Πώς να μην τρέμει η κάθε Ελληνίδα μάνα για την Υγεία των παιδιών της, όταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) αποδεικνύεται τόσο επικίνδυνα ανεπαρκής;
Όταν ο ίδιος ο κ. Γιάννης Τούντας, ο άνθρωπος που είναι από το νόμο επιφορτισμένος με το βαρύ καθήκον να ελέγχει τι είδους φάρμακα κυκλοφορούν στη χώρα, ομολογεί –ουσιαστικά- ότι δεν ξέρει την ίδια του τη δουλειά;
Τι μας είπε πάλι –μεταξύ όλων των άλλων απίθανων- ο διορισμένος πρόεδρος του ΕΟΦ και, μάλιστα, από τηλεοράσεως;
Ότι ΜΕΤΑ από διαγωνισμούς νοσοκομείων για εμβόλια, που κέρδισαν ξένες πολυεθνικές, έγινε –εκ των υστέρων- έλεγχος και δε βρέθηκε κάτι το μεμπτό!
Δεδομένου ότι για να εγκριθούν τα εμβόλια απαιτούνται τουλάχιστον 14 ημέρες ελέγχων, ουσιαστικά ο κ. Τούντας –συμπεριφερόμενος ως έμμισθος εκπρόσωπος της τρόικας- παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τον ελληνικό λαό, ως πειραματόζωο για τα εμβόλια των ξένων πολυεθνικών!
Με άλλα λόγια, ΠΡΩΤΑ μας τρύπησαν με τις ενέσεις, ΜΕΤΑ έλεγξαν αν αυτό που μας χορήγησαν θα μας θεραπεύσει ή θα μας σκοτώσει…
Σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ο κ. Τούντας προσπάθησε να μας πείσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τόσο ότι ο ΕΟΦ εγγυάται πλήρως την ασφάλεια όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων και των no name από Μπαγκλαντές, Ινδία, Πακιστάν και Ισραήλ, που –με το νέο νόμο- θα κατακλύσουν την αγορά), όσο και ότι είναι τραγικά υπο-στελεχωμένος!
Αφού δεν έχετε επαρκές προσωπικό, πώς εγγυάστε ότι οι έλεγχοί σας είναι επαρκείς, κ. Τούντα; Αφού ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου –που διοργανώσατε την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ, στον πανικό σας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα για τα φάρμακα-δολοφόνους που αποφάσισαν οι τροϊκανοί να ταΐσουν τον ελληνικό λαό- ομολογήσατε ότι το προσωπικό του οργανισμού έχει μειωθεί από 260 σε 150 εργαζομένους!
Αφού, με έκδηλη την αγωνία σας, τονίσατε ότι κάθε ΕΝΑΣ επιπλέον εργαζόμενος που εξασφαλίζετε με μετατάξεις είναι «πολύ σημαντικός» για σας!
Αφού ο ίδιος επικαλεστήκατε το παράδειγμα του αντίστοιχου ΕΟΦ της Αυστρίας, που λειτουργεί -σε μια χώρα με σχεδόν το μισό πληθυσμό της Ελλάδας- με 500 άτομα προσωπικό (υπερτριπλάσιο από το δικό σας)!
Αφού ομολογήσατε ότι, αν δεν αυξηθεί το προσωπικό του ΕΟΦ, δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα που του φορτώνει ο νέος νόμος!
Πώς, λοιπόν, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ εγγυάστε στον ελληνικό λαό για την ποιότητα των εκατοντάδων σκευασμάτων από τον Τρίτο Κόσμο; Με πόση ανευθυνότητα αναλαμβάνετε τα αυξημένα καθήκοντα που προβλέπει ο νέος νόμος;
Ποιος θα ευθύνεται αν ένα παιδάκι πεθάνει από τα made in Bangladesh φάρμακα, που θα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα επειδή –όπως εσείς ο ίδιος παραδεχτήκατε- ο ΕΟΦ δεν έχει επαρκές προσωπικό; Ποιος θα κοιτάξει τη μητέρα του στα μάτια; Εσείς, κ. Τούντα;
Προφανώς όχι. Διότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ δε χάνει την ευκαιρία να αποδείξει –δημοσίως- ότι δεν κατέχει το αντικείμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε μία μόνο συνέντευξη Τύπου, υπέπεσε στις ακόλουθες γκάφες:
1. Δήλωσε άγνοια σχετικά με το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα γύρω από τον αριθμό των χωρών που θα χρειάζεται να εντάξουν στους καταλόγους του ένα φάρμακο για να μπορεί μετά να το εντάξει και η Ελλάδα! Ήξερε ότι συζητούν με την τρόικα τη μείωση -από 18 σε 9 (τελικά, ήταν 12…)- του αριθμού των χωρών αυτών, δεν γνώριζε όμως αν αυτό αφορά στο γενόσημο ή στο πρωτότυπο σκεύασμα! Ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού Φαρμάκου ήρθε σε αμηχανία όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρχικά απάντησε ότι αφορά σε όλα τα φάρμακα (και στα γενόσημα), μετά -όταν του επισημάνθηκε ο παραλογισμός- ζήτησε διευκρινίσεις από τα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΟΦ για να επανέλθει, αργότερα, και να διευκρινίσει ότι η απόφαση αφορά μόνο στα πρωτότυπα! Και να σκεφτεί κανείς ότι η συνέντευξη Τύπου είχε αποκλειστικό αντικείμενο τα γενόσημα…
2. Δεν γνώριζε αν υπάρχουν ή όχι ελληνικά πρωτότυπα φάρμακα.
3. Είπε ότι στην Ελλάδα συνταγογραφούμε γενόσημα προϊόντα σε ποσοστό μόλις 18%, ενώ στην Ε.Ε. φτάνει το 50%. Τον διόρθωσαν οι δημοσιογράφοι, που του «αποκάλυψαν» ότι στο ευρωπαϊκό 50% περιλαμβάνονται και τα off patent, τα οποία αν συνυπολογιστούν και στο ελληνικό ποσοστό, αυτό φτάνει το 43%.
4. Δεν απάντησε στην ερώτηση «με ποια λογική ο νόμος υποχρεώνει τη χορήγηση του ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΥ γενοσήμου».
5. Προέβαλε ως επιχείρημα ότι η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας ως πλεονέκτημα ότι «αυτό δίνει στον ασφαλισμένο και την επιλογή, αν θέλει ο ίδιος να επιβαρυνθεί με τη διαφορά για ένα ακριβότερο φάρμακο». Όταν, όμως, ρωτήθηκε αν αυτή τη δυνατότητα θα την έχει και ο Έλληνας ασφαλισμένος, βάσει του νέου νόμου, δεν το γνώριζε!
Πηγή newsbomb.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου