Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

STRATFOR για ΠΑΣΟΚ και NΔ: Το πολύ 40% θα λάβουν στις εκλογές και οι δύο μαζί


Το τέλος της Μεταπολίτευσης, με "τα δύο μεγάλα κόμματα να κερδίζουν το πολύ 40% των ψήφων" περιγράφεται ανάγλυφα σε ανάλυση του Stratfor, που όπως απέδειξε και η διαρροή εγγράφων του στο WikiLeaks, πρόκειται για μια "light CIA", αφού συνεργάζεται στενά με την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ και φιλοξενεί πολλούς απόστρατους της CIA στις τάξεις του.

Μιλάει για "Ιστορικά χαμηλά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Για πρώτη φορά στην μεταδικτατορική ιστορία στην Ελλάδα, μια ομάδα μικρών, “αντι-καθεστωτικών” κομμάτων θα μπορούσαν να αψηφίσουν την παραδοσιακή ελληνική ηγεσία. Μέχρι και 10 κόμματα θα μπορούσαν να υπερβούν το 3% των ψήφων που απαιτούνται για να μπουν στο κοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του εθνικιστικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και του σταλινικού (sic) ΚΚΕ το οποίο μάχεται με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για την τρίτη θέση…

Ωστόσο, η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα θέτει μια σοβαρή απειλή για το πολιτικό κατεστημένο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ γύρω στο 18% και τη ΝΔ περίπου στο 22%.

Σε μια προσπάθεια να κρατηθούν στην εξουσία, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν εφαρμόσει ένα νέο εκλογικό νόμο που δίνει ένα πρόσθετο 50 κοινοβουλευτικές έδρες σε κάθε κόμμα ή συνασπισμό που εξασφαλίζει τουλάχιστον το 39 τοις εκατό των ψήφων. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν μπορούν να σχηματίσουν -το καθένα μόνο του- κυβέρνηση και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να σχηματίσουν και μετά τις εκλογές ως συνασπισμός.

Το πιθανό σενάριο είναι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-NΔ και πάλι, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να κυβερνήσουν λόγω χαμηλού ποσοστού. Αν αυτή η συμμαχία αποτύχει, τότε μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού με ένα ή περισσότερα κόμματα εκτός του παραδοσιακού συστήματος εξουσίας."
Πηγή Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.