Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Τσίχλα κατά των λοιμώξεων του αυτιού.Μια ομάδα Καναδών ερευνητών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το μάσημα τσίχλας με ξυλιτόλη μπορεί να αποτρέψει μια ενδεχόμενη μόλυνση των αυτιών, ενώ συν τω χρόνω είναι σε θέση να αντιμετωπιστεί η ουλίτιδα και η κακή αναπνοή!

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από ανάλυση τριών προηγούμενων ερευνών σχετικά με τα οφέλη της τσίχλας με ξυλιτόλη. Αυτή η φυσική γλυκαντική ουσία βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, ενώ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σάκχαρα, δεν προάγει την ανάπτυξη και εξάπλωση των στοματικών βακτηρίων.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Carolina, διαπιστώθηκε ότι, η ξυλιτόλη αναστέλλει την εξάπλωση του Lactobacillus casei και του Streptococcus salivarius, δηλαδή δύο μικροοργανισμών που συνδέονται με την κακή αναπνοή και την οδοντική φθορά, καθώς παράλληλα εμφανίζεται να έχει θεραπευτικές ιδιότητες για τα ούλα και προλαμβάνει την περιοδοντίτιδα!

Αν και μόνο από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι πρέπει να γίνει οπαδός τέτοιων συνηθειών, η νέα μελέτη επισημαίνει ότι οι τσίχλες με αυτή την ουσία βελτιώνουν και την υγεία των αυτιών!

Τα συμπεράσματα της μελέτης ήταν κάτι περισσότερο από εκπληκτικά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα οφείλονται στις βακτηριο –απωθητικές δράσεις της ξυλιτόλης. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι λοιμώξεις των αυτιών τις περισσότερες φορές ξεκινούν από βακτηριακές αποικίες που μεγαλώνουν στον ουρανίσκο και στελέχη μικροβίων, όπως του Streptococcus mutans, μεταναστεύουν μέσω του πίσω μέρους του λαιμού, στα αυτιά. Μόλις μολυνθούν αυτοί οι οδοί, φράσουν και το μέσο αυτί πονάει.

Η οξεία μέση ωτίτιδα δεν είναι μια σπάνια νόσος, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να ταλαιπωρούνται πολλοί άνθρωποι από αυτή. Η μάσηση λοιπόν τσίχλας με ξυλιτόλη, δεν θα προσφέρει μόνο φρέσκια αναπνοή και στοματική υγεία, αλλά θα μειώσει και τις πιθανότητες για μια ωτίτιδα.

Πηγή : CapitalHealth.gr

Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.