Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δηλητηριώδη σχόλια στον αμερικανικό Τύπο για PSI, δανειακή


Μπορεί να είναι δηλητηριώδες το σχόλιο, μπορεί να μην μας συμφέρει επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι το ακόλουθο σχόλιο της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», στο κύριο άρθρο της μάλιστα, δεν είναι εκπληκτικού χιούμορ και δεν απεικονίζει τέλεια αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην διαδικασία λήψης του δανείου και του PSI: «Ποιος είπε ότι οι επαίτες δεν μπορούν να είναι επιλεκτικοί;» διερωτάται ο αρθρογράφος με εξαιρετικά δεικτική διάθεση για τις "διαπραγματεύσεις".
Απίστευτο σχόλιο, αλλά δυστυχώς απεικονίζει σωστά την κατάσταση,
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολιτικοί κρατούν τα ηνία για όσο διάστημα οι αρχιτέκτονες του δανείου πιστεύουν ότι μια ελληνική χρεοκοπία, άτακτη ή όχι, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την Ευρώπη».

Αναφορά κάνει και «στο διαγωνισμό για το ποιος ευθύνεται για τα δεινά της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς, καθώς υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα “μαγείρεψε” τα βιβλία για να μειώσει το έλλειμμα, ενώ μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, χάθηκε σχεδόν κάθε στόχος που η σοσιαλιστική κυβέρνηση υποσχέθηκε να εκπληρώσει, είτε επρόκειτο για είσπραξη φόρων, μείωση ελλείμματος, ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων ή εφαρμογή άλλων διατάξεων».


Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τώρα, τα ελληνικά κόμματα συνεχίζουν να αγωνίζονται για πολιτική επικράτηση ενόψει των εκλογών και ούτε η διαδικασία ή το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι εποικοδομητικό. Παρ’ όλα αυτά, το πραγματικό θαύμα είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον πλανήτη που είναι έτοιμοι να χορηγήσουν ένα νέο δάνειο, εφόσον οι Έλληνες τούς το επιτρέψουν. Οι επαίτες μπορεί να είναι επιλεκτικοί, εάν τους επιτραπεί το δικαίωμα επιλογής».


Σε σχετική ανταπόκριση στην ίδια εφημερίδα υπογραμμίζεται ότι η στήριξη του νέου προγράμματος λιτότητας, με «επίμαχο θέμα διαφωνίας» μεταξύ των τριών ηγετών τις περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα είναι δύσκολο επίτευγμα για τους Έλληνες πολιτικούς, κυρίως ενόψει των εθνικών εκλογών. Επίσης, σημειώνεται η άποψη αναλυτών ότι «οι εταίροι της κυβέρνησης συνασπισμού θέλησαν να αποφύγουν τις ευθύνες για τη συμφωνία, ευελπιστώντας ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα καταστεί κύριος στόχος της λαϊκής οργής».

Η «Νιου Γιορκ Τάιμς», με κύριο άρθρο της, επαναλαμβάνει ότι
«τα νέα μέτρα λιτότητας θα επιδεινώσουν δραματικά την κατάσταση στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα», διατυπώνοντας την άποψη ότι η χώρα μας «τελικά, δεν θα μπορέσει παρά να υποκύψει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών απαιτήσεων ως προϋπόθεση για μια νέα δανειακή σύμβαση».
Η εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες στη Γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία θεωρεί «κύρια αρχιτέκτονα της καταστροφικής κακοδιαχείρισης που ακολουθεί η Ευρώπη στο χειρισμό της κρίσης χρέους της ευρωζώνης».

Στη συνέχεια, η σύνταξη της εφημερίδας, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «ωστόσο, η Ελλάδα συνέβαλε έντονα στα προβλήματά της. Επί σειρά ετών, η ελληνική κυβέρνηση παραχάρασσε τα στοιχεία για το έλλειμμα, χρησιμοποιώντας το ως πρόσχημα για να συγκεντρώνει απλήρωτα χρέη, ενώ η νέα κυβέρνηση που εξελέγη το 2009 αποδέχθηκε τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της ΕΕ, αλλά στη συνέχεια, απέτυχε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα της αγοράς».

Σε άλλα δημοσιεύματα και ανταποκρίσεις σε ΜΜΕ των ΗΠΑ υποστηρίζεται ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της λόγω της «αδυναμίας» που επέδειξε η κυβέρνηση στον περιορισμό του δημόσιου τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγή defencenet.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.