Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

NASS MAKAN: ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗ ΜONH ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ


Την Τρίτη 15 Νεομβρίου, η Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών θα πλημμυρίσει με ήχους και μουσικές της Αιγύπτου από το Δέλτα του Νείλου! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !!

Από το κέντρο του Καΐρου, από την πολιτική και κοινωνική αφύπνιση των ημερών της πλατείας Ταχίρ μας έρχεται ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του αιγυπτιακού πολιτισμού, των επιρροών και των αναζητήσεων του: η παράσταση Nass Makan μέσω της οποίας η μουσική παράδοση διασώζεται γνήσια και δοκιμάζονται νέοι δρόμοι που συναντάνε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς.

Το Nass Makan είναι το πρόσφατο πρότζεκτ του Αιγυπτιακού Κέντρου για τον Πολιτισμό και την Τέχνη στο Κάιρο το οποίο ενώνει στη σκηνή τους σπουδαιότερους μουσικούς της Αιγύπτου και του Σουδάν σε ένα νέο ήχο. Διάσημοι τραγουδιστές που διαφύλαξαν την μουσική παράδοση της μουσικής Zar (τραγούδια που αποδίδονται από γυναίκες που χορεύουν και τραγουδούν σε έκσταση ώστε να απαλλαγούν από τα «κακά κόκκινα πνεύματα» τα λεγόμενα Zar) ενώνονται με Σουδανέζους μουσικούς και μοναδικούς Αιγυπτίους εκτελεστές μουσικών οργάνων.

Η μουσική των νομάδων που ζουν στο Δέλτα του Νείλου ενώνεται με τα ιδιαίτερα τραγούδια της μουσικής Zar και με το Σουδανέζικο μουσικό στυλ, τα παραδοσιακά μουσικά όργανα ενώνονται με τα σύγχρονα. Στις στοχαστικές γεμάτες ευφορία διασκευές κάθε τραγουδιστής και κάθε μουσικό στυλ παρουσιάζεται σε μια πλατφόρμα που σέβεται την διαφορετική μουσική παράδοση και την αποδίδει με ένα νέο τρόπο.

Το πρότζεκτ έκανε πρεμιέρα με τεράστια επιτυχία τον Οκτώβριο του 2007 στο Κάιρο και έχει παρουσιασθεί στα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Μ. Ανατολής και της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο της συναυλίας θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο ένα ανοιχτό μουσικό εργαστήρι με διάλογο και κοινούς αυτοσχεδιασμούς σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την συναυλία θα ανοίξει προς τιμήν του Αιγυπτιακού σχήματος το Μουσικό Σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας «ΝΕΟΙ ΠΑΝΕΣ» με ένα ημίωρο πρόγραμμα σε μουσικά δρομολόγια από το Κάιρο ως την Ανδαλουσία και από την Κωνσταντινούπολη ως τις ανατολικές παρυφές του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού.
Μαζί τους ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), ο Θύμιος Ατζακάς (ούτι) και ο Πάνος Λαμπρόπουλος (νέυ). Καλλιτεχνικήεπιμέλεια, συντονισμός μουσικού συνόλου: Σωκράτης Σινόπουλος, Θύμιος Ατζακάς, Λευτέρης Τσικουρίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου και του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Αιγυπτιακό Κέντρο για τον Πολιτισμό και την Τέχνη στο Κάιρο και την Πολιτιστική Εταιρεία «Ελληνικός Πολιτισμός στον 21ο Αιώνα» και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού: «Θεσσαλονίκη. Σταυροδρόμι Πολιτισμών».

Τρίτη 15 Νοεμβρίου २०११ - Θέατρο Μονής Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης - Ανοιχτό μουσικό εργαστήρι: 18.00-20.00
(Παρακολούθηση-συμμετοχή ελεύθερη) -Πληροφορίες:
2310 589200
Έναρξη Συναυλίας 20.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.