίες που ξεχώρισε το πρακτορείο Reuters για το 2011.

Από τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, μέχρι την εξέγερση στη Βρετανία και τους ''Διαμαρτυρόμενους'' σε όλον τον κόσμο, οι φωτογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters απαθανάτισαν τα γεγονότα που σημάδεψαν τη φετινή χρονιά...

Δυο μάλιστα προέρχονται από την Ελλάδα, η πρώτη του φωτογράφου Γιάννη Κολεσίδη, με τους πανικόβλητους τουρίστες να τρέχουν προς το ξενοδοχείο τους εν μέσω των επεισοδίων και των δακρυγόνων στο Σύνταγμα τον Ιούνιο

gr1-660x459

και η δεύτερη του Νώντα Στυλιανίδη, με τον 55χρονο άνδρα που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στη Θεσσαλονίκη...

gr2


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Η φωτογραφία ενός κοριτσιού με καρκίνο που συγκίνησε όλο το Twitter!

Οι τραγουδιστές είχαν την τιμητική τους την εβδομάδα που πέρασε στο Twitter, αφού οι φωτογραφίες που postαραν, τράβηξαν την προσοχή των χρηστών του κοινωνικού δικτύου και είχαν χιλιάδες retweets!

Η πιο δημοφιλής φωτογραφία της εβδομάδας ανήκει στον Justin Bieber ο οποίος ανέβασε μια οικογενειακή φωτογραφία με την μητέρα του, την γιαγιά του και την προγιαγιά του!

twitterphoto1

Ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην φωτογραφία που βρέθηκε στην δεύτερη θέση. (δυστυχώς θα έπρεπε να είναι πρώτη και με διαφορά).

Την ανέβασε η @HeyItsRemi, μια γυναίκα από την California και απεικονίζει ένα κοριτσάκι που πάσχει από καρκίνο, να ζωγραφίζει μαλλιά στην εικόνα της στον καθρέπτη!

twitterphoto2

Στην τρίτη θέση μια φωτογραφία της τραγουδίστριας της Pop Taylor Swift από τα American Music Award όπου σάρωσε κυριολεκτικά!

twitterphoto3

Η τέταρτη πιο δημοφιλής φωτογραφία ανήκει στον Liam Payne, μέλος του συγκροτήματος «One Direction» ο οποίος... ξυρίζει!

twitterphoto4

Και στην πέμπτη θέση βρίσκεται και πάλι ο Liam Payne ο οποίος ποζάρει με την γιαγιά του!

twitterphoto5


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Σάλος με τη φωτογραφία του νέου νομίσματος της Ελλάδας σε Twitter και Διαδίκτυο


Αρκετές κοινοποιήσεις έχει η εν λόγω φωτογραφία που έχει εμφανιστεί εδώ και κάποιες ημέρες στο Twitter και σε διάφορα ξένα sites.

Το μηδενικό νόμισμα του ευρώ, έχει κάνει την εμφάνισή του στο διαδίκτυο από τις αρχές του Νοεμβρίου, με πολλά αρνητικά και καυστικά σχόλια για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση.

''Το νέο νόμισμα της χρεωκοπημένης Ελλάδας'', και διάφορα άλλα παρόμοια σχόλια συνοδεύουν την επίμαχη φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν οι ''εμπνευστές'' της φωτογραφίας βιάστηκαν κάπως να συνδέσουν το νόμισμα αποκλειστικά με την χώρα μας, καθώς όπως φαίνεται, δυστυχώς η οικονομική κρίση και οι περιβόητοι οίκοι αξιολόγησης φαίνεται να χτυπούν σιγά-σιγά την πόρτα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών...


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

VIDEO: Το ξέσπασμα της «νοικοκυράς» Ρώπα στο Αλ τσαντίρι

Απολαυστική ήταν και χθες η Χρύσα Ρώπα στο Αλ Τσαντίρι Νιούζ.

Για ακόμη μια φορά στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου τα «έσυρε» στους πολιτικούς με τον δικό της τρόπο και αποθεώθηκε από το κοινό. Μονοπώλησε την κουβέντα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του διαλόγου που είχαν προετοιμάσει με τον Λάκη Λαζόπουλο χαρίζοντας για άλλη μια φορά στιγμές γέλιου ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το ξέσπασμα της στους πολιτικούς...





Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Απεργιακός πυρετός αναμένεται να παραλύσει αύριο ολόκληρη τη χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στην εργασιακή εφεδρεία.

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση.

Στην αυριανή γενική απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει και η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων».

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11.

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, θα προχωρήσει η ΕΣΗΕΑ. Από την τετράωρη κινητοποίηση της Πέμπτης εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων.

Τριήμερη απεργία την Πέμπτη 1η, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που συνήλθε σήμερα, Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2011.

Ακόμη, στην απεργία θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος,, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων .

Ταλαιπωρία στα ΜΜΜ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο, ενώ ακυρώσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (Στις 5:00 π.μ. της Παρασκευής).

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε απεργία θα προχωρήσουν αύριο και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Μετρό Θα λειτουργεί εκτός του τμήματος Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο για το οποίο δεν θα εκτελούνται δρομολόγια λόγο της απεργίας του ΟΣΕ, ωστόσο αναμένεται επιβεβαίωση.

Για τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ) αναμένονται αποφάσεις .

Ούτε τα αεροπλάνα θα πετάξουν καθώς η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση.


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Μαθητής λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε σχολείο

Η είδηση της λιποθυμίας από την πείνα ενός μαθητή σε σχολείο της Κρήτης, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Μαθητής λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε σχολείο

Το περιστατικό έγινε στις αρχές του μήνα. Ο μαθητής γυμνασίου, σύμφωνα με καθηγήτριά του ήταν χλωμός, γεγονός που την ανάγκασε να τηλεφωνήσει στο σπίτι του προκειμένου να ενημερώσει τη μητέρα του.

Όμως κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, ο μαθητής έχασε τις αισθήσεις του μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων. Αμέσως ο διευθυντής κάλεσε τη γυμνάστρια του σχολείου, προκειμένου να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον λιπόθυμο μαθητή.

Όπως αναφέρει το Cretalive, στο σχολείο έφτασε και η μητέρα του παιδιού, η οποία ενημέρωσε πως η οικογένειά της είχε να φάει δύο ημέρες.

Η ίδια μένει με τα τέσσερα παιδιά της, αφού ο άντρας της τους έχει εγκαταλείψει. Τα πέντε μέλη της οικογένειας συντηρούνται με κάποια λεφτά που στέλνει η γιαγιά των παιδιών, από τη Μακεδονία, ενώ η μητέρα δουλεύει σε σούπερ μάρκετ.

Μόλις πληροφορήθηκαν για το περιστατικό τα μέλη Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ενημέρωσαν το κυλικείο προκειμένου να προσφέρει τρόφιμα στα τέσσερα παιδιά.

Η διευθύντρια του σχολείου, σε δηλώσεις της τόνισε ότι είναι τριάντα χρόνια εκπαιδευτικός και δεν έχει συναντήσει ποτέ ανάλογες καταστάσεις....


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Της πήραν τα χρήματα για τις σπουδές της του παιδιού της

«Φτερά» έκαναν οι οικονομίες που μάζευε μια γυναίκα για τις σπουδές της κόρης της, όταν άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι της.

Της πήραν τα χρήματα για τις σπουδές της του παιδιού της

Οι κακοποιοί έδρασαν χθες το πρωί και «άδειασαν» τα χρήματα που η κ Δήμητρα Κλωνάρη μάζευε ευρώ-ευρώ ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα έξοδα των πρώτων μηνών που θα είχε το παιδί της στην πόλη που θα πήγαινε για σπουδές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ηλεία και δη στα Χανάκια.


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Πού είναι σήμερα αφιερωμένο το logo της Google

Μια πολύ χαρούμενη εικόνα θα δει όποιος ανοίξει σήμερα την μηχανή αναζήτησης της Google.

Πού είναι σήμερα αφιερωμένο το logo της Google

Σε ποιον όμως είναι αφιερωμένο το logo σήμερα; Σαν σήμερα το 1835 πέθανε ο Μαρκ Τουαίην.

Ο Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς (Samuel Langhorne Clemens, 30 Νοεμβρίου 1835 – 21 Απριλίου 1910), γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Μαρκ Τουαίην, ήταν διάσημος Αμερικανός συγγραφέας. Ανάμεσα στα πιο γνωστά βιβλία του ανήκουν οι Περιπέτειες του Τόμ Σώγιερ και οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν.


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Διαβάστε περισσότερα στο mediagate.gr

Το ρύζι της Ε.Ε. ξυπνά αναμνήσεις

Η μνήμη των παλαιότερων ανέσυρε εικόνες ταυτισμένες με τις πλέον ζοφερές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, δεκαετίες πίσω, τότε που η καθημερινότητα ήταν ένα προσωπικό, δύσκολο στοίχημα επιβίωσης.
Σήμερα, η πρωτοφανής συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ε.Ε. συνιστά αδιάψευστη επιβεβαίωση ανέχειας πολλών.
Στη φωτογραφία, παρτίδα ρυζιού προς διανομή, επισήμως για «ευπαθείς ομάδες πληθυσμού» του νομού Τρικάλων. Ανάλογες διανομές γίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Εως και πέρυσι το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο.
Πηγή Καθημερινή.
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ

Σε 4ετή κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα οΚόνραντ Μάρεϊ, προσωπικός γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, με την κατηγορία της δολοφονίας από αμέλεια του βασιλιά της ποπ.
Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε τον Ιούνιο του 2009 από υπερβολική δόση του φαρμάκου propofol, τo οποίο του χορηγήθηκαν από τον Κόνραντ Μάρεϊ. Το φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται κατ’ οίκον και χωρίς παρακολούθηση από ιατρικά μηχανήματα, κάτι που αμέλησε ο γιατρός.
Ο Κόνραντ Μάρεϊ είχε συμφωνήσει με τον τραγουδιστή να τον αναλάβει ενόψει της μουσικής επιστροφής του Μάικλ Τζάκσον με τη συναυλία στο Λονδίνο.
Ο Μάρεϊ θα λάμβανε μηνιαίο μισθό 150.000 δολαρίων για να φροντίζει τον βασιλιά της ποπ.
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Angela Dorothea Merkel Γελοιογραφίες.





Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

ΣΟΚ: Πατέρας σκότωσε τον 3χρονο γιο του, βάζοντάς τον στο πλυντήριο!!

Για το συγκλονιστικό τέλος του 3χρονου Μπαστιέν ευθύνεται ο ίδιος ο πατέρας του, ο οποίος διέπραξε το ...
αδιανόητο: έβαλε τον μικρό στο πλυντήριο με την δικαιολογία ότι ήθελε να τον τιμωρήσει για μια παιδική ανοησία που έκανε στο σχολείο!
Η γειτόνισσα Αλίς, κρατά φωτογραφία του άτυχου Μπαστιέν (εδώ το αγγελούδι σε ηλικία 1 έτους). φωτό Le Parisien/ LP Valentine Rousseau.
Ρίγη ανατριχίλας έχει σκορπίσει στην Γαλλία, το συγκλονιστικό τέλος του μικρού Μπαστιέν από περιοχή στα βόρεια της χώρας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά την μακάβρια "έμπνευση" που είχε ο ίδιος ο πατέρας του.
Ο τελευταίος τον μεταχειρίστηκε σαν…βρώμικο ρούχο και αφού τον έβαλε στο πλυντήριο, πάτησε κανονικά το κουμπί για να ξεκινήσει η…πλύση. Υποτίθεται ότι τον τιμωρούσε για κάτι που έκανε στο σχολείο, πιθανώς επειδή πέταξε στην τουαλέτα την ζωγραφιά ενός συμμαθητή του!
Όταν η μητέρα του, η Σαρλέν, τον πήρε στα χέρια της, ο μικρός ήταν ήδη παγωμένος. Τότε έτρεξε στην Αλίς, την γειτόνισσά της, λέγοντας ψέματα πως ο μικρός έπεσε από τη σκάλα.
"Τον πήρα στην αγκαλιά μου, ήταν σαν διαλυμένη κούκλα. Αισθάνθηκα τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς του. Η μητέρα του δεν κουνιόταν…δεν καταλάβαινε ότι (ο μικρός) είχε πεθάνει" διηγείται συγκλονισμένη η γειτόνισσα.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Le Parisien, η 5χρονη αδερφή του Μπαστιέν, ήταν εκείνη που είπε την αλήθεια στους γείτονες. Τους διηγήθηκε πως ο μικρός "δεν ξύπνησε" όταν βγήκε από το πλυντήριο και το πιο συγκλονιστικό: ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άσπλαχνος πατέρας έβαζε τον αδερφό της για...πλύση.
Οι γείτονες θυμούνται ότι ο 33χρονος άνδρας αντιμετώπιζε τον Μπαστιέν ως ανεπιθύμητο από όταν ήταν βρέφος, χωρίς να διστάζει π.χ. να τον αφήνει μόνο του στο περβάζι του παραθύρου.
Χθες και οι δυο γονείς βρισκόταν στην εισαγγελία της περιοχής.

Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Μάχη για τη ζωή δίνει ο τραγουδιστής GeorgeMichael

Σύσσωμη η οικογένειά του ξενύχτησε στο προσκεφάλι του.

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο τραγουδιστής GeorgeMichael αφού μια ξαφνική επιπλοκή της υγείας του μπορεί και να αποβεί μοιραία.

Η οικογένειά ξαγρύπνησε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Βιέννης όπου νοσηλεύεται ο τραγουδιστής από την περασμένη εβδομάδα με βαριάς μορφής πνευμονία.

Ο Κυπριακής καταγωγής 75χρονος πατέρας του, οι δύο αδελφές του όπως και οι στενοί του φίλοι βρίσκονται συνεχώς δίπλα του.

Παρόλο που ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου χθες αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση του τραγουδιστή δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun» σε άρθρο της υποστηρίζει ότι o 48χρονος Michael παρουσίασε οξεία αναπνευστική δυσχέρεια που εμποδίζει την εισροή οξυγόνου στο αίμα και που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Τον βαριά άρρωστο George Michael βοηθάει ένα κρεβάτι νοσοκομείου αξίας 100.000 λιρών το «Triadyne Proventa, το οποίο χρησιμοποιείται για ανθρώπους που πάσχουν από πνευμονία. Το νοσοκομειακό κρεβάτι προσαρμόζεται στο σώμα του ασθενούς βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος ενώ μειώνει την πίεση στους πνεύμονες.

Ο George Michael ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες του
στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Symphonica».

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αναρτήθηκε απο Γιάννης (Ναύπλιο)

Παιδικό βιβλίο:ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ


Χιούμορ, περιπέτεια και ζωντανά χρώματα σε ένα πειρατικό
ταξίδι με κυρίαρχους τους καλούς και τους κακούς πειρατές!
Ένα ταξίδι που απασχολεί τον καθένα… δίνοντας θετική λύση
για το πώς μπορούν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τον κάθε κακό, από ένα συγγραφέα
που μας απασχολεί τόσο στο παρόν όσο και σίγουρα στο μέλλον!
ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ
Αναρτήθηκε από Κατερίνα (Καρδίτσα)

Η «ροζ» ατζέντα των μαστροπών

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Μαρτυρίες που σοκάρουν, λεπτομερέστατη καταγραφή των στοιχείων των πελατών, των οδηγών αλλά και των εκδιδόμενων γυναικών καθώς και πλήρης περιγραφή του τρόπου δράσης του αδίστακτου κυκλώματος σωματεμπόρων περιέχονται στη δικογραφία των 15 συλληφθέντων-μελών του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος που δρούσε στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

Δύο 24ωρα πριν από την προκαθορισμένη απολογία των 15 κατηγορούμενων στην 32η τακτική ανακρίτρια, η zougla.gr δημοσιεύει το απόρρητο υλικό με την ατζέντα, τα προκαθορισμένα ραντεβού αλλά και τις συγκεκαλυμμένες ροζ αγγελίες που δημοσιεύονταν σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Ως εγκέφαλοι του κυκλώματος εμφανίζονται να είναι ο Γιώργος Γαβαλάκης και η Ζωή Δαμασκού. Κατά το κατηγορητήριο, συντόνιζαν τη λειτουργία της «επιχείρησης», δημοσίευαν τις αγγελίες στον ημερήσιο Τύπο, κανόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού και εισέπρατταν το σύνολο των «πορνικών εσόδων από τα ραντεβού που πραγματοποιούσαν οι γυναίκες την προηγούμενη ημέρα».

Ενεργό ρόλο στην οργάνωση είχαν και τα δύο παιδιά της Δαμασκού. Ο μουσικός παραγωγός Αθανάσιος Νίκας, ο οποίος -κατά την αστυνομία- απασχολούνταν ως «οδηγός» των εκδιδομένων γυναικών και η Ελένη Νίκα, η οποία εργαζόταν ως… τηλεφωνήτρια. Συνδετικός κρίκος του κυκλώματος ήταν ο Ζαούρ Μουσταφαγέφ, ο οποίος έφερνε στη χώρα μας τις αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια κρατούσε παράνομα, ενώ τον ρόλο του «ταμία» είχε επωμιστεί ο Χαράλαμπος Παλαιολόγος (ιδιωτικός υπάλληλος).

Παράλληλα, ως οδηγοί απασχολούνταν οι: Γιώργος Παπαδάκης (οδηγός ταξί), Αναστάσιος Αθανασάκος (συνταξιούχος), Γιώργος Μαθιουλάκης (συνταξιούχος), Ευάγγελος Παρασκευόπουλος (εργάτης), Νεκτάριος Βουγιούκας (συνταξιούχος), Σύλβιος Μαργαρίτης, Δημήτρης Κολάσης και Αρκαντί Καλατιάν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο αλλοδαπές εκδιδόμενες, ενώ απελευθερώθηκε και μία 27χρονη γυναίκα από τη Ρωσία.

Οι «ροζ» ατζέντες

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, όταν στην Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος περιήλθαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Πληροφορίες από την Ελλάδα αλλά και από την Ιντερπόλ Μόσχας ανέφεραν ότι «μέλη της οργάνωσης εντοπίζουν αλλοδαπές γυναίκες στο εξωτερικό και, εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη θέση τους και τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, τις πείθουν να έλθουν στη χώρα μας, προκειμένου να εργασθούν. Στη συνέχεια, μέσω γραφείων ερωτικών ραντεβού, που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τις αποστέλλουν σε ερωτικά ραντεβού σε οικίες και ξενοδοχεία, μέσω ροζ αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, παρακρατώντας το σύνολο ή το μέρος των πορνικών τους εσόδων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στους αστυνομικούς, το συγκεκριμένο «γραφείο ερωτικών ραντεβού» ήταν από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, λειτουργούσε σε 24ωρη βάση και απασχολούσε 15 οδηγούς καθώς και περισσότερες από 20 γυναίκες.

Αρχικά, στο στόχαστρο των Αρχών μπήκαν οι κινήσεις των Γαβαλάκη και Δαμασκού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η φυσική παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος που προηγήθηκε των συλλήψεων διήρκεσε από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου του 2011.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν οι «ροζ» ατζέντες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα δύο «αρχηγεία» της οργάνωσης. Καταγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία τόσο των εκδιδόμενων γυναικών όσο και των οδηγών που σε καθημερινή βάση τις μετέφεραν στα προκαθορισμένα ραντεβού. Επίσης αναφέρονται οι ακριβείς ώρες «εργασίας» των αλλοδαπών γυναικών, τα ρεπό τους αλλά και τα προβλήματα γυναικολογικής φύσεως που μπορεί να αντιμετώπιζαν.

Δείτε τις σημειώσεις με τα «ραντεβού» της οργάνωσης



Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός θύματος

Απλά συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 27χρονης γυναίκας από τη Ρωσία, η οποία ήρθε στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον και, χωρίς να το καταλάβει, μπλέχτηκε στα δίχτυα του κυκλώματος.

«Μέσα του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2010 με παρέλαβε με ένα όχημα σκούρου χρώματος ο Mustafayen Zaur από το λιμάνι του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τον ρώτησα αν θα με βοηθούσε να βρω εργασία και αυτός μου είπε ότι φυσικά και θα με βοηθούσε» κατέθεσε η μάρτυρας και συνέχισε: «Μου είπε ότι πρέπει να πάω στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψω για κάποιον ''Νόντα'', που είχε γραφείο. Εκεί ο ''Νόντας'' μού είπε ότι η δουλεία που θα κάνω θα είναι να πηγαίνω σε ερωτικά ραντεβού με άνδρες, τα οποία θα κανονίζονταν μέσω του γραφείου που έχει αυτός. Τις πρώτες μέρες ο ‘’Νόντας’’ με βίασε και μάλιστα προσπάθησα να τον σταματήσω, παρακαλώντας τον και λέγοντάς του να σταματήσει. Προσπάθησα και να αντιδράσω, αλλά δυστυχώς, επειδή ήταν πολύ δυνατός και προφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών που έπαιρνε, δεν κατάφερα να αποτρέψω τον βιασμό».

Ύστερα από τρεις εβδομάδες κόλασης που έζησε, όπως λέει, στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε πίσω στην Αθήνα και στον Zaur.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010 ήρθε ο «Δημήτρης», ο οποίος θα τη βοηθούσε να βγάλει γρήγορα τα χαρτιά της κοπέλας. «Μου είπε ότι μπορούσε να μου βγάλει ένα χαρτί αυτός, το οποίο θα ήταν το καλύτερο και το πιο νόμιμο που μπορώ να έχω και μάλιστα θα μπορέσω να βγάλω και άδεια εργασίας, η οποία όμως θα ισχύει μόνο για την Κρήτη. Για να βγάλει όμως το χαρτί αυτό, επειδή ήμουν μόνη στην Ελλάδα, χωρίς χρήματα και χωρίς δουλειά, και επειδή δεν γνώριζα κανέναν, θα έπρεπε να δουλέψω ως πόρνη για λογαριασμό του στα μπουρδέλα με τα οποία συνεργαζόταν για να μαζέψω τα χρήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Όμως, ο «Δημήτρης» έδινε και οδηγίες, σε περίπτωση που η αστυνομία έκανε έφοδο στους οίκους ανοχής. «Αν σε κάποια περίπτωση με συλλάμβανε η αστυνομία, είχε δικηγόρους και το πολύ σε δύο ημέρες θα ήμουν ελεύθερη, αλλά δεν θα έπρεπε να αναφέρω τίποτα για αυτόν και τα μπουρδέλα του. Εγώ κατάλαβα ότι δεν είχα άλλη επιλογή και δεν μπορούσα να ξεφύγω και έτσι αναγκάστηκα να δουλέψω στα μπουρδέλα στην οδό Αγκύρας και Διδύμου» προσθέτει η ίδια.

Έπειτα από έναν μήνα και αφού είχε περάσει και από οίκο ανοχής στην Κρήτη, η άτυχη Ρωσίδα το σκάει και πηγαίνει στο σπίτι του Zaur, ο οποίος της έδωσε το τηλέφωνο ενός φίλου του με το όνομα «Ντίμα»(Κολάσης Δημήτρης).

«Εγώ, μην έχοντας άλλη επιλογή, τηλεφώνησα και μίλησα με τον ''Ντίμα'', ο οποίος μου είπε ότι δουλεύει σε ένα μεγάλο γραφείο, το οποίο λειτουργεί πολλά χρόνια και έχει πολλούς οδηγούς και πολλές κοπέλες» δηλώνει.

«Το κάθε ραντεβού κοστίζει από 80 έως 120 ευρώ, από τα οποία εγώ θα κρατάω τα 30, ο οδηγός 20 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα είναι για γραφείο. Επειδή δεν είχα άλλη επιλογή, φοβόμουν και ήθελα να μαζέψω έστω τα χρήματα που χρειάζονται για να βγάλω εισιτήριο για να γυρίσω στη Ρωσία, ξεκίνησα από ανάγκη πριν ενάμιση μήνα περίπου να εργάζομαι στο γραφείο που είναι οδηγός ο ''Ντίμα''» καταλήγει.

Ομολόγησε ο «ταμίας»

Αποκαλυπτικός για τον τρόπο δράσης της οργάνωσης εμφανίστηκε στην προανακριτική απολογία του ο «ταμίας» του κυκλώματος, Χαράλαμπος Παλαιολόγος. Επεσήμανε ότι γνώρισε τον Γαβαλάκη και τη Δαμασκό πριν από περίπου ένα χρόνο και δέχθηκε να δουλέψει για εκείνους, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα βιοπορισμού. Δουλειά του ήταν να παίρνει τις εισπράξεις από τους οδηγούς και να τους τις μεταφέρει. «Κάθε μέρα πήγαινα από 600 έως 800 ευρώ, καθώς η δουλειά πήγαινε καλά» κατέθεσε, επισημαίνοντας ότι αρχικά και ο ίδιος εισέπραττε 200 ευρώ την εβδομάδα.

Δείτε τι κατέθεσε



Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαίνοντα ρόλο στον «επικοινωνιακό» τομέα έπαιζε και ένας πολύ γνωστός διαφημιστής, ο οποίος μάλιστα μεσολάβησε για καταχωρήσεις στην εφημερίδα «Espresso».

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, κ. Παναγιώτη Βλάσση, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ανεξάρτητα από την ηθική προσέγγιση της υπόθεσης, είμαστε υποχρεωμένοι να την προσεγγίσουμε νομικά. Από τη δικογραφική πραγματικότητα δεν διασταυρώνεται το βαρύ κατηγορητήριο που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αβίαστα και ελεύθερα συμμετείχαν στο "γραφείο συνοδών", χωρίς οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά που να δικαιολογεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για υπόθεση "καταναγκαστικής πορνείας". Ας μη μας διαφεύγει ότι υφίσταται και η άλλη πλευρά, αυτής της "οικιοθελούς πορνείας". Βάσιμα ευελπιστούμε ότι στη δικαστική πορεία της υπόθεσης οι κατηγορίες θα "αποδοθούν" σε πλημμεληματικό χαρακτήρα».

Πηγή zougla.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων


Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι αποκαλύψεις από τη zougla.gr για σκανδαλώδη δανειοδότηση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων τα οποία εμφανίζονται να λαμβάνουν από τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244 εκατομμυρίων ευρώ με εγγύηση μάλιστα την κρατική επιχορήγηση έως το 2016.

Ο οικονομικός εισαγγελέας έδωσε ήδη εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και ν’ αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.


Πρώτος αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης που πρόσκειται στη Δημοκρατική Συμμαχία και κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την υπέρμετρη δανειοδότηση την οποία κατάφεραν να εξασφαλίσουν ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, την ώρα βέβαια που στην αγορά έχουν κλείσει οι στρόφιγγες των δανειοδοτήσεων ακόμη και στις πιο υγιείς επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο βουλευτής, η ΝΔ δανειοδοτήθηκε με 120 εκατ. εκ των οποίων 105 εκατ. ευρώ πήρε από την Αγροτική Τράπεζα και 15 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς.


Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ δανειοδοτήθηκε με 114 εκατ. ευρώ τα οποία 97 εκατ. πήρε από την Αγροτική, 10 εκατ. από τη Μarfin και 5 εκατ. από την Πειραιώς. Επίσης, η τράπεζα Αττικής ενέκρινε δάνειο 3 εκατ. ευρώ και για τα δύο κόμματα.


Σύμφωνα εξάλλου με το βουλευτή, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση έως το 2016! «Σα να ξέρουν εκ των προτέρων τι θα ψηφίσει ο λαός τα επόμενα χρόνια» ήταν το σχετικό σχόλιο του κ. Αυγενάκη. Στο πλαίσιο της έρευνας θ’ εξακριβωθεί μεταξύ άλλων αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα δάνεια.

Πηγή zougla.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

1,45 δισ. ευρώ έκαναν φτερά το 2010 από τη χώρα μας


Μία τεράστια οικονομική αιμορραγία για την ελληνική οικονομία αποκαλύφτηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ σύμφωνα με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τις μελέτες που έχουν πραγματοποιήσει οι δύο αυτοί οργανισμοί εμβάσματα οικονομικών μεταναστών ύψους περίπου 1,45 δισ. ευρώ έκαναν φτερά μόνο το 2010 από τη χώρα μας.

Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι το γεγονός ότι αν και πρόκειται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα, η αποστολή των χρημάτων στις χώρες προέλευσης των μεταναστών έγινε χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση για τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Έτσι ενώ οι ελληνικές τράπεζες χαρατσώνουν με τεράστιες προμήθειες τις ελληνικές εταιρίες, ακόμη και για ενδοκοινοτικά εμβάσματα χιλιάδες αλλοδαποί στην χώρα μας μπορούν να στείλουν τα χρήματα τους οπουδήποτε επιθυμούν χωρίς να πληρώνουν προμήθειες.

Επιπλέον τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά έχουν αποκτηθεί χωρίς να έχουν δηλωθεί στην εφορία αφού οι περισσότεροι αλλοδαποί εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι ή/και είναι παράνομοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αθήνα αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις βρίθουν από καταστήματα τα οποία αναλαμβάνουν, σε συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες, την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει εμπορική συναλλαγή.

Για να γίνει αντιληπτό το οικονομικό μέγεθος του προβλήματος αρκεί να επισημανθεί ότι αν φορολογούνταν με 10% το ποσό που υπολογίζεται ότι φεύγει από την χώρα χωρίς έλεγχο , θα εισέρρεαν στα δημόσια ταμεία 140.000.000 ευρώ μόνο την περασμένη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν στο κράτος περίπου 83.000.000 ευρώ. Έτσι, μια φορολόγηση των εμβασμάτων των αλλοδαπών θα μπορούσε να σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα κόβονταν τα επιδόματα, αλλά θα διπλασιάζονταν. Και μετά κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντιμετωπίζονται από το ελληνικό κράτος ως πολίτες Β’ κατηγορίας.

Πηγή defencenet.gr

Aναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)


Εως 40.000 ευρώ ζητούν στο Ωνάσειο για μια δωρεάν επέμβαση


Οταν πριν λίγες ημέρες έκλεινε προσωρινά η καρδιοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία το αρμόδιο υπουργείο συνιστούσε στους γονείς να απευθύνονται στο Ωνάσειο με τη διαβεβαίωση ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα ήταν δωρεάν.

Οπως όμως καταγγέλουν 234 γονείς σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο το Ωνάσειο ζητά υπέρογκα ποσά: «Σας γνωστοποιούμε ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες υπάρχουν... γονείς εν αναμονή χειρουργείου, στους οποίους, τώρα, τους ζητήθηκαν από το Ωνάσειο, ποσά 7.000 και 40.000 ευρώ».

Εξάλλου, στην επιστολή τους οι γονείς μιλούν για παραπληροφόρηση σχετικά με την υπόθεση της κλινική του Αγία Σοφία και υποστηρίζουν πως οι καρδιοχειρουργοί ουδέποτε διαπληκτίσθηκαν εντός ή εκτός χειρουργείου. Σημειώνουν μάλιστα: «Eίμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ουδέποτε έλαβε χώρα διαπληκτισμός γιατρών μέσα σε χειρουργείο πάνω από ναρκωμένο παιδί και αναβολή της επέμβασης για τον λόγο αυτόν».

Πηγή: iatropedia.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Κρίσιμο 24ωρο για τη ζωή του George Michael

Σύσσωμη η οικογένειά του ξενύχτησε στο προσκεφάλι του


Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο τραγουδιστής GeorgeMichael αφού μια ξαφνική επιπλοκή της υγείας του μπορεί και να αποβεί μοιραία. Η οικογένειά ξαγρύπνησε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Βιέννης όπου νοσηλεύεται ο τραγουδιστής από την περασμένη εβδομάδα με βαριάς μορφής πνευμονία. Ο Κυπριακής καταγωγής 75χρονος πατέρας του, οι δύο αδελφές του όπως και οι στενοί του φίλοι βρίσκονται συνεχώς δίπλα του. Παρόλο που ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου χθες αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση του τραγουδιστή δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun» σε άρθρο της υποστηρίζει ότι ο 48χρονοςMichael παρουσίασε οξεία αναπνευστική δυσχέρεια που εμποδίζει την εισροή οξυγόνου στο αίμα και που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Τον βαριά άρρωστο George Michael βοηθάει ένα κρεβάτι νοσοκομείου αξίας 100.000 λιρών το «Triadyne Proventa, το οποίο χρησιμοποιείται για ανθρώπους που πάσχουν από πνευμονία. Το νοσοκομειακό κρεβάτι προσαρμόζεται στο σώμα του ασθενούς βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος ενώ μειώνει την πίεση στους πνεύμονες.

Ο George Michael ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες του στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Symphonica».

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αναρτήθηκε απο Γιάννης (Ναύπλιο)

Formula 1: Γέλασε τελευταίος...

Συναρπαστικός ήταν ο τελευταίος αγώνας του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, αποζημιώνοντας τους φίλους του αθλήματος.


Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Μαρκ Γουέμπερ που έπρεπε να περιμένει μέχρι το τέλος για να γευτεί την χαρά της νίκης.

Ο Αυστραλός πιλότος της Reb Bull ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην πίστα του Ιντερλάγκος, νίκη που ήταν ο πρώτη και μοναδική φέτος. Μάλιστα ο 35χρονος οδηγός είχε να κερδίσει από πέρυσι στο Ουγγρικό GP.

Πέραν του Γουέμπερ που ήταν ενθουσιασμένος και πανηγύρισε εύκολα την επίδοσή του, ευχαριστημένη ήταν και η Red Bull που ολοκλήρωσε την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο καθώς είδε τα μονοθέσια της να κάνουν το 1-2. Και αυτό γιατί πίσω από τον Αυστραλό τερμάτισε ο φετινός Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο νεαρός Γερμανός πιλότος κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αν και από τον δωδέκατο γύρο είχε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτή ήταν η αιτία που τον έκανε να χάσει την πρωτοπορία στον αγώνα στον 30ό γύρο από τον teammate του Μαρκ Γουέμπερ. Ο 24χρονος νεαρός έδειξε αρκετό πείσμα και αρκετές φορές στις οδηγίες της ομάδας του να «ηρεμήσει» και να μην πιέζει τον κινητήρα, ιδίως στις αλλαγές στην δεύτερη και τρίτη στροφή.

Πίσω από τον Φέτελ τερμάτισε παλικαρίσια ο Τζένσον Μπάτον που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα δεύτερος. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren έδωσε ωραία μάχη με τον Φερνάντο Αλόνσο από τον 55ο γύρο, όταν ο Ισπανός στο τρίτο του πιτστόπ έβαλε τη μεσαία γόμα και πέρασε εμπρός του Βρετανού. Τότε δόθηκε εντολή στον Μπάτον να πάει όσο πιο γρήγορα μπορούσε και να μαζέψει τη διαφορά του από τον τρίτο τότε Αλόνσο. Ο 31χρονος πιλότος έκανε πράξη την εντολή αυτή και μέσα σε έξι γύρους κατάφερε να πιάσει τον Ισπανό και να τον περάσει καθαρά, κερδίζοντας μια θέση στο βάθρο.

Στη συνέχεια ο Μπάτον θέλησε να φτάσει τον Φέτελ, αλλά η προσπάθειά του αυτή δεν ευοδώθηκε καθώς υπολείπονταν μόλις δέκα γύροι και η διαφορά δε μπορούσε να «μαζευτεί».

Ο Αλονσο που στο τέλος είχε προβλήματα με το DRS, έμεινε στην τέταρτη θέση ενώ στην γενική κατάταξη είναι πλέον τέταρτος, έναν βαθμό πίσω από τον Γουέμπερ. Πίσω από τον Ισπανό, ακολούθησε ο teammate του Φελίπε Μάσα, σε μια συνηθισμένη για αυτό θέση φέτος.

Αξιοπρεπής ήταν η προσπάθεια του Αντριαν Σούτιλ, ο οποίος με την έκτη θέση που κατέλαβε έδωσε πολύτιμους βαθμούς στη Force India. Η ομάδα του Βιτζάι Μαλάια με την επίδοση του Σούτιλ και την όγδοη θέση του ντι Ρέστα προπάθησε να φτάσει τη Renault στην πέμπτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, αλλά δεν κατάφερε, έχοντας μόλις τέσσερις βαθμούς διαφορά. Η ομάδα του Ενστοουν πάντως επωφελήθηκε και από την δέκατη θέση του Βιτάλι Πετρόφ.

Η Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν έβδομος αφού ηττήθηκε στη μονομαχία από τον Αντριαν Σούτιλ.
Ο Καμούι Κομπαγιάσι ήταν ένατος και στην ουσία «κλείδωσε» την έβδομη θέση της Sauber στη βαθμολογία των κατασκευαστών, εμπρός από την Toro Rosso που έμεινε στον τελευταίο αγώνα… άποντη. Οι Χάιμε Αλγκουερσουάρι και Σεμπαστιέν Μπουεμί προσπάθησαν, αλλά έμειναν εκτός δεκάδας, τερματίζοντας ενδέκατος και δωδέκατος, αντίστοιχα.

Ο Σέρζτιο Πέρεζ ήταν 13ος ενώ ο Ρούμπενς Μπαρικέλο 14ος, αν και προσπάθησε για κάτι καλύτερο. Η άσχημη όμως εκκίνηση τον έριξε πολύ πίσω.

Ο αγώνας του Μίκαελ Σουμάχερ καταστράφηκε μετά την επαφή του με τον Μπρούνο Σένα, στον δέκατο γύρο, στην στροφή 1. Αποτέλεσμα ήταν ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να έχει σκασμένο ελαστικό και αναγκάστηκε να μπει πρόωρα στα πιτς, γεγονός που τον έριξε πίσω στην κατάταξη.

Στον αντίποδα, ο Σένα με αναπτερωμένο ηθικό πριν τον αγώνα λόγω της υποστήριξης του κόσμου (αφού αγωνιζόταν εντός έδρας), θεωρήθηκε υπεύθυνος από τους αγωνοδίκες για την επαφή με τον Σουμάχερ, πήρε ποινή διεύλευσης και δε μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο στον αγώνα από την 17η θέση.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον καθώς έμεινε από κιβώτιο στον 48ο γύρο, στην στροφή πέντε της πίστας ενώ πίεζε τον Φελίπε Μάσα για να περάσει στην έκτη θέση. Σε έναν ακόμη αγώνα οι δύο οδηγοί έδωσαν μάχη (αυτή τη φορά χωρίς… συγκρούσεις) με τον Βραζιλιάνο πιλότο της Ferrari να είναι περισσότερο τυχερός και πιο αποφασισμένος να διατηρήσει τη θέση του.

Πέραν του Χάμιλτον, τον αγώνα εγκατέλειψαν ακόμη οι Βινταντόνιο Λιούτσι στον 62ο γύρο, ο Παστόρ Μαλντονάτο στον 27ο και ο Τίμο Γκλοκ πέντε γύρους νωρίτερα.
Το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 ρίχνει αυλαία για εφέτος, σε μια χρονιά που μπορεί οι δύο παγκόσμιοι τίτλοι να κρίθηκαν νωρίς, αυτό όμως δε στέρησε καθόλου σε θέαμα και αγωνία από το άθλημα.

Ραντεβού, λοιπόν, στις 18 Μαρτίου στην Αυστραλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1. Μ. Γουέμπερ Red Bull-Renault 1:32.17.434
2. Σ. Φέτελ Red Bull-Renault + 16.983
3. Τ. Μπάτον McLaren-Mercedes + 27.638
4. Φ. Αλόνσο Ferrari + 35.048
5. Φ. Μάσα Ferrari + 1:06.733
6. Α. Σούτιλ Force India-Mercedes + 1 γύρος
7. Ν. Ρόσμπεργκ Mercedes + 1 γύρος
8. Π. Ντι Ρέστα Force India-Mercedes + 1 γύρος
9. Κ. Κομπαγιάσι Sauber-Ferrari + 1 γύρος
10. Β. Πετρόφ Renault + 1 γύρος
11. Χ. Αλγκουερσουάρι Toro Rosso-Ferrari + 1 γύρος
12. Σ. Μπουεμί Toro Rosso-Ferrari + 1 γύρος
13. Σ. Πέρεζ Sauber-Ferrari + 1 γύρος
14. Ρ. Μπερικέλο Williams-Cosworth + 1 γύρος
15. Μ. Σουμάχερ Mercedes + 1 γύρος
16. Χ. Κοβαλάινεν Lotus-Renault + 2 γύροι
17. Μ. Σένα Renault + 2 γύροι
18. Γ. Τρούλι Lotus-Renault + 2 γύροι
19. Ζ. Ντ’ Αμπρόζιο Virgin-Cosworth + 3 γύροι
20. Ν. Ρικιάρντο HRT-Cosworth + 3 γύροι

Βαθμολογία οδηγών

1. Σ. Φέτελ 392
2. Τ. Μπάτον 270
3. Μ. Γουέμπερ 258
4. Φ. Αλόνσο 257
5. Λ. Χάμιλτον 227
6. Φ. Μάσα 118
7. Ν. Ρόσμπεργκ 89
8. Μ. Σουμάχερ 76
9. Α. Σούτιλ 42
10. Β. Πετρόφ 37
11. Ν. Χάιντεφλεντ 34
12. Κ. Κομπαγιάσι 30
13. Π. Ντι Ρέστα 27
14. Χ. Αλγουερσουάρι 26
15. Σ. Μπουεμί 15
16. Σ. Πέρεζ 14
17. Ρ. Μπαρικέλο 4
18. Μ. Σένα 2
19. Π. Μαλντονάτο 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Red Bull-Renault 650
2. McLaren-Mercedes 497
3. Ferrari 375
4. Mercedes 165
5. Renault 73
6. Force India-Mercedes 69
7. Sauber-Ferrari 44
8. Toro Rosso-Ferrari 41
9. Williams-Cosworth 5

Πηγή: www.naftemporiki.gr/sports

Αναρτήθηκε απο Γιάννης (Ναύπλιο)

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Έλλη Πασπαλά και Τάκης Φαραζής στο «Παλλάς»


Μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη μας περιμένει στο φουαγιέ του θεάτρου «Παλλάς», το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 21:00 το βράδυ, από την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή, οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο που γνωρίζουν κι αγαπούν πολύ: τον κόσμο του αγγλόφωνου ερωτικού (και όχι μόνο) τραγουδιού, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!

Άλλοτε τρυφερή κι άλλοτε εκρηκτική, η μοναδική Έλλη μάς ξυπνάει αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε και μαζί με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή στο πιάνο, μας προκαλούν συνεχώς να θέλουμε να λικνιστούμε στους ρυθμούς των τραγουδιών τους.

Με όχημα ένα σπασμένο ποδήλατο (Broken Bicycles, Tom Waits) πετάμε ως το ουράνιο τόξο του Μάγου του Οζ (Somewhere Over The Rainbow) και στο τέλος της μέρας απολαμβάνουμε το γεμάτο φεγγάρι που φωτίζει το απέραντο ποτάμι (Moonriver Breakfast at Tiffany’s).

«The man I love» του George Gershwin, το παραμυθένιο «Nature Boy», τραγούδια των Cole Porter, Leonard Cohen, Van Morrison, τραγούδια που μας έχουν σημαδέψει και συγκινήσει, συνυπάρχουν με αυτά μιας νεότερης γενιάς τραγουδοποιών, όπως του Rufus Wainwright και του Jamie Cullum, αλλά και της δικής μας Monika. Φυσικά απ’ αυτήν την εκλεκτή παρέα δεν θα μπορούσε να λείψει το «Summertime in Prague» του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.


Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 2103213100.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη


Πηγή: www.zougla.gr

Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.