Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

«Όμηροι» οι κάτοικοι της Γαύδου


Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός

Υπό δραματικές συνθήκες διαβιούν οι κάτοικοι της Γαύδου, καθώς το ακριτικό νησί από τις 31 Οκτωβρίου παραμένει αποκλεισμένο λόγω ελλείψεως πλοίου.

Ο δήμαρχος Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη zougla.gr, αφού, όπως επισημαίνει, δεν υπάρχουν φάρμακα και η τροφοδοσία του νησιού δεν μπορεί να γίνει. «Η επικοινωνία με την Παλιόχωρα δεν υπάρχει, όπου μένουν οι οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να πάρουμε φάρμακα. Δεν μπορούν να έρθουν οι συντάξεις των ηλικιωμένων που μένουν εδώ. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι η τροφοδοσία του νησιού».

«Είμαστε από παντού αποκλεισμένοι»

Ανεύθυνη θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη στάση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όταν έχει αποφασιστεί να γίνει νέα προκήρυξη για τη γραμμή Παλαιόχωρα - Γαύδος, αλλά ακόμη δεν έχουν μπει οι υπογραφές, ενώ για τη γραμμή Σφακιά – Γαύδος, αν και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έχει υπογράψει τη νέα σύμβαση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα πιστοποιητικά που είχαν δοθεί ξαφνικά ανακλήθηκαν, καθώς όπως σημειώνει ο δήμαρχος Γαύδου «αργότερα ισχυρίσθηκαν ότι δεν είναι έγκυρα».

Ο κ. Λαμπάκης συνεχίζει: «Είχε γίνει διαγωνισμός δρομολογίου Χώρα Σφακιών - Γαύδου με κοινοπραξία δύο ανοιχτών σκαφών να εκτελούν. Και έχουν ζητήσει αντικατάσταση του οχηματαγωγού - επιβατικού, που έχει πάρει όλα τα πιστοποιητικά και βρίσκεται η σύμβαση στο γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να υπογραφεί. Από τις 15 Σεπτέμβριου δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο Χώρα Σφακιών – Γαύδος και από τις 31 Οκτωβρίου σταμάτησε και το Παλαιόχωρα – Γαύδος».

Από την παράταση στον αποκλεισμό

Ο δήμαρχος Γαύδου είχε διαβεβαιώσεις από τον γενικό γραμματέα Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Λύτινα ότι έστω η σύμβαση της γραμμής Παλαιοχώρα – Γαύδου θα πάρει παράταση έως ότου υπογραφεί η καινούργια σύμβαση. Ωστόσο, κάτι ανάλογο ουδέποτε συνέβη: «Είχαμε ζητήσει να υπάρχει επιβατικό πλοίο και στις 31 Οκτώβρη τελείωσε η σύμβαση. Πριν γίνει αυτό, είχαμε συζητήσει με τον γενικό γραμματέα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Ανάπτυξη κ. Λύτινα να δοθεί παράταση στην υπάρχουσα σύμβαση, μέχρι να ολοκληρωθεί ο καινούργιος διαγωνισμός, ώστε να μην υπάρχει ούτε μια μέρα κενή. Με διαβεβαίωσε ότι ναι θα γίνει. Παρ' όλα αυτά, 31 Οκτωβρίου πληροφορηθήκαμε από το καφενείο ότι σταματά το δρομολόγιο».

Χρόνιο το πρόβλημα

Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Γαύδου κρατάει πολλά χρόνια όμως, ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση. Ο δήμαρχος Γαύδου έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα αλλά μάταια. «Νόμιζα ότι η παράταση θα είχε δοθεί, κάτι που δεν έγινε. Είναι πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και μας καίει πολλά χρόνια. Έχουμε απελπιστεί πλέον. Συνέχεια στην Αθήνα βρισκόμουνα για να λυθεί το πρόβλημα» δηλώνει απελπισμένος.

Πηγή: www.zougla.gr

Αναρτήθηκε απο Άννα Παλλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.