Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

«Καυτός» απεργιακός Σεπτέμβρης


Οι προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια βγάζουν στους δρόμους πανεπιστημιακούς, ένστολους, δικαστές και γιατρούς, οι οποίοι αναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει των αποφάσεων για μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι δικαστικοί παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων ενάντια στις περικοπές αποδοχών σε όσους αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Για σήμερα είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη κινητοποίηση στις 17 του μήνα, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Στον αέρα βρίσκεται η εξεταστική περίοδος στα πανεπιστήμια και ιδίως στα ΤΕΙ της χώρας, μετά τις χθεσινές αποφάσεις των πανεπιστημιακών και των καθηγητών ΤΕΙ να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, εξαιτίας των περικοπών που προαναγγέλθηκαν στο ειδικό τους μισθολόγιο.

Οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν να κατέλθουν σε πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πανεπιστημιακοί από την δική τους πλευρά προτείνουν στους συλλόγους κάθε ιδρύματος να προγραμματίσουν κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα (αφήνοντας ανοικτή τη διάρκειά τους), ενώ την Τρίτη οργανώνουν, μαζί με τους καθηγητές των ΤΕΙ, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Αύριο όμως κορυφώνονται και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες έχουν προγραμματίσει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στο γαϊτανάκι των κινητοποιήσεων μπαίνουν τις επόμενες ημέρες και οι γιατροί του ΕΣΥ.

Το ψαλίδι στα ειδικά μισθολόγια


Το βασικό σενάριο που έχει στο τραπέζι η κυβέρνηση προβλέπει περικοπές 6% ή 7,5% για όλους τους ένστολους. Αν επιλεγεί το 7,5% τότε θα αυξηθεί κατά τι το επίδομα επικινδυνότητας.

Κατά πολύ μεγαλύτερο θα είναι το ψαλίδισμα στις αποδοχές των δικαστικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η μεσοσταθμική μείωση θα ξεπερνά το 20% φτάνοντας ως και το 35% για τους υψηλόβαθμους δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς, ο Γιάννης Στουρνάρας, τούς πρότεινε να αποδεχθούν μειώσεις 5% για μισθούς (μεικτούς) έως 1.000 ευρώ, 15% από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ, 25% από τα 1.500 έως τα 2.500 ευρώ και 35% από τα 2.500 ευρώ και πάνω.

Όσον αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ οι μισθοί τους θα κοπούν 13% κατά μέσο όρο, ενώ για διπλωμάτες και αρχιερείς οι μειώσεις «κλειδώνουν» στο 20%.

Πηγή: Newsbeast.gr
Αναρτήθηκε από Βάσια Αγία Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.