Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Γεύση από Ελλάδα, Καστοριά.



Η Καστοριά, μια πόλη με πλούσια ιστορία ανά τους αιώνες, θεωρείται σήμερα μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και καταφέρνει να διατηρεί αλώβητο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τη παράδοση ιδρύθηκε από τον Ορέστη, προς τιμήν της αδελφής του Ηλέκτρας.
Στην Καστοριά σώζονται έως σήμερα σημαντικότατα μνημεία του Βυζαντινού πολιτισμού, όπως τα τείχη και οι σχεδόν 80 Βυζαντινές εκκλησίες που έχει, τα οποία μαζί με την πραγματικά μαγευτική λίμνη της Καστοριάς δημιουργούν ένα αξεπέραστο σκηνικό, που είναι δύσκολο να του αντισταθεί και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης.
Άκμασε κυρίως κατά τον 17ο αιώνα, από τότε άλλωστε παρατηρούνται και τα παλιά αρχοντικά, τότε κτίστηκαν και τα καταπληκτικά αρχοντικά, τα οποία έχουν συγκεράσει τον τοπικό χαρακτήρα με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική.
Οταν βρεθείτε στην Καστοριά δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε, το Οικομουσείο, το πρώτο στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να "δει" ψηφιακά την Καστοριά του 6ου αιώνα και να γνωρίσει, το πολυποίκιλο οικοσύστημα της.
Μπορείτε ακόμα να δείτε το Λαογραφικό Μουσείο, το Βυζαντινό καθώς και το μουσείο της Ενδυματολογίας.
Επίσης μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το απολιθωμένο δάσος, ηλικίας είκοσι εκατομμυρίων ετών με τροπικά και υποτροπικά φυτά, κορμούς από φοίνικες καθώς και θαλάσσια απολιθώματα.
Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το μουσείο που φιλοξενεί πολλά από τα απολιθώματα.Ακόμα πρέπει οπωσδήποτε να δείτε από κοντά την Ορεστιάδα λίμνη, τον Άγιο Στέφανο και το Βυζαντινό κάστρο, το οποίο από τους περιηγητές της εποχής χαρακτηρίζεται ως δύσβατο και οχυρό.
Στα απαραίτητα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε συμπεριλαμβάνεται και η σπηλιά του δράκου, ένα εντυπωσιακό επισκέψιμο σπήλαιο με 7 υπόγειες λίμνες, 10 αίθουσες και 5 διαδρόμους - σήραγγες, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης, κοντά στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας, 15 μ. από τον παραλίμνιο δρόμο.
Η ονομασία του οφείλεται στην παράδοση που λέει ότι στο εσωτερικό του υπήρχε ένα χρυσωρυχείο, το οποίο φυλασσόταν από έναν άγρυπνο δράκο. Για όσους αγαπάνε τα χειμερινά σπορ, στο Βίτσι, ένα χωριό 20 χλμ., από την πόλη της Καστοριάς λειτουργεί καιχιονοδρομικό κέντρο, με τρεις πίστες, που είναι ικανές να δεχθούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Κατά την παραμονή σας, μη διστάσετε να ψωνίσετε κάποια από τα προϊόντα που παράγει, τα οποία είναι άλλωστε και εξαιρετικής ποιότητας. Η Καστοριά φυσικά, κατά κύριο λόγο φημίζεται για τα μοναδικά γουναρικά και δερμάτινα που έχει αλλά και τα αγροτικά της προϊόντα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε πεντανόστιμα κρεατικά και τυροκομικά αλλά και όσπρια και ξηρούς καρπούς.
Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά και μοντέρνα ξενοδοχεία που το καθένα θα σας παρέχει αυτό που επιζητείτε σε λογικές σχετικά τιμές.
Η Καστοριά φαίνετε να είναι ένας παραδεισένιος τόπος που καλύπτει όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις.
Σε όποια κατηγορία τουριστών και αν ανήκετε φυσιολάτρες ή και αν απλά επιζητείτε τη χαλάρωση για ένα διήμερο, μαζέψτε τη βαλίτσα σας και φτάσατε.
Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ακόμα και αν ο χρόνος σας πιέζει, λειτουργεί αεροδρόμιο, όπότε χαλαρώστε και απολαύστε το ταξίδι σας.
Αναρτήθηκε από LiLA London.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.