Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

«Λουκέτο» σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ «Θύελλα» κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι πανεπιστημιακοί


Λουκέτο στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ βάζουν οι καθηγητές , οι οποίοι προαναγγέλλουν «θύελλα» κινητοποιήσεων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μετά την συνάντηση τους με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα για τα ειδικά μισθολόγια.

Παρότι η κυβέρνηση θεωρούσε ως χθες τις επικείμενες εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης των πανεπιστημίων ως τον βασικό κίνδυνο για πιθανή ένταση στα πανεπιστήμια το Φθινόπωρο, φαίνεται ότι η απειλή έρχεται από αλλού!

Οι πανεπιστημιακοί και οι καθηγητές των ΤΕΙ είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τα Ιδρύματα πριν καν ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος του Σεπτέμβρη. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι τους, τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, θα έχουν τους επόμενους μήνες λέκτορες με 950 ευρώ το μήνα και καθηγητές πρώτης βαθμίδας μετά από 35 χρόνια προϋπηρεσία με 1900 ευρώ καθαρά το μήνα.

Αυτό προκύπτει από όσα έγιναν γνωστά για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ενώ όπως έλεγε πανεπιστημιακός που έβγαινε χθες το μεσημέρι από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, «ο 40άρης πανεπιστημιακός μετά από χρόνια σπουδών θα παίρνει πλέον τον ίδιο μισθό με έναν 25άρη λοχαγό...»

Κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική περίοδο που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας εισηγούνται την Τρίτη στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ) τα μέλη της διοίκησης της. Αντίστοιχη αναμένεται ότι θα είναι και η στάση των καθηγητών ΤΕΙ. Από την πλευρά των ΤΕΙ μάλιστα, καθηγητής έλεγε στο «Βήμα ότι «μπαίνουμε σε περίοδο μεγάλης αναταραχής και κινητοποιήσεων και η χώρα θα χάσει τους λίγους επιστήμονες που απέμειναν, καθώς οι περισσότεροι αναζητούν ήδη δουλειά στο εξωτερικό».

Ήδη, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών καθηγητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και της Ομοσπονδίας των ερευνητών Ελλάδος διαμήνυσαν στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στην συνάντηση τους μαζί του ότι οι αποφάσεις του για μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια δεν είναι δίκαιες και θα αντιδράσουν.
«Θεωρούμε ότι τα νέα μέτρα δεν είναι κοινωνικά δίκαια και ζητάμε από το υπουργείο Οικονομικών να μην προχωρήσει σ αυτή την κατεύθυνση» είπε στο «Βήμα» η γενική γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ κυρία Ευγενία Μπουρνόβα. «Εάν δεν εισακουστούμε φοβάμαι ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν για εμάς αναγκαίος μονόδρομος. Δεν ζητάμε να εξαιρεθούμε από τις περικοπές, κατά τέτοιο θα ήταν παράλογο. Ζητάμε να επιστρέψουμε στο μισθολόγιο του 2001. Έτσι κι αλλιώς εμείς για μια δεκαετία δεν πήραμε καμία αύξηση», καταλήγει.

Η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

Το απόγευμα της Δευτέρας οι πανεπιστημιακοί είχαν συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο στο οποίο και έθεσαν τις αντιρρήσεις τους με το μισθολογικό. Παράλληλα συζήτησαν μαζί του και τα θέματα της εφαρμογής του νέου Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ αλλά και της ανάγκης στελέχωσης της Αρχής για την Διασφάλιση της Ποιότητας στα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ), για την οποία και πήραν την υπόσχεση ότι η νέα διοίκηση της θα ανακοινωθεί σύντομα. Κι αυτό γιατί η ΑΔΙΠ θα συντονίσει το σχέδιο «Αθηνά» για τη χωροταξική αναδιάρθρωση πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών.

Πηγή tovima.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.