Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο Firefox 8 διαθέσιμος τώρα για Windows, Mac και Linux!






Η τελική έκδοση του Firefox 8 βρήκε το δρόμο της για τους ftp servers της Mozilla και φέρνει -ανάμεσα σε αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά - βελτιώσεις στην ταχύτητα και τις επιδόσεις της εφαρμογής. Η όγδοη έκδοση αναμένεται να διατεθεί και απο το Web στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Firefox είναι ένα από τα “καλά παιδιά” του Internet, που υποστηρίζει το open-source λογισμικό και γενικώς βελτιώνει την browsing εμπειρία του χρήστη. Πριν από λίγα χρόνια θεωρείτο το κορυφαίο πρόγραμμα στην κατηγορία του, υποσκελίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον Internet Explorer της Microsoft.
Οι εποχές φυσικά έχουν πλέον αλλάξει, καθώς η δημοτικότητα του Google Chrome ολοένα και ανεβαίνει, με αποτέλεσμα ο Firefox να κινδυνεύει να πέσει από το “θρόνο” του.

Οι νέες εκδόσεις έρχονται συχνότερα τους τελευταίους μήνες, αν και σύμφωνα με όσα έχουμε διαβάσει, οι χρήστες μπερδεύονται έτσι περισσότερο. Η όγδοη έκδοση “έρχεται” μόλις έξι εβδομάδες έπειτα από την παρουσίαση της έκδοσης 7, η οποία με τη σειρά της “βγήκε” περίπου ένα μήνα έπειτα από την κυκλοφορία της έκδοσης 6.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα updates των προγραμμάτων, η αλλαγή στον επόμενο ακέραιο (π.χ. από την έκδοση 6.1 στην 7), συνιστά και μεγάλες αλλαγές ή βελτιώσεις. Στην περίπτωση του Firefox παρόλα αυτά, δεν είδαμε κάτι τέτοιο: η Mozilla περισσότερο επιτάχυνε τις νέες εκδόσεις για να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, παρά για να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερα καινοτόμο (από την έκδοση 4 τουλάχιστον και έπειτα).

Ας δούμε όμως τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της έκδοσης 8:

Τα add-ons που εγκαθίστανται από προγράμματα τρίτων κατασκευαστών είναι ως εξ’ ορισμού απενεργοποιημένα.
Προστέθηκε ένα μικρό παράθυρο κατά την επιλογή add-ons που σας επιτρέπει παράλληλα να τα διαχειρίζεστε.
Προστέθηκε η επιλογή για Twitter στη γραμμή αναζήτησης.
Προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής (ή αποεπιλογής) φόρτωσης των tabs, βελτιώνοντας έτσι τους χρόνους εκκίνησης του προγράμματος έπειτα από crash-άρισμα.
Βελτιώθηκαν τα animations των tabs, κατά τη μετακίνηση, την αναδιοργάνωση αλλά και την απόσπασή τους από το κεντρικό παράθυρο.
Βελτιώθηκαν οι επιδόσεις αλλά και η διαχείριση της μνήμης από το πρόγραμμα.
Προστέθηκε υποστήριξη για CORS και συνδυασμό textures από διαφορετικά domains στο WebGL.
Προστέθηκε υποστήριξη για HTML5 context menus.
Προστέθηκε υποστήριξη για insertAdjacentHTML.
Βελτιώθηκε η υποστήριξη για CSS hyphen, για πολλές γλώσσες.
Βελτιώθηκε η υποστήριξη για WebSocket.
Διορθώθηκαν αρκετά προβλήματα που σχετίζονται με τη σταθερότητα.
Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox 8.0 άμεσα από τους server της Mozilla, επιλέγοντας απλά το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Πηγή: www.pcw.gr (Περιοδικό PC World)

Αναρτήθηκε απο Γιάννης (Ναύπλιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.