Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού η κατάντια μας: Έλληνες καθηγητές μεταναστεύουν σε αλβανικά & βουλγαρικά πανεπιστήμια


Έλληνες πανεπιστημιακοί δέχονται δελεαστικές προσφορές να διδάξουν σε σχολές της Αλβανίας και της Βουλγαρίας αφού οι μισθοί στην Ελλάδα περικόπτονται δραματικά. Ειδικά τα αλβανικά πανεπιστήμια προσφέρουν καλές αποδοχές και συνθήκες επιδιώκοντας να στελεχώσουν τα επτά ιδιωτικά τους ΑΕΙ που ακολουθούν ευρωπαικά ή αμερικανικά προγράμματα!

'Οπως αναφέρει σχετικά το iefimerida.gr, τα πάνω κάτω έρχονται και στον χώρο της Παιδείας στην Ελλάδα αφού ακόμη και οι Ελληνες εκπαιδευτικοί έχουν αρχίσει να μεταναστεύουν επιδιώκοντας καλύτερες αποδοχές και συνθήκες εργασίας. Καθηγητές κεντρικών ιδρυμάτων, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, λαμβάνοντας τριετή άδεια άνευ αποδοχών, έχουν ήδη εγκατασταθεί και διδάσκουν σε πανεπιστήμια της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και στο Κατάρ, με παχυλές αποδοχές.

Τώρα, αλβανικά και βουλγαρικά πανεπιστήμια ζητούν από Ελληνες καθηγητές να διδάξουν στους φοιτητές τους. Σε κρούσεις που έχουν γίνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι εκπρόσωποι των αλβανικών ιδρυμάτων αναζητούν καθηγητές γιατρούς για να διδάσκουν κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Στην Αλβανία λειτουργούν επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία ακολουθούν ευρωπαικό ή αμερικανικό πρόγραμμα σπουδών στο πλαίσιο συνεργασιών με αντίστοιχα ΑΕΙ του εξωτερικού. Πρόκειται για νέα ιδρύματα που προσπαθούν να εδραιώσουν τη θέση τους και να προσελκύσουν φοιτητές από άλλες βαλκανικές χώρες. Στα ιδρύματα αυτά λείπουν θέσεις εξειδικευμένων πανεπιστημιακών τους οποίους αναζητούν στην Ελλάδα.

Η προσφορά των αλβανικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει διαθέσιμο αυτοκίνητο από την Κακκαβιά για τους πανεπιστημιακούς από το ΑΕΙ Ιωαννίνων, μισθό και πληρωμένα όλα τα έξοδα διατροφής και στέγης.

Βουλγαρικά ΑΕΙ έχουν καταθέσει ανάλογες προτάσεις σε καθηγητές της ιατρικής και ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Πηγή defencenet.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.