Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Λεμονιά: φύτεψέ την στο μπαλκόνι – Οι «έξυπνες» χρήσεις του λεμονιού


Περιβάλλον Οικολογία

Η λεμονιά ευδοκιμεί σε τροπικά και εύκρατα κλίματα. Δεν αγαπά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Χρειάζεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες μεταξύ των 15 έως 30ο C.
Χρειάζεται αρκετό νερό, αλλά ανάμεσα στα ποτίσματα το έδαφος να στεγνώνει. Δένδρο το οποίο μπορεί να φτάσει πέντε μέτρα ίσως και περισσότερο.
Το κλάδεμα στα υγιή δένδρα γίνεται μετά την συλλογή των καρπών , περίπου στο τέλος του χειμώνα και ακολουθεί απολύμανση των τομών.Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται σε πολλά στάδια , κλαδεύοντας κάθε φορά από λίγη επιφάνεια , να μην αφαιρούνται όλοι οι λαίμαργοι βλαστοί , διότι μερικοί από αυτούς θα γίνουν παραγωγικοί.
Το λεμόνι προσφέρει πλούσιο χυμό και αιθέριο άρωμα. Έχει βιταμίνη C και είναι το ιδανικό φάρμακο για τις χειμωνιάτικες λοιμώξεις .
Είναι το καλύτερο φάρμακο για τους καπνιστές . Ρυθμιστής του κυκλοφορικού συστήματος , για την καταπολέμηση της υψηλής πίεσης και κατά της χοληστερίνης και της αρτηριοσκλήρυνσης. Είναι το καλύτερο αντιπηκτικό αίματος που μειώνει τις θρομβώσεις.
Επειδή το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ το χρησιμοποιούμε κατά της δυσπεψίας διότι εμποδίζει την έκχυση του υδροχλωρικού οξέος άμα το πιούμε όταν έχουμε καούρες στο στομάχι.
Εντριβές με λεμόνι στο τριχωτό της κεφαλής δυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ στο ξέβγαλμα των μαλλιών με λίγο χυμό δίνει λάμψη στα μαλλιά. Το λεμόνι βοηθά στην εξάλειψη των φακίδων.
Ο χυμός του λεμονιού χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά και τους δίνει πολύ καλή γεύση. Πρέπει να αποφεύγεται να συνδυάζεται με αμυλούχες τροφές γιατί ο συνδυασμός στα ευαίσθητα στομάχια προκαλεί συνήθως δυσπεψία.Από τα λεμόνια φτιάχνουμε λεμονάδα , γλυκό του κουταλιού και λικέρ.
Αναρτήθηκε από LiLA (London)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.