Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Φουσκάλες στο σώμα;

Της Αναστασίας Μοσχοβάκη

Ο έρπης ζωστήρας είναι ένα φυσαλιδώδες νόσημα, που οφείλεται στον ιό της ανεμοβλογιάς και εμφανίζεται σε ενηλίκους. Η ασθένεια προκαλεί πάντα επώδυνα συμπτώματα και πανικοβάλλει τον πάσχοντα.

Το άτομο εμφανίζει πόνο κατά μήκος της πορείας ενός νεύρου, συνήθως στον κορμό ή το πρόσωπο, και στη συνέχεια εμφανίζονται φυσαλίδες, που προκαλούν ενίοτε διόγκωση και λεμφαδένων. Σπανιότερα, πόνος και φυσαλίδες εμφανίζονται ταυτόχρονα.

Οι βλάβες είναι ομαδοποιημένες, τεταμένες, κατανέμονται ετερόπλευρα και εκτείνονται σε βάθος. Σπάνια υπάρχει γενικευμένη προσβολή, κυρίως σε άτομα με υποκείμενη καταστολή του ανοσοποιητικού. Οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από ΗΙV, εμφανίζουν πολλαπλάσια πιθανότητα να προσβληθούν και από έρπητα ζωστήρα.

Επιπλοκές είναι η μεθερπητική νευραλγία, εγκεφαλίτιδα, δυσλειτουργία κύστης και εντέρου. Συχνότερη επιπλοκή είναι η μεθερπητική νευραλγία, η οποία διαρκεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες μετά από την αποδρομή του εξανθήματος.

Η μεθερπητική νευραλγία είναι σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από χρόνιο πόνο στην θέση της ερπητικής προσβολής και για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά απαιτεί μακροχρόνια χορήγηση τοπικής και συστηματικής ειδικής φαρμακευτικής αγωγής. Σπανιότερα απαιτείται επεμβατική αντιμετώπιση.

Σήμερα, υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Η έγκαιρη χορήγηση της σωστής θεραπείας είναι σημαντική για την αποτροπή εμφάνισης επιπλοκών. Η καλή ενυδάτωση του ασθενούς είναι σημαντική κατά την διάρκεια της θεραπείας.


Η κα. Αναστασία Μοσχοβάκη είναι Ιατρός, Ειδική Παθολόγος

Πηγή : CapitalHealth.gr

Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.