Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης


Κακόγουστα ευφυολογήματα που γίνονται ελαφρά τη καρδία, χαρακτήρισε ο Έλληνας πρεσβευτής στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης τις «συμβουλές»του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου Κρίστοφ Λάιτλ, ο οποίος «συνέστησε» την πώληση ελληνικών νησιών στην Τουρκία. Μάλιστα ο Έλληνας πρεσβευτής, διαμηνύει ότι οι έλληνες θα προτιμούσαν να πεινάσουν παρά να πουλήσουν έστω και μια σπιθαμή γης.
Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του μέσω ανοιχτής επιστολής...
που μεταδόθηκε σήμερα και από το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΡΑ, ο Έλληνας πρεσβευτής επισημαίνει ότι παραινέσεις, όπως αυτές του κ. Λάιτλ, που γίνονται ελαφρά τη καρδία, προς την Ελλάδα, δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν κακής ποιότητας ευφυολογήματα, ενώ διευκρινίζει πως η Ελλάδα ουδέποτε εκποίησε εδάφη της στο παρελθόν και δεν προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο στο μέλλον.
«Όσες ανυπέρβλητες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αναγκαζόταν να πτωχεύσει, θα πτώχευε ολόκληρη η χώρα, μαζί με το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης στον πιο απομακρυσμένο βράχο, ή ύφαλο που ανήκει στην επικράτειά της», τονίζει χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας συγχρόνως πως «είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης».
Εξ άλλου, όπως υπενθυμίζει ο κ. Δημίδης στην επιστολή του, αυτό έπραξε η Ελλάδα και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, ειδικότερα στον Β΄, προτίμησε να πολεμήσει, παρά να επιτρέψει ακόμη και τη διέλευση των δυνάμεων του άξονα από το έδαφός της.
Ο Έλληνας διπλωμάτης επισημαίνει: «Από τα πρώτα συζητούμενα μέτρα σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είναι η εκποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, με στόχο, από τη μία την εξυγίανση των επιχειρήσεων και από την άλλη, φυσικά, την προσπόριση άμεσου ταμειακού οφέλους για το δημόσιο και προς τούτο οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προωθούν ήδη τις δέουσες διαδικασίες και έχουν ήδη ανακοινωθεί οι δημόσιες εταιρείες που είναι προς πώληση».
Η χώρα δεν είναι επιχείρηση-Κακοφωνία οι δηλώσεις Λάιτλ
Όμως, όπως υπογραμμίζει, η ταύτιση μίας επιχείρησης με μία χώρα, αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνη υπεραπλούστευση, ενώ επικρίνοντας, στη συνέχεια, τη στάση του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, τονίζει πως θα αναμενόταν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην εκφορά δημοσίου λόγου από έναν τόσο σημαντικό οικονομικό παράγοντα.
Ο ίδιος, όπως σημειώνει, στο μικρό διάστημα που βρίσκεται στην Αυστρία, μπόρεσε να διαπιστώσει και να εκτιμήσει την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν, τόσο η αυστριακή κυβέρνηση ως κοινοτικός εταίρος, όσο και ο αυστριακός λαός, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και με γνώμονα αυτές τις παραμέτρους προτίθεται να εργαστεί για τη διατήρηση του άριστου επιπέδου των σχέσεων των δύο χωρών και δηλώνει βέβαιος ότι φωνές σαν του κ. Λάιτλ θα αποτελούν πάντα μία κακοφωνία.
Υπενθυμίζεται πως την απαράδεκτη στάση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα της, είχε καταγγείλει χθες η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ως «προκλητική, που η ίδια δεν θέλει να τη σχολιάσει».
Αλλά και το "Κόμμα των Πρασίνων" είχε καταγγείλει χθες τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τονίζοντας πως «αυτό που χρειάζονται τώρα οι άνθρωποι στην Ελλάδα, είναι ελπίδα αντί ταπείνωση, καθώς και πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αντί κυνικές συμβουλές που ταπεινώνουν επιπλέον τον δοκιμαζόμενο λαό».
Την πρωτοφανούς κυνικότητας πρότασή του, ο Κρίστοφ Λάιτλ, είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα και είχε επαναλάβει σε χθεσινή συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό "Προφίλ", ισχυριζόμενος πως με την παραίτησή της από ένα μέρος της κυριαρχίας της, με την πώληση απομακρυσμένων και ακατοίκητων νησιών, η Ελλάδα θα έστελνε μήνυμα «ευγνωμοσύνης» για τη βοήθεια που της παρέχεται, καθώς, όπως ο ίδιος πρόσθετε, με κάθε νέο πακέτο βοήθειας αυξάνεται το ανθελληνικό κλίμα στην Ευρώπη.

Πηγή www.ethnos.gr
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.