Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Τα «χρυσά» ακίνητα του κ. Τσοχατζόπουλου




Προκλητικά είναι τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Τσοχατζοπούλου, τα οποία αποτελούν το μέσο της «επιχείρησης ξεπλύματος», που είχε στηθεί από τον πρώην υπουργό.

Υπέρογκες καταθέσεις, πληθώρα ακινήτων, πολυτελής βίος και σειρά παράνομων δραστηριοτήτων, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη ταραχώδη ζωή του, πάλαι ποτέ, κραταιού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος –πλέον- είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αν και ο αριθμός των ακινήτων είναι μεγάλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το πολυτελές σπίτι της Κομνά Τράκα, το διαμέρισμα της Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και το πολυτελές διαμέρισμα της Δ. Αεροπαγίτου, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή μελών της οικογένειας του πρώην υπουργού μέσω εξωχώριων εταιρειών.

Το ακίνητο στη Κομνά Τράκα

Το πολυτελές ακίνητο επί της οδού Κομνά Τράκα και Κεφαλληνίας αρ. 45, αγοράστηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2000 από την υπεράκτια εταιρία «TORCASO INVESTMENT LTD», η οποία θυμίζουμε ότι –σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- είχε συσταθεί από τον πρώην υπουργό.

Η εταιρία αγόρασε το ακίνητο 240.000.000 δραχμές, παρόλο που η αντικειμενική αξία του δεν ξεπερνούσε τα 120.000.000 εκατομμύρια. Το ίδιο ακίνητο κατέληξε στη Μονή του Εφραίμ, καθώς στις 30 Απριλίου 2007 μεταβιβάστηκε έναντι 3.700.000 ευρώ στη Μονή Βατοπεδίου. Σύμφωνα με στοιχεία των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος, για την αγορά του ακινήτου η Ιερά Μεγίστη Μονή χρηματοδοτήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το διαμέρισμα της Αρετής

Η «μεταβιβαστική διαδρομή» του πολυτελούς ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Δεινοκράτους ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 1998, όταν μεταβιβάστηκαν τα διαμερίσματα του τρίτου και τέταρτου ορόφου(402 τ.μ.), στην off shore εταιρία «BLUE BELL SA», με δηλωμένο τίμημα και αντικειμενική αξία 98.430.024 δραχμές.

Το διαμέρισμα ενοικιάστηκε από 1η Απριλίου 1999 στην κόρη του Άκη, Αρετή, η οποία το δήλωσε ως κατοικία της. Δεν έμελλε όμως να το κρατήσει πολύ.

Μετά από έξι χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου 2005, το ακίνητο μεταβιβάστηκε από την εταιρία «BLUE BELL SA» στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ARCON και ήδη προφυλακισθέντα, Αστέριο Οικονομίδη με δηλωμένο τίμημα και αντικειμενική αξία 559.845 ευρώ.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου συνέχισε και μετά την μεταβίβαση του ακινήτου να το δηλώνει ως κύρια κατοικία της, πλην όμως δήλωνε ότι κατέβαλλε ενοίκια μόνο στην «BLUE BELL», για το έτος 2005 και μόνο για το διάστημα που η εταιρία ήταν ιδιοκτήτριά των διαμερισμάτων.

Ένα έτος μετά, το ακίνητο μεταβιβάστηκε για ακόμη μια φορά. Στις 25 Μαΐου 2006, ο Αστέριος Οικονομίδης το πούλησε στην κόρη του πρώην υπουργού, έναντι 627.942 ευρώ.

Το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Το διαμέρισμα-«παλάτι» της Δ. Αεροπαγίτου μεταβιβάστηκε στην off shore εταιρία «TORCASO INVESTMENTS LIMITED», αντί τιμήματος 300.000.000 δραχμών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το τίμημα που συμφωνήθηκε και αναγράφεται στο συμβόλαιο ήταν μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας (101.302.739 δρχ) και μάλιστα τριπλάσιο αυτής.

Στη συνέχεια, το πολυτελές ακίνητο μεταβιβάστηκε στην επίσης υπεράκτια εταιρία «NOBILIS INTERNATIONAL LLC», αντί τιμήματος 136.000.000 δραχμών. Το τίμημα ήταν μεν λίγο μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ήταν όμως πολύ μικρότερο από το τίμημα της προηγούμενης αγοραπωλησίας, τη στιγμή μάλιστα που το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο αγοραπωλησιών, δεν υπερέβαινε τους 14 μήνες.

Περαιτέρω, το ακίνητο μεταβιβάστηκε στη Σταμάτη Βασιλική, αντί 1.100.000 ευρώ. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου υπολογίστηκε σε 1.388.676 ευρώ. Το συμβόλαιο όριζε ότι τα χρήματα θα καταβάλλονταν ως εξής:

Το ακίνητο του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Δ. Αρεοπαγίτου
Το ακίνητο του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Δ. Αρεοπαγίτου
- 450.000 είχαν ήδη καταβληθεί σταδιακά σε μετρητά στην εκπρόσωπο της πωλήτριας εταιρίας -«NOBILIS INTERNATIONAL LLC»-,κατά τη διάρκεια της προηγούμενης της υπογραφής του συμβολαίου τριετίας και

- 650.000 ευρώ θα καταβάλλονταν από δάνειο, που επρόκειτο να χορηγηθεί στην αγοράστρια από την τράπεζα «EFG EUROBANK ERGASIAS AE» έως τις 15 Ιουνίου του 2010.




Το σπίτι στο Π. Ψυχικό όπου τα τελευταία χρόνια διαμένει η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

Στο διώροφο της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι έμενε από το 2001 μέχρι πριν από περίπου τρία χρόνια η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Το ακίνητο των 272 τετραγωνικών μέτρων, πέρασε στην ιδιοκτησία της το 2005



zougla.gr



Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.