Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Αθώος ο εκδότης του Focus για την επίμαχη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου


Αθωωτική είναι η ετυμηγορία για τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού Focus και την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους η οποία αφορούσε στο περιβόητο πρωτοσέλιδο του περιοδικού τον Φεβρουάριο του 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο είναι τυλιγμένο το άγλαμα της Αφροδίτης της Μήλου δεν ήταν η ελληνική σημαία. Κήρυξε δε απαράδεκτη την ποινική δίωξη η οποία είχε ασκηθεί κατά των 5 δημοσιογράφων του περιοδικού για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό. οι δικαστές αποφάνθηκαν επίσης ότι πλέον έχει εξαληφθεί και το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ΄όρων.

Νωρίτερα όταν άρχισε η διαδικασία το δικαστήριο είχε αποβάλει την πολιτική αγωγή με το σκεπτικό ότι δεν υφίσταται άμεσο έννομο συμφέρον τους και ζημιά των μηνυτών.

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης, ένας εκ των μηνυτών με δηλώσεις του επεσήμανε ότι η απόφαση είναι κατακριτέα και υπογράμμισε ότι «Μετά απο δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε».

«Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους», κατέληξε.

Πηγή defencenet.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.