Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Αγγελίες "φαντάσματα" εξαπατούν Έλληνες που αναζητούν εργασία στη Μαλαισία
Την προσοχή Eλλήνων πολιτών, οι οποίοι θέλουν να εργαστούν στη Μαλαισία, εφιστά η εκεί Ελληνική Κοινότητα, καθώς έχουν εντοπιστεί...
κρούσματα εξαπάτησης, μέσω του διαδικτύου.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κοινότητας Μιλτιάδης Ντενεδιώτης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ από την Κουάλα Λουμπούρ, μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί έξι κρούσματα εξαπάτησης Ελλήνων που αναζητούσαν εργασία στη χώρα αυτή. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών είχε δώσει και προκαταβολή 1000 ευρώ.

«Τα άτομα αυτά ήρθαν σε επικοινωνία με τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στη Μαλαισία Εμμανουήλ Νιότη, ο οποίος μου προώθησε τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα, όπου μας ανέφεραν ότι οι προσφορές που τους έχουν γίνει ήταν μάλλον από ανύπαρκτες εταιρείες της χώρας» επισημαίνει ο κ. Ντενεδιώτης.

Συνιστά δε σε όλους όσοι αναζητούν δουλειά στη Μαλαισία «να είναι πολύ προσεκτικοί, όταν λαμβάνουν μηνύματα μέσω του internet, καθώς ένα ποσοστό 99% των αγγελιών και προσφορών εργασίας προέρχεται από εταιρείες ‘φαντάσματα’, που παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους».

Οι προσφορές αυτές, συνήθως, είναι πολύ δελεαστικές και απευθύνονται, κυρίως, σε επιστήμονες, μηχανικούς και διευθυντές επιχειρήσεων. Έτσι, στους ενδιαφερόμενους-υποψήφια θύματα, οι αετονύχηδες προσφέρουν εικονικά συμβόλαια εργασίας, με υψηλότατους μισθούς, της τάξεως των 8-12 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως.

«Όταν το ‘θύμα’ ανταποκριθεί, του ζητούν να καταθέσει σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων από 800 έως 1000 ευρώ, για τα έξοδα έκδοσης της υποτιθέμενης άδειας παραμονής και εργασίας στη Μαλαισία. Μόλις αποστείλει τα χρήματα, τότε είναι πλέον πολύ αργά και δυστυχώς ο εξαπατημένος ανακαλύπτει ότι όλα είναι ψεύτικα (συμβόλαια, εταιρεία κ.λπ.), έχοντας χάσει και ένα σοβαρό χρηματικό ποσό. Και μόνο το γεγονός ότι ζητούν να γίνει η συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εταιρείας, είναι ύποπτο, καθώς καμιά σοβαρή ξένη εταιρεία δεν συναλλάσσεται με αυτό τον τρόπο» σημειώνει ο κ. Ντενεδιώτης.

Μία τέτοια περιπέτεια έζησε ένας Θεσσαλονικιός, ο οποίος επικοινώνησε με την Κοινότητα. Του είχαν κάνει πλαστό συμβόλαιο με μεγάλο ξενοδοχείο της Κουάλα Λουμπούρ, για διευθυντική θέση. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με το όνομα του προσωπάρχη ήταν σωστό, μόνο που ο προσωπάρχης ήταν γυναίκα και όχι άνδρας, όπως αναφερόταν στη σχετική αγγελία.

Άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν για θέσεις γιατρού σε γνωστό νοσοκομείο στην Κουάλα Λουμπούρ, αρχιτέκτονα σε… ανύπαρκτο τεχνικό γραφείο, ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου σε επίσης ανύπαρκτη κατασκευαστική εταιρεία κ.ά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Ντενεδιώτη, στον καλοστημένο ιστό που έχουν στήσει μέσω διαδικτύου διάφοροι επιτήδειοι έχουν πέσει πολίτες κι άλλων χωρών, όπως η Αυστραλία, που είναι κοντά στη Μαλαισία.

«Ήδη, έχουμε ενημερώσει την πρεσβεία μας στην Τζακάρτα, το Ελληνικό Προξενείο στην Σιγκαπούρη, όπως και το Υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα για τα μηνύματα που έχουμε λάβει από συμπατριώτες μας που υποπτεύτηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν ήρθαν σε επαφή με τέτοια γραφεία-φαντάσματα. Μετά τις διευκρινήσεις που τους δώσαμε, ευτυχώς πρόλαβαν και δεν έστειλαν χρήματα. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι υπάρχουν και άλλοι συμπατριώτες μας που μπορεί να έχουν εξαπατηθεί» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο κ. Ντενεδιώτης.

Τονίζει δε πως όσοι επιθυμούν να εργαστούν στη Μαλαισία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πραγματικές εργοδότριες εταιρείες στη χώρα αυτή δεν ζητούν ποτέ χρήματα για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας και σημειώνει πως η Ελληνική Κοινότητα είναι στη διάθεση κάθε συμπατριώτη μας και προσφέρει αφιλοκερδώς βοήθεια και οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη νομοθεσία, τους κανονισμούς και τις συνθήκες εργασίας.

Για κάθε ενδιαφερόμενο, η ηλεκτρονική διεύθυνση του προέδρου της Ελληνική Κοινότητας Μαλαισίας είναι: miltosgreco@hotmail.com. Η Κοινότητα έχει και δική της σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/GreeksInMalaysia.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Κοινότητα Μαλαισίας

Στη Μαλαισία δεν υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις. Οι περίπου 60 Έλληνες της Κουάλα Λουμπούρ, που στελεχώνουν τη νεοσυσταθείσα Ελληνική Κοινότητα (2011), εργάζονται σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ενώ κάποιοι εξασκούν ελεύθερα επαγγέλματα.

«Αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε την Κοινότητά μας, όχι μόνο για να συσφίξουμε τις σχέσεις μας, αλλά και για να συντονιστούμε για την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας στη Μαλαισία» λέει ο κ. Ντενεδιώτης, ο οποίος ζει συνολικά οκτώ χρόνια στην Κουάλα Λουμπούρ.

Αυτό που πληγώνει του Έλληνες στη Μαλαισία, όπως όλοι όσοι ζουν στο εξωτερικό, είναι ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αναφέρονται στη χώρα τα τοπικά ΜΜΕ εξαιτίας της κρίσης. «Οι νεότεροι στη Μαλαισία, σε αντίθεση με την Κίνα όπου έχω εργαστεί, δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για τη χώρα μας, παρά μόνο για τη Μυθολογία μας και αυτό από ταινίες του Χόλυγουντ» λέει ο κ. Ντενεδιώτης, συμπληρώνοντας πως «καθημερινά, καλούμαστε να απαντάμε στους ξένους συναδέλφους μας για τα ειρωνικά σχόλια του Τύπου για την Ελλάδα».

Οι Έλληνες της Κουάλα Λουμπούρ δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί με τις οικογένειες και τα παιδιά τους μερικοί, αλλά και για να γιορτάσουν τις εθνικές εορτές της Ελλάδας, όπως έγινε και στις 25 Μαρτίου, όταν διοργάνωσαν δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.
pelop.grΑναρτήθηκε από :Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.