Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

«Τσουχτερά» πρόστιμα σε όσους δεν ζητούν αποδείξεις!

Νέα κίνητρα μελετά να δώσει στους Έλληνες φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χρησιμοποιούν με συνέπεια την κάρτα αποδείξεων στις καθημερινές συναλλαγές τους.

«Τσουχτερά» πρόστιμα σε όσους δεν ζητούν αποδείξεις!

Παράλληλα, στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η απευθείας είσπραξη του ΦΠΑ μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Με αυτές τις κινήσεις, το συγκεκριμένο υπουργείο επιχειρεί να τονώσει το κίνημα των αποδείξεων και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή.

Όλες οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Στόχος του υπουργείου είναι να παρουσιαστεί την επόμενη βδομάδα και να έχει ψηφιστεί μέχρι τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής που έχει επεξεργαστεί τις νέες ρυθμίσεις καθιερώνεται νέο πόιντ σύστεμ για τις φορολογικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, στο νέο ποινολόγιο θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων, ιδιωτών- καταναλωτών, για τα οποία διαπιστώνεται κατά την διάρκεια προληπτικού φορολογικού ελέγχου.

Το πρόστιμο καταβάλλεται εντός 10 ημερών σε οποιαδήποτε ΔΥΟ, με έκπτωση 50%.

Επιπλέον, καθιερώνεται αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των προστίμων με την εφαρμογή δύο βάσεων υπολογισμού, συντελεστές βαρύτητας πολλαπλότητας και υποτροπής καθώς και ανώτατα όρια (οροφής).

Ακόμη, σε περίπτωση μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης των στοιχείων που έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους αυτής ή δε η αποκρυβείσα αξία είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ, θα επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με 25% της συναλλαγής ή μέρους αυτής που αποκρύφτηκε.

Τέλος, η έκδοση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων και η λήψη εικονικών, η νόθευση αυτών, καθώς και η καταχώρηση στα βιβλία αγορών ή εξόδων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί, αποτελεί ιδιάζουσα φορολογική παράβαση και επισύρει πρόστιμο ίσο με το 30% της αξίας κάθε στοιχείου ή καταχώρησης μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη των 5।000 ευρώ.



http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.