Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Με ηχηρά "όχι" ψηφίστηκε η χρηματοδότηση των κομμάτων


Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, «ναι» ψήφισαν 155 βουλευτές, «όχι» 56, ενώ 3 δήλωσαν «παρών». «Τα χρήματα αυτά δεν είναι πρόσθετη επιχορήγηση», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, «ανεξάρτητα εάν η τροπολογία προβλέπει το ανεκχώρητο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά ψήφισαν 215 από τους 300 βουλευτές.

Κατά της τροπολογίας τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Χαραλαμπόπουλος ο οποίος την καταψήφισε, όπως και οι βουλευτίνες Άννα Νταλάρα και Όλγα Ρενταρή.

Από την ψηφοφορία απείχαν και οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά της τροπολογίας τάχθηκε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως και οι βουλευτές του κόμματός του.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης είχε τονίσει: «Δεν είχα καμία πρεμούρα να καταθέσω τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων. Σκέφτηκα όμως την πολιτική ανωμαλία που θα δημιουργούσε η μη υπογραφή της».

Προσωπική επίθεση κατά του υπουργού εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι ο κ. Γιαννίτσης δεν είναι εκλεγμένος υπουργός.

«Άκουσα το μη εκλεγμένος υπουργός. Σας παρακαλώ να σεβαστείτε το Σύνταγμα γιατί εγώ σέβομαι το Σύνταγμα» απάντησε ο κ. Γιαννίτσης, κάνοντας γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν το επισπεύδον υπουργείο για την προώθηση της τροπολογίας, εκείνος τη συνυπόγραψε και βεβαίως αναλαμβάνει και την ευθύνη του συνυπογράφοντος.

«Ακούστηκε ότι αν ψηφιστεί η τροπολογία δεν θα αγοραστούν λαμπάδες, αυγά, παντόφλες και πουλάκια το Πάσχα. Δεν διευκρινίστηκε, όμως, ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι πρόσθετη επιχορήγηση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αντισυνταγματική χαρακτηρίσε την τροπολογία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος.

Η κ. Μπακογιάννη προειδοποίησε ότι το κόμμα της θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε ότι υποχρέωση να προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής έχουν και οι διοικήσεις των τραπεζών που εμπλέκονται, καθώς διαφορετικά θα διαπράξουν απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Την αρνητική θέση του κόμματος της, αναφορικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, επανέλαβε η Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, αναφέροντας ότι τα κόμματα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπάρξει πολύ προσεκτική χρήση των πόρων.

«Θέλω να πιστεύω ότι τα κόμματα με τα χρήματα αυτά θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους υπαλλήλους τους, τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ, ανεξάρτητα αν η τροπολογία προβλέπει το ανεκχώρητο» είπε ο Τάσος Γιαννίτσης.

«Δεν είχα καμία πρεμούρα να καταθέσω τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων. Σκέφτηκα όμως την πολιτική ανωμαλία που θα δημιουργούσε η μη υπογραφή της» δήλωσε ο Τάσος Γιαννίτσης ο οποίος μιλώντας στη Βουλή πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας για αντιφάσεις τους επικριτές του.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα προσωπική επίθεση από τον Πάνο Καμμένο που έσπευσε να επισημάνει ότι ο κ. Γιαννίτσης δεν είναι εκλεγμένος υπουργός. «Άκουσα το μη εκλεγμένος υπουργός. Σας παρακαλώ να σεβαστείτε το Σύνταγμα γιατί εγώ σέβομαι το Σύνταγμα» είπε ο υπουργός, κάνοντας γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν το επισπεύδον υπουργείο για την προώθηση της τροπολογίας, εκείνος τη συνυπόγραψε και βεβαίως αναλαμβάνει και την ευθύνη του συνυπογράφοντος.

Αναρωτήθηκε, επίσης, ποιοι από τους σημερινούς επικριτές της τροπολογίας συμφώνησαν να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, σχέδιο που παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών πριν από λίγο καιρό και, μεταξύ άλλων, προέβλεπε μείωση της επιχορήγησης κατά 25%, περιορισμό της επιχορήγησης σε μια φορά μέσα στην τετραετία και επίσης να μην αναληφθούν από το δημόσιο τα χρέη των κομμάτων στις τράπεζες.

Όπως όμως σημείωσε ο κ.Γιαννίτσης δεν πείστηκαν οι ΚΟ των κομμάτων να πάει στη Βουλή αυτό το σχέδιο νόμου. «Ποιοι αλήθεια όμως ψήφισαν το καθεστώς χρηματοδότησης των κομμάτων; Μήπως η κυβέρνηση Παπαδήμου; Μπορούμε να δούμε αν όσοι σήμερα επικρίνουν είπαν τίποτε στο παρελθόν για το καθεστώς της χρηματοδότησης όταν ήταν υπουργοί ή συμμετείχαν σε άλλα κόμματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Γιαννίτσης που αναφέρθηκε εμμέσως και στον κ. Ραγκούση, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι είχε ετοιμαστεί ένα άλλο σχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων την περασμένη άνοιξη αλλά - άγνωστο γιατί - δεν προχώρησε ποτέ.

Κάλεσε, μάλιστα, τα κόμματα να δεχθούν να μπει έστω και τώρα σε συζήτηση και ψήφιση το δικό του σχέδιο για να ψηφιστεί όπως γρήγορα ψηφίστηκαν και άλλα νομοσχέδια από την παρούσα Βουλή.

Πηγή : madata.gr
Αναρτήθηκε απο Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.