Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Φάρμακα... αμφιβόλου προελεύσεως στα νοσοκομεία!


Αγνώστου προελεύσεως φάρμακα μπορεί να εισαχθούν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας, καθώς η ρύθμιση στην οποία προχωρά ο υπουργός Υγείας και προβλέπει τη χορήγηση αντιγράφων φαρμάκων σε όλους τους ασθενείς, ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή σκευασμάτων και από χώρες όπως Κορέα, Ινδία, Μπαγκλαντές κ.λ.π.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ygeianews.gr, ο Ανδρέας Λοβέρδος στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Bουλή θα δίνει και κίνητρα στους ασθενείς να επιλέγουν τα φθηνότερα αντίγραφα καθώς τότε η συμμετοχή τους στα έξοδα θα είναι μικρότερη!

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Ανδρέας Λοβέρδος τάσσεται υπέρ αντιγράφων φαρμάκων ακόμη και από Τρίτες χώρες, καθώς θεωρεί ότι και αυτά είναι ασφαλή και θα ελέγχονται από τον αντίστοιχο Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Αντίθετη άποψη έχουν όμως οι γιατροί καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) εκφράζει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη ρύθμιση και υπογραμμίζει τους κινδύνους που ενέχουν φάρμακα εισαγωγής από Τρίτες χώρες, ενώ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν προσεχώς, διάφορα "περίεργα" φάρμακα, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, κυκλοφορούν ήδη τον τελευταίο καιρό σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία ελέω κρίσης...

Ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως έχει άλλη άποψη. Στο πλαίσιο της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης δε θα δίσταζε να φέρει στα ράφια των ελληνικών φαρμακείων ακόμη και φάρμακα από την... Κορέα.

Πηγή defencenet.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.