Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τα ανθρακούχα αυξάνουν τις καρδιακές παθήσεις


Τα άτομα εκείνα που πίνουν δύο ανθρακούχα αναψυκτικά την ημέρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμα και όταν το σωματικό τους βάρος δεν παρουσιάζει μεταβολές, λένε οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε με τη συμμετοχή 4000 ατόμων, ηλικίας 45 με 84 ετών, όσοι καταναλώνουν τακτικά ζαχαρούχα αναψυκτικά, εμφανίζονται να είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, αλλά συνήθως και αύξηση του σωματικού τους βάρους. Ωστόσο, τα ευρήματα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες και όχι τους άνδρες!

Η μελέτη κράτησε περίπου πέντε έτη και οι διαφορές που παρατηρήθηκαν ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες μέσης και προχωρημένης ηλικίας ήταν παραπάνω από σαφείς.

Οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα ζαχαρούχα αναψυκτικά, είχαν σχεδόν τετραπλάσιες πιθανότητες να αυξήσουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων τους στο αίμα, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγούσε σε απόφραξη αρτηριών, αλλά και αύξηση του κινδύνου εμφάνισης ενός εγκεφαλικού.

Παράλληλα, ήταν περισσότερες οι πιθανότητες να αυξηθεί η περίμετρος της μέσης τους –ακόμα και εάν δεν αυξανόταν το συνολικό βάρος του σώματός τους- ενώ πολλαπλασιάζονταν οι πιθανότητες εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη.

Τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο American Heart Association’s Scientific Sessions, ήταν μέρος μιας ευρύτερης μελέτης (Multi- Ethnoc Study of Atherosclerosis ή Mesa) η οποία αφορούσε την υγεία της καρδιάς και εξέταζε αρχεία 4166 ενηλίκων.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι, πολλές γυναίκες, ενώ εξωτερικά δεν εμφάνιζαν στοιχεία παχυσαρκίας, είχαν καλά κρυμμένο λίπος στο εσωτερικό του σώματός τους, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών σοβαρών για τη ζωή ασθενειών, όπως είναι για παράδειγμα η στεφανιαία νόσος.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, οι γυναίκες ενδεχομένως να είναι πιο επιρρεπείς στα ζαχαρούχα αναψυκτικά, διότι χρειάζονται λιγότερες θερμίδες από ότι οι άνδρες, ενώ κάθε επιπλέον θερμίδα μετράει αρνητικά για την καρδιαγγειακή υγεία τους.

Πηγή :CapitalHealth.gr

Αναρτήθηκε από Βάσια Αγία Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.