Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Εχουμε συλλάβει τους περισσότερους κουκουλοφόρους αλλά...»


«Την τελευταία διετία η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε προσαγωγή τουλάχιστον 3000 ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Από αυτές τις προσαγωγές έχουν προκύψει συλλήψεις περίπου 1300 ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 70 έως 80% των ατόμων που συμμετέχουν σε επεισόδια και λεηλασίες έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο δικαστήριο. Ομως σχεδόν κανένας δεν έχει προφυλακισθεί , ορίζονται τακτικές δικάσιμοι και οι περισσότεροι από τους υπόπτους επανέρχονται δριμύτεροι στους δρόμους».

Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε, μιλώντας στο «Το Βήμα», ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τις καταστροφές στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής και την προσπάθεια αντιμετώπισης των ομάδων αντεξουσιαστών. Οι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «διαρκή ανακύκλωση των κουκουλοφόρων» λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων αλλά και λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας να τεκμηριωθεί η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, σε όλη τη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 4500 αντεξουσιαστές από τους οποίους περίπου 1800 έως 2000 στην Αθήνα. Οι αντεξουσιαστές προκαλούν περισσότερα από 500-600 επεισόδια μικρής ή μεγάλης έκτασης στην Αθήνα, κάθε χρόνο. Η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ έχει καταγεγραμμένο ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό των εμπλεκομένων σε αυτά τα επεισόδια. Ομως υπάρχει αδυναμία να ελεγχθεί η κατάσταση.

Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «ακόμη δεν έχουν εκδικασθεί υποθέσεις για συλλήψεις του 2007 και του 2008, κυρίως για τις καταστροφές, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Αυτή η διαρκής εκκρεμοδικία υποβοηθά τους οργανωτές των επεισοδίων. Οταν τελικά, μετά από πάροδο τριών ή τεσσάρων ετών γίνονται οι δίκες, ελάχιστοι αστυνομικοί μάρτυρες μπορούν να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή των, κατά περίπτωση, κατηγορουμένων. Κι έτσι οι προσαγωγές και οι συλλήψεις μένουν χωρίς αντίκρισμα».

Οσον αφορά την καταγγελία ιδιοκτήτη κινηματογράφου ότι οι κουκουλοφόροι απαίτησαν να τους δώσει χρήματα προκειμένου να μην κάψουν την ιδιοκτησία του, οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δηλώνουν ότι «τέτοιες καταγγελίες για εκβιάσεις από γνωστούς-αγνώστους έχουν υπάρξει κατά καιρούς από καταστηματάρχες στα Εξάρχεια. Ομως δεν έχει υπάρξει παρόμοια από επιχειρηματία στην διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Γι αυτό και την εξετάζουμε διεξοδικά».

Πηγή tovima.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.