Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Απαντητική επιστολή στη Γερμανική Bild και Spiegel, από τη φωνή των Ελλήνων.


Για να μπορείς να ακούς τη φωνή ενός λαού , χρειάζεται να έχεις θάρρος και πολιτισμό.

Δημοκρατία, ο θεσμός που ο Ελληνισμός χάρισε στον κόσμο τείνει να εκλείψει. Θα ήταν ευχάριστο για μας τους Έλληνες να δημιουργηθεί μια ρωγμή και να φτάσει η φωνή μας έξω από το καβούκι στο οποίο τα δικά μας ΜΜΕ, μας έκλεισαν. Η δικιά μας φωνή, των απλών των ανώνυμων, των εξοργισμένων, των απελπισμένων, των αηδιασμένων με τις διαρκείς προσβολές και πάνω απ’ όλα των αποφασισμένων.
Αποφασισμένοι για τι; Αν ξέρατε την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα δεν θα ρωτάγατε. Αν είχατε μάθει την ιστορία μας δεν θα απορούσατε. Ελευθερία. Μόνο αυτό. Δεχόμαστε ως λαός μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Μια επίθεση ύπουλη και αήθη που στόχο έχει την πνευματική μας ελευθερία. Ζούμε μια απίστευτη τρομοκρατία τα τελευταία δύο χρόνια που τελικό ξεκάθαρο στόχο έχει να επιτρέψουμε εμείς οι ίδιοι τον αφανισμό μας. Αυτός ο πόλεμος ήδη μετράει πάνω από 3000 θύματα. Μετράει καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που δεν άντεξαν να ζήσουν στο ζοφερό κόσμο που περιγράφουν συναδελφικές σας πένες. Απτή απόδειξη της ρήσης του Edward Bulwer-Lytton. Η πένα είναι όντως πιο δυνατή από το ξίφος! Η επικρατούσα τάση για προσωπικό όφελος υπέρ άνω του εθνικού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μου.
Πρώτοι υπόλογοι στις συνειδήσεις μας οι πένες συμπατριωτών μας που αδρά αμειβόμενοι, οπλισμένοι με την ανάγκη προστασίας δικών των «κεκτημένων» έριξαν άφθονο μελάνι για να θολώσουν τη διαύγεια της κρίσης μας και να συγκαλύψουν την αποδόμηση των δικών μας κεκτημένων. Δεύτεροι αλλά εξ ίσου δυναμικοί, ευρωπαίοι δημοσιογράφοι που υποθέτοντας πως έχουμε καμφθεί ως ηθικό συνέχισαν το έργο των διαρκώς κλιμακούμενων προσβολών με περιεχόμενο άκρως καυστικό και απαξιωτικό για το λαό, την ιστορία, τον πολιτισμό και το μέλλον μας. Τρίτοι και εξ ορισμού οι πρώτοι ένοχοι για πνευματική τρομοκρατία είναι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί, που σε απόλυτο πανικό προσπάθησαν να προσδώσουν στις επιλογές μας το χαρακτήρα Αρμαγεδώνος.
Μια λάθος επιλογή ισοδυναμεί με το τέλος του κόσμου!
Τρόμος και πάλι τρόμος, και για όσους αντιστέκονται ακόμα, περισσότερος τρόμος. Προσπάθησαν να νουθετήσουν και να κατευθύνουν τις επιλογές μας προς ίδιον όφελος και σίγουρα όχι με γνώμονα το πατριωτικό συμφέρον γιατί δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς πολίτες. Ο απλός λαός γνωρίζει μέσα στη σοφία του πως η συνταγή είναι λάθος και αρνείται πεισματικά να πάρει ένα φάρμακο που θα τον σκοτώσει. Ζήσαμε και τις νουθεσίες και τη δημοκρατία της κας Lagarde, της κας Merkel και του κου Schäuble και «απολαύσαμε» ακόμα και το κατηγορώ κατωτέρων στελεχών της περίφημης Τρόϊκα, αλλά και Ευρωπαίων πολιτών που θεώρησαν αρχή όλων των δεινών τους Έλληνες, ξεχνώντας πως είμαστε αρχή και όλων των αγαθών.
Οι αναφορές της Bild, Spiegel ή του Focus το μόνο που κατάφεραν σαν κατακλείδα του ανόσιου εγχειρήματος τους ήταν να ατσαλώσουν το απαράμιλλο ελληνικό πείσμα. Να μας αποστερήσουν από την ελπίδα που είναι ίσως και το μόνο που είχαμε.
Να ξυπνήσουν μέσα από άδεια στομάχια και σφιγμένες από το φόβο καρδιές, τη δίψα για ελευθερία. Όπως παλιά. Γιατί οι μνήμες μας είναι μέσα στο DNA μας.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά όλους αυτούς που χόρτασαν το φόβο μας και μας αποστέρησαν την ελπίδα. Μόνο έτσι θα ήταν εφικτό να αφυπνιστούμε. Μόνο έτσι θα ήταν δυνατό να σηκωθούμε τάχιστα, μόνο πνεύμα, απογυμνωμένο από ταμπέλες και θέσεις. Μόνο ελληνικό πνεύμα στην αγνή του μορφή. Πνεύμα Αθάνατο.

Μετά τιμής
Έλλην


Η επιστολή έχει αποσταλεί στις Γερμανικές εφημερίδες . Ευελπιστούμε ότι μπορεί να τους έχει απομείνει έστω και λίγο θάρρος ή πολιτισμός.

Αναρτήθηκε από την ομάδα Οργισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.