Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Mεγαλύτερη απήχηση βρίσκει καθημερινά η πρωτοβουλία για την κατάργηση των μεσαζόντων


Όλο και μεγαλύτερη απήχηση βρίσκει καθημερινά η πρωτοβουλία για την κατάργηση των μεσαζόντων που ξεκίνησε από τους πολίτες της Κατερίνης, οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές παραγγελίες πατάτας απευθείας από τους παραγωγούς του Νευροκοπίου, πετυχαίνοντας πολύ χαμηλές τιμές.

Μετά τους 24 τόνους πατάτας που έγιναν ανάρπαστοι το περασμένο Σάββατο, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και μέσα σε 20 ώρες έχουν συγκεντρωθεί νέες παραγγελίες από 1.100 οικογένειες για άλλους 75 τόνους.

Με την κατάργηση των μεσαζόντων, οι καταναλωτές αγοράζουν από τους παραγωγούς τις πατάτες προς 25 λεπτά το κιλό, σχεδόν 180% χαμηλότερα από την τιμή των σούπερ μαρκετ που φτάνει μέχρι και τα 70 λεπτά.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι εδώ λίγες ημέρες, στα σούπερ μάρκετ της Κατερίνης η τιμή της πατάτας έπεσε κατά 50% και από 0,70 πωλείται 35 λεπτά το κιλό.

Επόμενος στόχος των εθελοντών της Πιερίας είναι να προχωρήσουν σε μαζικές παραγγελίες απευθείας από τους παραγωγούς για λάδι, αλεύρι, ρύζι και φασόλια.

Με βάση δημοσκόπηση που έγινε στο Διαδίκτυο, στο ερώτημα ποιο άλλο προϊον θα θέλατε να παραγγείλετε από παραγωγό, περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για αγορά ελαιόλαδου.

Εκτός από την Κατερίνη, ενδιαφέρον για αγορές αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς έχουν δείξει ομάδες πολιτών από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια και τη Λάρισα.
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.