"Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα..." Ν. Καζαντζάκης
Η ομάδα μας :
Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...
Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.
Κατηγορίες Θεμάτων :
Η συγκεκριμένη παροχή (κατηγορίες) του blog μας είναι υπό κατασκευή
Αρχική
Κοινωνικά
Διεθνή
Αθλητικά
Υγεία
Ανεξήγητα
Μουσική
Συνεντεύξεις
Ελλάδα
Περιβάλλον
Τεχνολογία
Πολιτική
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011
Διάγνωση εγκεφαλικού σε 5΄
Τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για εκατομμύρια ανθρώπους που παρουσιάζουν εγκεφαλικό επεισόδιο κάθε χρόνο μπορεί να κάνει μια επαναστατική φορητή συσκευή διάγνωσης από το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.
Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό περίδεσμο κεφαλής, εξοπλισμένο με ηλεκτρόδια, που είναι σε θέση να διαγνώσει εντός πέντε μόνο λεπτών αν ο ασθενής έπαθε ισχαιμικό ή αιμορραγικό επεισόδιο...
Ως γνωστόν, η διαφορά ανάμεσα στα δύο είδη εγκεφαλικών επεισοδίων είναι θεμελιώδης. Στο ισχαιμικό εγκεφαλικό, ένας θρόμβος σε φλέβα ή αρτηρία του εγκεφάλου εμποδίζει την οξυγόνωση των κυττάρων, προκαλώντας τον θάνατό τους. Το αιμορραγικό εγκεφαλικό, αντίθετα, συμβαίνει όταν ένα αγγείο σπάει και το αίμα διαχέεται στον εγκέφαλο.
Ο λόγος που οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν για ποιο είδος εγκεφαλικού πρόκειται, προτού χορηγήσουν τη θεραπεία, είναι απλός. Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να παράσχουν θρομβολυτικά φάρμακα, ενώ στη δεύτερη αντιυπερτασικά. Αν κάνουν λάθος, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον ασθενή, αφού θα επιδεινώσει τα συμπτώματά του. Ετσι, ο ασθενής με εγκεφαλικό πρέπει να υποβληθεί σε αξονική ή μαγνητική τομογραφία στο νοσοκομείο, προτού ξεκινήσει η αγωγή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μια αναπόφευκτη καθυστέρηση στη θεραπεία.
Ο ηλεκτρονικός περίδεσμος, που αναπτύχθηκε από μια ομάδα νέων ερευνητών από το αμερικανικό πανεπιστήμιο, προσαρμόζεται γύρω από το κεφάλι του ασθενούς και μέσω των δέκα ηλεκτροδίων που φέρει δημιουργεί ένα ήπιο ηλεκτρικό πεδίο που «σαρώνει» τον εγκέφαλό του. Σε περίπτωση που το εγκεφαλικό είναι ισχαιμικό, ο θρόμβος θα εντοπιστεί ως παρεμβολή στο πεδίο. Στην αντίθετη περίπτωση, η ηλεκτρική ροή εμφανίζεται ταχύτερη λόγω της εγκεφαλικής αιμορραγίας, οπότε και πάλι ο ασθενής μπορεί να έχει μια ασφαλή διάγνωση.
Τα αποτελέσματα του περιδέσμου, που χρησιμοποιεί τη μέθοδο φασματογραφίας αντίστασης (EIS), διοχετεύονται σε έναν υπολογιστή ο οποίος εντός μερικών λεπτών παράγει ένα γράφημα που καθορίζει με σαφήνεια το είδος του περιστατικού. Στο μέλλον, η συσκευή -εφόσον περάσει τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές- θα αποτελεί βασικό εξάρτημα των ασθενοφόρων, δίνοντας έγκυρα και γρήγορα αποτελέσματα.
Μυρτώ Μπούτση
www.healthierworld.gr
Πηγή: www.onnews.gr
Αναρτήθηκε απο Άννα Παλλήνη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ
- orgismenoi ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ http://orgismenoi.blogspot.com/
- Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου