Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τέλη κυκλοφορίας με... δόσεις

Νέα μόδα στον τομέα της καταναλωτικής πίστης αποτελούν οι διευκολύνσεις των τραπεζών, οι οποίες συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τα προγράμματα άτοκων δόσεων για πληρωμές στο Δημόσιο μέσω πιστωτικών καρτών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες στρέφονται στο πλαστικό χρήμα εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με άτοκες δόσεις. Μετά την κατάρρευση της αγοράς δανείων, με τους πολίτες να αναμένουν ακόμη μία μεγάλη ανάσα από την κυβέρνηση στο θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν επικεντρωθεί στην ελεγχόμενη ενίσχυση του τζίρου τους μέσω του πλαστικού χρήματος.

Τον περασμένο χρόνο, η πλειονότητα των προσφορών αφορούσε στον φόρο εισοδήματος, εισφορές ΟΑΕΕ, ενώ πριν από περίπου έναν μήνα δόθηκε η δυνατότητα παραγγελίας πετρελαίου θέρμανσης και αποπληρωμής σε 12… δόσεις. Σ’ αυτήν τη φάση, η πιο επίκαιρη πληρωμή καθίσταται αυτή των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Επί της ουσίας, οι καταναλωτές πέφτουν στο δέλεαρ των τραπεζών, καθότι έχουν τη δυνατότητα 50 ημερών, προκειμένου να καθυστερήσουν την εξόφληση μιας αγοράς. Aπό την πλευρά τους, οι τράπεζες παρέχουν κάποια πλεονεκτήματα στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με άτοκες δόσεις. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος των τελών είναι δυνατό να διαμορφωθεί σε χαμηλά επίπεδα σε μηνιαία βάση, ελαφρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μετάθεσης πληρωμών. Τέλος, υπάρχουν προγράμματα επιβράβευσης σε ορισμένες τράπεζες κι έτσι οι πληρωμές Δημοσίου εντάσσονται στα προγράμματα ανταμοιβής των πελατών τους. Στην προκειμένη περίπτωση, όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η κάρτα, τόσο μεγαλύτερο το όφελος.

Τέλη κυκλοφορίας μέσω internet

Με τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος μπορούν οι φορολογούμενοι να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013, τα οποία κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ, ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων άνοιξε την ηλεκτρονική πύλη για την εκτύπωση του «Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ ή μέσω των ATMs και του web-banking.

Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα λάβουν το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα, παρά μία απόδειξη καταβολής των τελών.

Ειδικότερα:

1. Οι πιστοποιημένοι στο TAXISnet φορολογούμενοι εισάγουν το προσωπικό όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους. Στη συνέχεια, με τις επιλογές:
-«Κατάσταση οχημάτων», εμφανίζονται τα στοιχεία του οχήματος ή των οχημάτων τα οποία ανήκουν στον φορολογούμενο και τυχόν στη/στον σύζυγό του
- «Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας», εκτυπώνεται για κάθε όχημα, εφόσον υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας
-«Έντυπο Τελών Κυκλοφορίας», το οποίο περιέχει στοιχεία του ιδιοκτήτη και του οχήματος, τα ποσά των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, καθώς και τον «Κωδικό Πληρωμής».

Σε περίπτωση που έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2013, επί του «Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας» θα εμφανίζεται σχετική ένδειξη.

2. Εναλλακτικά, οι πιστοποιημένοι και οι μη πιστοποιημένοι στο TAXISnet φορολογούμενοι, μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα www. gsis.gr καταχωρίζουν τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο πρόκειται να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Στην περίπτωση αυτή παρέχεται δυνατότητα εκτύπωσης του «Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας» για το συγκεκριμένο όχημα.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει διαφωνία ως προς τα στοιχεία κατόχου - οχήματος, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθύνεται:

- στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του, όταν τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ίδια με τα αντίστοιχα που είναι τυπωμένα στην άδεια

- σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., όταν διαφέρουν από τα αντίστοιχα της αδείας κυκλοφορίας, προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος

- σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., όταν εμφανίζεται όχημα το οποίο δεν ανήκει στον φορολογούμενο.

Πηγή: zougla.gr
Αναρτήθηκε απο : Χρήστος (Μήλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.