Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

"Τέρμα τα κόλπα, ήρθε η ώρα η Γερμανία να αναλάβει τις ευθύνες της"


Αυτή τη στιγμή η Γερμανία είναι η κερδισμένη της ΕΕ, τονίζουν οι Financial Times. Χωρίς το κοινό νόμισμα δεν θα ήταν ανταγωνιστική

Η Γερμανία είναι η κερδισμένη της νομισματικής ένωσης, αναφέρει σε άρθρο του στους Financial Times ο Σεμπάστιαν Μάλαμπι, συνεργάτης της εφημερίδας και του πρώην κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Πολ Βόλκερ, τονίζοντας πως τους τελευταίους 18 μήνες η χώρα έχει σκεφτεί κάθε πιθανό "κόλπο" για να μη συνεισφέρει στη διάσωση των προβληματικών χωρών.


Όπως σημειώνει άλλοτε έχει ωθήσει τις χώρες σε αυτοκαταστροφικά μέτρα λιτότητας, άλλοτε καλώντας το ΔΝΤ, και άλλοτε προσπαθώντας να πετάξει το μπαλάκι στη Κίνα.

Αλλά τώρα αυτά τα κόλπα έχουν βαλτώσει με τους ίδιους να βρίσκονται αντιμέτωπη με ταπείνωση λόγω μιας αποτυχημένης δημοπρασίας ομολόγων.


"Ήρθε η στιγμή για μια φορά να αποφασίσει μια και για πάντα: Πόσα είναι διατεθειμένη να πληρώσει για να σώσει την Ευρώπη", τονίζει το δημοσίευμα.


Η Γερμανία πρέπει να αποδομήσει κάποιους μύθους και να αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους. Ο βασικός μύθος που αναπαράχθηκε στις απαρχές της κρίσης ήταν ότι ο ευρωπαϊκός Νότος και κυρίως το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης απαρτίζεται από τεμπέληδες οι οποίοι σπαταλούν τα χρήματα των εργασιομανών εταίρων του Βορρά.


"Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία έχει μυριάδες οφέλη από τη νομισματική ένωση", λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αν η Γερμανία εξακολουθούσε να έχει δικό της νόμισμα αυτό θα είχε την τύχη του ελβετικού φράγκου το οποίο ανατιμήθηκε τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή θα στερούσε από τη Γερμανία πολύτιμη πελατεία για τα εξαγώγιμα προϊόντα της.


"Η Γερμανία μπορεί να χρηματοδοτεί το Νότο μέσω των περιφερειακών προγραμμάτων και του μηχανισμού διάσωσης αλλά αντλεί κέρδη μέσω εμπορικών και νομισματικών διόδων" καταλήγουν οι Financial Times, και μόνο όταν οι Γερμανοί αποδεχτούν αυτή την αλήθεια θα μπορούν να ενισχύσουν τη επιθυμία διάσωσης του ευρώ".


news247.gr
Πηγή On-news.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.