Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Το ψωμί έχει τόσο αλάτι όσο και το θαλασσινό νερό

Περισσότερες από μια στις τέσσερεις φρατζόλες ψωμί που πωλούνται στους φούρνους και τα σούπερ μάρκετ, περιέχουν τουλάχιστον μισό γραμμάριο αλάτι σε κάθε φέτα, δηλαδή την ίδια ποσότητα που έχουν και τα κλασσικά πατατάκια!

Μέσα από μετρήσεις που έχουν γίνει, έχουν βρεθεί και φούρνοι όπου στο ψωμί τους περιέχεται τόσο πολύ αλάτι, όσο και στο θαλασσινό νερό ή πολλές φορές και περισσότερο. Ακόμα και το μαύρο ψωμί, που οι περισσότεροι το επιλέγουν όχι γιατί είναι πιο νόστιμο, αλλά πιο υγιεινό, φαίνεται να ανήκει στα αλμυρότερα είδη αρτοποιίας που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν από μια ομάδα εκστρατείας κατά του άλατος από το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, δείχνουν ότι, το ψωμί προσδίδει περισσότερο αλάτι στην ανθρώπινη διατροφή από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σε μια περίοδο που ολοένα και περισσότερα έτοιμα προϊόντα διαπιστώνεται πως κάνουν κακό στην υγεία λόγω του αλατιού που περιέχουν, αλλά όπως φαίνεται, ακόμα και φούρνοι που δεν διαθέτουν στην αγορά προπαρασκευασμένο ψωμί, βάζουν στις φρατζόλες που πωλούν πολύ περισσότερο αλάτι από ότι μπορεί να υποπτευθεί κανείς ή που κανονικά θα έπρεπε.

Η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη άλατος για τα παιδιά ηλικίας από 4-6 ετών θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 3 γραμμάρια –γεγονός που σημαίνει ότι ένα παιδί μπορεί να εξαντλήσει αυτά τα περιθώρια, τρώγοντας μόνο ένα μικρό σάντουιτς- , για παιδιά 7-10 μπορεί να φθάσει έως και τα 5 γραμμάρια, ενώ για όσους είναι πάνω από 11 ετών, η πρόσληψη άλατος μπορεί να ανέλθει έως και τα 6 γραμμάρια –δηλαδή το πολύ 4 φέτες ψωμί του τοστ την ημέρα!

Παρά το γεγονός όμως ότι, πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν πως το πολύ αλάτι κάνει κακό στην υγεία, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι πριν ακόμα προσθέσουν αλάτι στο φαγητό τους, μπορεί να έχουν ήδη καταναλώσει την ημερήσια επιτρεπτή ποσότητα –ή και πολύ παραπάνω- μέσα από άλλα τρόφιμα, που ποτέ δεν έχουν σκεφτεί ότι μπορεί να περιέχουν αλάτι.

Το σημαντικότερο και χρησιμότερο που θα μπορούσαν να κάνουν οι καταναλωτές λοιπόν, για να προστατεύσουν την υγεία τους από περιττές ποσότητες άλατος, θα ήταν να διαβάζουν τις ετικέτες συστατικών των τροφίμων και να αποφεύγουν την προσθήκη αλατιού στο φαγητό που ετοιμάζουν οι ίδιοι.

Πηγή: CapitalHealth.gr

Αναρτήθηκε από Βάσια ( Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.