Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ψευδάργυρος για το κρύωμα

Η λήψη ψευδαργύρου σε σιρόπι, παστίλιες ή χάπια, μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια ενός κοινού κρυολογήματος, πιστεύουν οι ειδικοί.

Μια ανασκόπηση των μέχρι σήμερα διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων δείχνει ότι, η λήψη ψευδαργύρου μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων ενός κρυώματος, μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτατη ανάκαμψη, ενώ επίσης μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην πρόληψή του.

Οι ενήλικες κρυολογούν περίπου 2 έως 4 φορές το χρόνο, ενώ τα παιδιά περίπου 10. Αυτά που μπορεί να κάνει κανείς για να αποφύγει τέτοιου είδους ταλαιπωρίες, είναι πολύ λίγα καθώς κυκλοφορούν πολλοί και διαφορετικοί ιοί, οι οποίοι μεταδίδονται από άτομο σε άτομο όχι μόνο μέσω του πταρμού ή του βήχα, αλλά και από την επαφή με μολυσμένες επιφάνειες, όπως είναι για παράδειγμα τα χερούλια στις πόρτες!

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη θεραπεία για το κοινό κρύωμα, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα φάρμακα ψευδαργύρου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και μείωση των λοιμώξεων, αλλά ακόμα και στην ταχύτερη ίαση ατόμων που έχουν ήδη «κολλήσει».

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα άτομα που λάμβαναν ψευδάργυρο σε μορφή σιροπιού, παστίλιας ή δισκίων, σε χρονικό διάστημα μιας μέρας από τη στιγμή έναρξης των συμπτωμάτων, σε επτά ημέρες είχαν απαλλαχθεί από τα συμπτώματα του κρυώματος, ενώ αντίθετα όσοι δεν το λάμβαναν, ακόμα ταλαιπωρούνταν.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια γενική σύσταση για λήψη σκευασμάτων ψευδαργύρου, επειδή δεν είναι γνωστή ακόμα η βέλτιστη δόση για τη θεραπεία. Ο ψευδάργυρος δεν μπορεί να λαμβάνεται μακροπρόθεσμα, λόγω των ανησυχιών για τυχόν τοξικότητα.

Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να γίνουν περισσότερες μελέτες ώστε να εξακριβωθεί πια είναι η δοσολογία εκείνη που και θεραπευτική είναι, αλλά δεν προκαλεί και παρενέργειες, λένε οι εμπειρογνώμονες.

Πηγή :CapitalHealth.gr

Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.