Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Φέρτε πίσω τα λεφτά


Κίνημα επιστροφής των καταθέσεων με καρότο και μαστίγιο ξεκίνησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος όχι μόνο στον πατριωτισμό αλλά και στη λογική των καταθετών.

Να επιστρέψουν οι Ελληνες τις καταθέσεις που απέσυραν τα τελευταία χρόνια από τις ελληνικές τράπεζες ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος όχι μόνο στον πατριωτισμό αλλά και στη λογική των καταθετών, αφού - όπως είπε - οι τράπεζες είναι πλέον ασφαλείς, μετά και τις προχθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.
Την ίδια ώρα στη Βουλή γινόταν γνωστό ότι τουλάχιστον ένας βουλευτής μετέφερε στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011 καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ. Διευκρινίστηκε πάντως ότι αυτό έγινε με νόμιμο τρόπο.
Ο κ. Βενιζέλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν κάνει φτερά καταθέσεις 65 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, μόνο τα 16 δισ. ευρώ έχουν κατευθυνθεί επισήμως στο εξωτερικό και μάλιστα κατά κύριο λόγο στη Βρετανία και όχι στην Ελβετία, όπως πιστεύεται. Οπως είπε, η αναλογία μεταξύ αυτών των δύο χωρών ως προορισμών των ελληνικών καταθέσεων είναι 3 προς 1.
Τα υπόλοιπα 46 δισ. ευρώ έχουν παραμείνει στην Ελλάδα και βρίσκονται σε σπίτια, συνέχισε, αν δεν έχουν δαπανηθεί για την κάλυψη οικογενειακών και επιχειρηματικών αναγκών. Αυτά τα κεφάλαια δεν αποδίδουν τόκο και φυσικά δεν βοηθούν την εθνική οικονομία. Οπως τόνισε, αυτά είναι τα χρήματα που κατά προτεραιότητα ενδιαφέρει την κυβέρνηση να επιστρέψουν στις τράπεζες.
Απηύθυνε πάντως και έμμεση απειλή προς τους αποταμιευτές που έχουν αποσύρει τις καταθέσεις, λέγοντας ότι αυτοί είναι γνωστοί και θα εφαρμοστούν ανάλογα οι νέοι κανόνες του φορολογικού συστήματος. «Ξέρουμε ποιοι είχαν τα λεφτά και τα έβγαλαν, είτε πήγαν στο εξωτερικό είτε είναι στο εσωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι «αν χρειαστεί οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει, αλλά εμείς δεν θέλουμε να κινούμεθα με μια λογική τιμωρητική».
«Το μεγάλο κίνητρο είναι το κέρδος και η ασφάλεια», τόνισε. «Δεν κερδίζει κανείς τίποτα κρατώντας τα χρήματα αυτά εκτός τραπεζικού συστήματος». Αντίθετα, αν επιστρέψουν βοηθούνται οι ίδιοι οι καταθέτες, οι τράπεζες και η εθνική οικονομία.
«Ας σκεφτεί ο καθένας και ας κρίνει. Πάντως, τώρα υπάρχει η πλήρης ασπίδα», είπε ζητώντας να οργανωθεί κίνημα επιστροφής των καταθέσεων.
Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στο πρόγραμμα είχε υπολογιστεί ποσό 40 δισ. ευρώ, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 50 δισ. ευρώ αν χρειαστεί. Πρόσθεσε όμως ότι η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις.
Πηγή ΝΕΑ
Αναρτήθηκε από τον Αριστοτέλη (Νίκαια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.