Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Κοινή διοίκηση δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων

Το υπουργείο Υγείας προωθεί σχετική τροπολογία

Πειραματικό μοντέλο κοινής διοίκησης δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων, προωθεί ο κ. Αν. Λοβέρδος. «Αν το πείραμα αποδώσει έχει καλώς, αν αποτύχει θα το αποσύρουμε», είπε στην Βουλή.Μέσω διεθνούς διαγωνισμού προτίθεται το υπουργείο Υγείας να επιλέξει τα δυο ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία θα μετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα κεντρικής διοίκησης με δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα φέρει σχετική τροπολογία, ενώ διευκρίνισε ότι με το προωθούμενο πειραματικό μοντέλο διοίκησης «δεν θα αλλοιωθεί ούτε η δομή ούτε ο λειτουργικός χαρακτήρας του κάθε νοσοκομείου», ενώ θα λειτουργήσει για έξι μήνες «και αν αυτό το πείραμα αποδώσει έχει καλώς, αν αποτύχει θα το αποσύρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα θα μετέχουν τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ, Ωνάσειο και Ερρίκος Ντυνάν, καθώς και τα δυο ιδιωτικά που θα αναδειχθούν από τον διεθνή διαγωνισμό τα οποία θα λειτουργούν υπό έναν κοινό μάνατζερ.

Στόχος, είναι να επιτευχθεί μείωση του κόστους των προμηθειών και υπηρεσιών που απαιτούνται μέσω της ορθής διαχείρισης. Πάντως διατυπώθηκαν αρκετές επιφυλάξεις από βουλευτές. «Τι θα κερδίσουμε αν ενώσουμε τις διοικήσεις δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων; Τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν στόχο το κέρδος ενώ τα δημόσια έχουν την κοινωνική διάσταση», σχολίασε η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Αικατερίνη Περλεπέ, ενώ με τον προβληματισμό της συντάχθηκαν και άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Από τη ΝΔ οι κκ. Αθ. Γιαννόπουλος και Μ. Σαλμάς τόνισαν ότι πρόκειται για μια «εξωγήινη πρόταση», επισημαίνοντας ότι «δεν συνδιοικούνται δημόσια νοσοκομεία με μονάδες ειδικού καθεστώτος του ιδιωτικού τομέα». Αντιθέτως, ο «γαλάζιος» βουλευτής κ. Γερ. Γιακουμάτος τάχθηκε υπέρ της «σύμπραξης» αυτής, ενώ εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Αθ. Λεβέντης σημείωσε ότι «θα είναι ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα που θα αποτύχει».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δ. Κρεμαστινός κράτησε αποστάσεις λέγοντας ότι «τώρα μιλάμε θεωρητικά» και ότι «θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».
tovima.gr

On-news.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.