Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΙΓΙΝΑ . Αγαπάμε Ελλάδα, στηρίζουμε Ελλάδα.


Η Αίγινα ή «Νησί των περιστεριών» όπως ονομάστηκε από τους πρώτους Φοίνικες αποίκους, είναι ένα κομψότατο μέρος, ακόμα και όταν γεμίζει Αθηναίους εκδρομείς τα Σαββατοκύριακα.Αγνοήστε τα πλήθη τον επισκεπτών και θαυμάστε τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του 19ου αιώνα, τα οποία μαρτυρούν το πλούσιο παρελθόν του νησιού που υπήρξε σπουδαίο εμπορικό λιμάνι. Μην ξεχάσετε να επισπευτείτε τον Ι. Ναό του Αγ. Νεκταρίου. Η οικονομία του νησιού βασίζεται πλέον στην παραγωγή φιστικιών και στον τουρισμό, μεγάλο πλεονέκτημα η εύκολη , οικονομική και γρήγορη πρόσβαση από το λιμάνι του Πειραιά.

Αιγινίτικα παραδοσιακά προϊόντα.
Φιστίκια Αιγίνης
Αλατισμένα ή όχι, καραμελωμένα ή μη αποτελούν το προϊόν-σήμα κατατεθέν του νησιού, από το 1860!
Ο λόγος για τα αγαπημένα σε όλους φιστίκια Αιγίνης, οι καρποί των οποίων αρχίζουν να εμφανίζονται στις αρχές του Απριλίου και κατά την ωρίμανσή τους αποκτούν μια ροζ-κόκκινη απόχρωση.
Η συγκομιδή τους ξεκινά στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ο φλοιός μαλακώνει και αποκολλάται πλέον εύκολα από το τσόφλι. Στη συνέχεια, αφού πέσουν από το δέντρο, συγκεντρώνονται και αποστέλλονται στις αποφλοιωτικές μηχανές. Εκεί επεξεργάζονται για να πάρουν την τελική τους μορφή και να είναι έτοιμοι προς πώληση.
Οι κλιματολογικές συνθήκες του νησιού σε συνδυασμό με τη σύσταση του εδάφους χαρίζουν στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αιγινίτικο φιστίκι τη μοναδική γεύση, που το κάνει να ξεχωρίζει από εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας. Περπατώντας γύρω από το λιμάνι, αλλά και στα στενά δρομάκια της χώρας, θα βρείτε αρκετά καταστήματα, απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αυτό το τοπικό προϊόν, το οποίο άλλωστε χρησιμεύει ως πρώτη ύλη και για την παρασκευή άλλων λιχουδιών, όπως παστέλι, μαντολάτο, μέλι και γλυκό του κουταλιού! Διόλου ευκαταφρόνητο, βέβαια, και το περίφημο «υποβρύχιο» -αρωματική μορφή βανίλιας- με τη συναρπαστική γεύση φιστίκι!

Ωστόσο, αν δεν είστε λάτρεις του γλυκού, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε την «κατσούλα», μία ακόμη γευστική ιδιαιτερότητα του νησιού. Πρόκειται για το ψάρι με το ιδιαίτερο ρόδινο χρώμα, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε κάνοντας μία βόλτα από την ψαραγορά της Αίγινας. Προτιμήστε το τηγανισμένο σε άφθονο ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.aiginainfo.gr/
Αναρτήθηκε από LiLA (London)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.