Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το χαράτσι


Σε ποιον επιβάλλεται το τέλος;
Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής καθενός επιμερίζεται και το τέλος.
Ποιος το πληρώνει;
Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.
Τι θα γίνει αν δεν πληρωθεί;
Κόβεται το ρεύμα και δεν επανασυνδέεται μέχρι να πληρωθεί. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης με κατασχέσεις.
Πώς υπολογίζεται;
Πολλαπλασιάζονται τα τετραγωνικά, με τον συντελεστή επιβάρυνσης σε ευρώ (ανάλογα με την τιμή ζώνης του ακινήτου) και τον συντελεστή προσαύξησης ανάλογα με την παλαιότητα του ακινήτου.
Πότε θα πληρωθεί;
Σε δύο δόσεις, Οκτώβριο με Ιανουάριο για το 2011 και σε τέσσερις δόσεις από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2012.
Γνωρίζει η ΔΕΗ στοιχεία παλαιότητας
ακινήτων;
Ναι, γιατί χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
Τι γίνεται με τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών;
Εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων.
Ξέρει και ποιοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;
Μόνο εφόσον έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Χρήση του μέτρου έχουν κάνει 330.000 πελάτες της ΔΕΗ.
Το τέλος αγγίζει και πελάτες άλλων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας;
Ναι.
Αν αλλάξω εταιρεία;
Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το τέλος.
Εξαιρούνται οι ευπαθείς ομάδες;
Οχι. Πολύτεκνοι, άνεργοι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ανάπηροι ή όσοι βαρύνονται φορολογικά από ανάπηρο θα πληρώσουν το μίνιμουμ της κλίμακας με συντελεστή 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό, για ιδιοκατοικούμενο ακίνητο, ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των 3.000 ανά τ.μ.).
Σε ποια ακίνητα επιβάλλεται;
Στις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση και οι οποίες αποτελούν την βάση και για το τέλος της ακίνητης περιουσίας υπέρ των ΟΤΑ.
Πόσα έσοδα
προσδοκά το Δημόσιο;
2 με 2,5 δισ। ευρώ κάθε χρόνο.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Αναρτήθηκε από Βάσια Αγία Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.