Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

"Δάσκαλε που δίδασκες": Η κυρία Λαγκάρντ δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο.


Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η κα Λαγκάρντ από τη στιγμή που δήλωσε ότι η φτώχεια των παιδιών στην Ελλάδα δεν αξίζει το ενδιαφέρον της, όσο η πολύ μεγαλύτερη φτώχεια των παιδιών της Αφρικής. Και οι αντιδράσεις δεν έρχονται μόνο από την πλευρά της Ελλάδας, όπως άλλωστε αναμενόταν, αλλά και από τα γαλλικά ΜΜΕ.

Σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Monde επιβεβαιώνεται - για άλλη μια φορά - ότι είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τους άλλους για πράγματα που κάνεις και ο ίδιος.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν φείδεται των αυστηρών δηλώσεων. Υπενθυμίζουμε τις προ ημερών δηλώσεις της στον Guardian: «Οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. Καμιά συμπόνια», είπε ορθά κοφτά η κα Λαγκάρντ.

Ακολούθησε η δήλωση περί Ελληνόπουλων και παιδιών της Αφρικής που ανάγκασε ακόμη και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να λάβει τις αποστάσεις του. Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης χαρακτήρισε την άποψη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχηματική. «Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί (στην Ελλάδα)», δήλωσε η Βαλό-Μπελκασέμ μιλώντας την Κυριακή στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Μετά το κύμα αντιδράσεων το προφίλ της Λαγκάρντ στο Facebook ανανεώθηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ επιχείρησε να «απαλύνει» τις εντυπώσεις. Όμως δεν τα κατάφερε.

Τώρα, το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde έρχεται να επιβεβεαιώσει τη ρήση «δάσκαλε που δίδασκες», αφού αποκαλύπτει ότι το πρόσωπο που ζητά άτεγκτη φορολογική πειθαρχία για τους «μπαταχτσήδες» Έλληνες, στην πραγματικότητα δεν πληρώνει…μια στην εφορία!

Ο μισθός της, ως επικεφαλής του ΔΝΤ, φτάνει τις 380.959 ευρώ το χρόνο. Και για όλο αυτό το ποσό, η κυρία Λαγκάρντ δεν πληρώνει φόρο, καθώς προστατεύεται από τη διπλωματική της θέση. Η Monde επικαλείται στοιχεία της ιστοσελίδας toutsurlesimpots.com, που είχε κάνει αποκαλύψεις για την Κριστίν Λαγκάρντ από τον περασμένο Ιούλιο!

Εξαιτίας της διεθνούς της θέσης, η Λαγκάρντ έχει ενταχθεί σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και όλα της τα έσοδα από το ΔΝΤ δεν είναι φορολογητέα! (Κάτι αντίστοιχο είχαμε δει και στην περίπτωση του κου Πωλ Τόμσεν, του επικεφαλής της τρόικας που ερχόταν στη χώρα μας).

Σύμφωνα με τα άρθρα 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης, που υπογράφηκε το 1961 ορίζεται ότι: ο διπλωματικός αντιπρόσωπος απαλλάσσεται απ’ όλα τα τέλη και τους φόρους σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο.

Είναι όμως υπόχρεος να πληρώνει φόρους για ιδιωτική ακίνητη περιουσία που βρίσκεται επί γαλλικού εδάφους ή για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Πηγή : madata.gr
Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.