Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

L' Express: "Έχει δίκιο η Λαγκάρντ για την Ελλάδα"!


Tελικώς ο Γιόζεφ Γκέμπελς είχε απόλυτο δίκιο "λέγε ,λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει" ψευδές η όχ ιουδεμία σημασία η συχνή επανάληψη το καθιστά αληθές στο πίσω μέρος του μυαλού αυτού που το ακούει, και αυτό μετράει στο τέλος.Τι και αν απαντάμε κάθε φορά γραμμή προς γραμμή σε όλες τις αναλήθειες των Ευρωπαίων αυτοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν απτόητοι σαν να μην άκουσαν τον αντίλογο ποτέ. Αν αυτό δεν είναι συντονισμένο τότε τι είναι;

Συμφωνεί το γαλλικό περιοδικό L' Express με τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian, κατά της Ελλάδας, που ξεσήκωσαν κύμα διαμαρτυριών και ανάγκασαν την πρώην υπουργό να παραδεχθεί την αστοχία των τοποθετήσεών της.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Το μπρα ντε φερ της Αθήνας με την Ευρώπη είναι ένας "ασύμμετρος πόλεμος"» και σε αυτό, το γαλλικό περιοδικό αναρωτιέται γιατί δημιουργήθηκε σάλος από τις δηλώσεις της Λαγκάρντ, αφού είπε «το αυτονόητο ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους και είναι λιγότερο για λύπηση από τα παιδιά της Νιγηρίας».και εμείς απαντάμε (αν και θα προσποιηθούν πως δεν μας ακούνε), δεν μπορεί κάποια που παίρνει 500000 δολάρια ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ να μιλάει για φόρους. Και ούτε οι Γάλλοι μπορούν να μιλούν για φοροδιαφυγή 'οταν έχουν στο δυναμικό τους τον υπερπρωταθλητή (king of the kings) του αθλήματος Μπερνάρ Ταπί ο οποιος έκανε και φυλακή για απόπειρα δωροδοκίας της Βαλενσιέν όταν ήταν πρόεδρος της Μαρσέιγ. Σε αυτόν λένε οι "κακές" γλώσσες ότι έκανε φορολογικά δωράκια η κ.Λαγκάρντ.

Παράλληλα, γράφει ότι «η Ελλάδα είναι το μόνο παράδειγμα χώρας που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της». Και εμείς απαντάμε, είναι δίκαιο μια χώρα όπως η Γερμανία, να της έχουν χαριστεί 3 ΦΟΡΕΣ τα χρέη της, και ενώ κατέστρεψε τον κόσμο 2 φορές να θεωρείται υπόδειγμα χώρας, και να μας ζητάει τα ρέστα και από πάνω; Είναι λογικό να μην μας έχει αποζημιώσει ούτε στο ελάχιστο, και να μας ζητάει την κεφαλή επί πίνακι; Ένα μεγάλο μέρος της "μιζέριας" μας οφείλεται στις κατεστραμμένες υποδομές μας και το στήσιμο από την αρχή της χώρας από το 50 και μετά, και δεν οφείλεται στην τεμπελιά μας.

Οι συντάκτες αναφέρουν ότι η Λαγκάρντ έπαιξε το ρόλο του κακού, ώστε στη συνέχεια να έρθουν οι Ευρωπαίοι να κάνουν τους καλούς «μήπως φοβίσουν τους Έλληνες και ψηφίσουν σωστά». Αν είναι δυνατόν να μας διατάζουν τι θα ψηφίσουμε.

Παράλληλα, στηλιτεύουν την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. όπως και στην ευρωζώνη κάνοντας λόγο για «άκρατο ρομαντισμό των Γάλλων, του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν αρχικά, που δεν ήθελε να κλείσει την πόρτα της Ευρώπης στον Πλάτωνα και στη συνέχεια στον Σιράκ και τον Ζοσπέν που καθησύχασαν τους δισταγμούς της ΕΚΤ».

Το άκρως επιθετικό δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα ήταν τόσο μικρή χώρα που το ρίσκο έδειχνε να είναι «μηδενικό», κάνοντας παράλληλα, λόγο για «λάθος», ενώ επισημαίνει ότι «ο κίνδυνος που εκπροσωπεί η Ελλάδα είναι σαν ένας "ασύμμετρος πόλεμος" στο οικονομικό πεδίο. Όπως στο στρατιωτικό μέτωπο συγκρούονται δυο αντίθετοι διαμετρικά πόλοι, πχ οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ, έτσι και μια μικρή δύναμη μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία ή και να γκρεμίσει τον γίγαντα».

Οικονομικοί Ταλιμπάν για τους συντάκτες του περιοδικού είμαστε δηλαδή. Αλλά είπαμε θα κάνουν πως δεν ακούνε, και θα συνεχίσουν να λένε τα ίδια, προφανώς γραμμένα σε κασσέτα για να μην κουράζονται.

Πηγή defencenet.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.