Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ: Σώστε την Ελλάδα, για να σωθεί το ευρώ


Η διάσωση της Ελλάδας είναι μονόδρομος για την επιβίωση του ευρώ. Σε αυτό το συμπέρασμα συμπύκνωσε η Αγκελα Μέρκελ την επιχειρηματολογία της προς την γερμανική Βουλή, από την οποία ζήτησε την υπερψήφιση του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας. Περιέγραψε ως μακρά και επίπονη την οδό σωτηρίας της χώρας μας και κάλεσε ξανά την Αθήνα να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές.
«Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος δεν είναι 100% εξασφαλισμένη. Ομως τα οφέλη από την υποστήριξή του παραμένουν μεγαλύτερα από τους κινδύνους που αυτό εμπεριέχει», σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος που απέρριψε τις φωνές για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη λέγοντας ότι οι συνέπειες μίας χρεοκοπίας θα ήταν ανυπολόγιστες και χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνη» κάθε άλλη επιλογή.
«Οι κίνδυνοι του να γυρίσουμε την πλάτη στην Ελλάδα θα είναι ανυπολόγιστοι. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες στη γερμανική οικονομία, στην Ιταλία, την Ισπανία, σ΄ολόκληρη την ευρωζώνη και σ' ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε. «Δεν μπορώ να μπω σε περιπέτειες, δεν μού το επιτρέπει ο όρκος μου».
«Η Ευρώπη θα αποτύχει, αν αποτύχει το ευρώ. Η Ευρώπη θα κερδίσει, αν κερδίσει το ευρώ», συμπλήρωσε η 'Αγκελα Μέρκελ ενώ απευθυνόμενη στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου επανέλαβε την ανάγκη η Αθήνα να ολοκληρώσει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και να υλοποιήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν, «προκειμένου να ανοίξει μια πραγματική προοπτική για καλύτερο μέλλον».
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να διορθώσουμε τα λάθη» είπε ομολογώντας πάντως ότι «ο δρόμος για την Ελλάδα θα είναι μακρύς και, πραγματικά, όχι χωρίς κινδύνους».
Αναφερόμενη στα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται στην Ελλάδα, η Αγκελα Μέρκελ διευκρίνισε ότι δεν αποτελούν τη μοναδική προτεραιότητα.
«Το θέμα είναι να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική και να δημιουργήσουμε βιώσιμη ανάπτυξη», επεσήμανε.
Προσδιόρισε, τέλος, στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ τη φετινή συνεισφορά της Γερμανίας στον νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EMS) προσθέτοντας ότι η επόμενη δόση θα μπορούσε να πληρωθεί τον επόμενο χρόνο.
Ερωτηματικό οι διαρροές
Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία, η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον όχι τόσο για το τελικό της αποτέλεσμα, που θεωρείται δεδομένο, αλλά κυρίως για τον τελικό αριθμό των βουλευτών που θα καταψηφίσουν το κυβερνητικό σχέδιο.
Στον θόρυβο του «λαϊκού» Τύπου που ασκεί πιέσεις προς τους βουλευτές να καταψηφίσουν το σχέδιο (βλέπε Bild) και τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τους Γερμανούς να μην επιθυμούν την επ' άπειρον διάσωση της Ελλάδας, ήρθε το Σάββατο να προστεθεί δήλωση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ που, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε αντί προγράμματος στήριξης, στην Ελλάδα να προσφερθούν κίνητρα εξόδου από το ευρώ.
Σήμερα, η Αγκελα Μέρκελ αποδοκίμασε τις απόψεις του υπουργού της, δηλώνοντας δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, ότι «δεν συμμερίζεται τις απόψεις του και ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ».
Αλλα και ο ίδιος ο Φρίντριχ έσπευσε να διαρρεύσει ότι προέβη στη συγκεκριμένη τοποθέτηση μιλώντας ως στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών και όχι ως ομοσπονδιακός υπουργός.
Κριτική στην πρόταση Φρίντριχ άσκησε και ο συνάδελφός του επί των Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, με δήλωση του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Die Welt":
«Δεν καταλαβαίνω την πολιτική σπέκουλα σχετικά με μια Ελλάδα έκτος Ευρωζώνης. Ό,τι έχουμε διαπραγματευτεί και συμφωνήσει πρέπει να ισχύσει και μάλιστα και από τις δύο πλευρές. Το πακέτο βοήθειας έχει πιθανότητα να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη, μόνο εάν δεν διαλυθεί άμεσα με τα πολλά λόγια», τόνισε ο κ. Βεστερβέλε.
Πηγή Έθνος
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.