Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Έκλεισαν 25 δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί


Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, σταματώντας - μεταξύ άλλων - την επιδότηση ενοικίου σε 120.000 οικογένειες και την παροχή 10.000 δανείων ετησίως για αγορά και επισκευή κατοικίας, έρχεται η κατάργηση και του Οργανισμού Εργατικής εστίας να...


βάλει «ταφόπλακα» στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας:

- Παύει η λειτουργία 25 βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΕΕ που χτίστηκαν και λειτουργούν με τα χρήματα των πολιτών και φιλοξενούν 2.000 παιδιά Ελλήνων εργαζομένων ηλικίας 8 μηνών έως 5 ετών, στα οποία παρέχονται δωρεάν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.

- Παύουν να συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες, με ό,τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στους εργαζομένους τους. Με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ενισχύονται γενικότερα οι υπηρεσίες του Τουρισμού, διατηρούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η εποχική απασχόληση και τονώνονται οι τοπικές οικονομίες. Με την κατάργηση του Οργανισμού θα μειωθεί ο εσωτερικός τουρισμός κατά 4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε απόγνωση τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.

- Κόβεται η «ανάσα» ζωής και ανάπτυξης χιλιάδων επιχειρήσεων επισιτισμού - και όχι μόνο - μέσα από τα εκδρομικά προγράμματα. Περισσότερα από 900 τουριστικά λεωφορεία πανελλαδικά θα βρεθούν σε δυσχερή θέση, διότι δεν θα συμμετέχουν στα εκδρομικά προγράμματα του Οργανισμού. Οι 3.000 επιχειρήσεις επισιτισμού πανελλαδικά θα δουν το εισόδημά τους να καταβαραθρώνεται.

- Δεν θα διατίθενται δελτία θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Με το πρόγραμμα διανομής θεαμάτων ενισχύονται οι θεατρικές σκηνές, οι οποίες στηρίζουν το πολιτιστικό κομμάτι της χώρας. Με την κατάργηση του Οργανισμού πάνω από 150 θεατρικές επιχειρήσεις θα στερηθούν τον βασικό τους οικονομικό πόρο, που είναι τα εργατικά – θεατρικά εισιτήρια.

- Χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν θα έχουν πια τη δυνατότητα να απολαμβάνουν διακοπές μέσω των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, προγράμματα που πληρώνονταν στην πραγματικότητα από τους ίδιους και τους εργοδότες τους.

- 1 εκατ. δικαιούχοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν ήδη καταβάλει εισφορές υπέρ του Οργανισμού δεν θα λάβουν ποτέ καμία παροχή.

- 700.000 δικαιούχοι που έλαβαν κάποιες από τις παραπάνω παροχές δεν θα τις ξαναλάβουν!

Σήμερα η ακίνητη περιουσία του ΟΕΕ (173 κτίρια) ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδά του δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Η κατάργηση τόσο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας όσο και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας οδηγεί στην ανεργία 1.700 εργαζομένους, οι οποίοι καλούν τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους στον αγώνα που δίνουν για τη συνέχιση της λειτουργίας των Οργανισμών.

Πηγή on-news.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.