Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Μείωση κατά 6,9% στις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων στην Ε.Ε.

Οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 6,9% τον Απρίλιο σε έναν χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA).

Συνολικά, 1,018 εκατομμύριο νέα αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Ε.Ε., με μεγάλες αντιθέσεις να καταγράφονται ανά χώρα: η Βρετανία (+3,3%) και η Γερμανία (+2,9%) είναι οι δύο μόνο μεγάλες αγορές που παρουσίασαν αύξηση των πωλήσεων σε έναν χρόνο.

Η Γαλλία είδε την αγορά της να συρρικνώνεται κατά 1,9% τον Απρίλιο, ποσοστό που αποτελεί ωστόσο καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον Μάρτιο, οπότε η μείωση των πωλήσεων σε ένα χρόνο ήταν 23,2%.

Η Ιταλία (-18,0%) και η Ισπανία (-21,7%) γνώρισαν μειώσεις σαφώς μεγαλύτερες, υπογραμμίζει η ACEA.

Ωστόσο, οι πλέον πληγείσες χώρες από την οικονομική κρίση κατέγραψαν εκ νέου τις μεγαλύτερες πτώσεις σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011: η Ελλάδα με μια μείωση κατά 56,7% και η Πορτογαλία (-41,7%).

Είναι ο έβδομος συνεχής μήνας μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ε.Ε.. Τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2012, η μείωση ανήλθε στο 7,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, διευκρινίζει.

Μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, η πρώτη στην Ευρώπη, η γερμανική Volkswagen (εταιρείες VW, Audi, Seat, Skoda) πούλησε τον Απρίλιο 250.023 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας μια μείωση κατά 5,8%.

Οι δύο άλλοι μεγάλοι γερμανικοί όμιλοι, Daimler (Mercedes, Smart) και BMW, παρουσιάζουν ωστόσο αύξηση κατά 0,1% (54.525 πωληθέντα αυτοκίνητα) και 2,6% (65.681 αυτοκίνητα) αντίστοιχα.

Ύστερα από έναν ιδιαίτερα δύσκολο μήνα Μάρτιο, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τον Απρίλιο παρουσίασε όσον αφορά στην PSA Peugeot Citroen, δεύτερη στην Ευρώπη, αύξηση κατά 0,2%, με 129.576 πωλήσεις αυτοκινήτων, ενώ η Renault είχε μείωση κατά 15,1%, με 88.015 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Η ιταλική Fiat κατέγραψε μείωση κατά 11,5%, με 73.906 πωλήσεις αυτοκινήτων. Η αμερικανική Ford είχε συρρίκνωση κατά 8,6%, με 76.921 πωλήσεις, ενώ η επίσης αμερικανική GM (Opel, Vauxhall, Chevrolet) είχε μια πτώση κατά 10,9%, με 83.755 πωλήσεις αυτοκινήτων.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota κατέγραψε μείωση των πωλήσεων κατά 14,4% (38.324 μονάδες), η Mitsubishi κατά 37,6% (5.831 αυτοκίνητα), ενώ η Honda είχε αύξηση κατά 2,4% των πωλήσεων (9.741 νέα αυτοκίνητα).

Η κορεατική Kia παρουσίασε αύξηση κατά 19,1%, με 27.517 πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο.

Η Jaguar Land Rover, που ελέγχεται από τον ινδικό όμιλο Tata Motors, είχε εκ νέου τη μεγαλύτερη αύξηση του μήνα, κατά 29,3%, με 7.486 πωλήσεις τον Απρίλιο.

Πηγή:Zougla.gr

Ανάρτηση:Χρήστος Μήλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.