Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Βάσεις 2012: Ανεβαίνει ο πήχης σε 40 σχολές


Ποιες σχολές σημειώνουν άνοδο.

Βάσεις 2012: Ανεβαίνει ο πήχης σε 40 σχολές


Με αγωνία περιμένουν να ανακοινωθούν οι βάσεις χιλιάδες μαθητές.

Σύμφωνα με το "Έθνος" ανεβαίνει ο πήχης για τουλάχιστον 40 πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία οδηγούν στο Δημόσιο ή έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας, ενώ «ψηλώνουν» οι βάσεις και σε πρωτοκλασάτα τμήματα κεντρικών ΑΕΙ.

Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε αστυνομικά τμήματα, οι βάσεις αναμένεται να εκτοξευθούν, αφού οι θέσεις σε σχέση με πέρυσι έχουν μειωθεί στο μισό (580 από 1.244.) Περισσότερα μόρια σε σχέση με πέρυσι απαιτούνται και για Φιλολογία και Ψυχολογία ενώ σημαντικό κρίτήριο για την επιλογή της σχολής ήταν φέτος ο τόπος κατοικίας αφού οι οικογένειες αδυνατούν να σηκώσουν το "βάρος" της φοιτητικής ζωής στην επαρχία.

Αισθητή άνοδο θα πρέπει να περιμένουν και όσοι στοχεύουν στα παιδαγωγικά, στρατιωτικά τμήματα και στις νομικές σχολές. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι βάσεις στις νομικές σχολές θα ανέβουν έως και 350 μόρια, στα τμήματα Φιλολογία έως και 200 ενώ στις πλέον περιζήτες παιδαγωγικές σχολές μπορεί να ξεπεράσει τα 300 μόρια.

Αστυνομικές - Σταρτιωτικές σχολές

Η πιο σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές. Ακόμη και πάνω από 1.000 μόρια μπορεί να ανέβει η βάση στο τμήμα αστυφυλάκων, για το οποίο πέρυσι οι υποψήφιοι είχαν χρειαστεί μόλις 13.633 μόρια. Μικρότερη άνοδος της τάξεων των 200-300 μορίων αναμένεται να σημειωθεί και στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες από το ρεπορτάζ του Έθνους.Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.