Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η αστυνομία θα παίρνει DNA με το ζόρι


Με βάση την γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανασίου Κονταξή, η αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει δείγμα DNA από υπόπτους για την τέλεση εγκλημάτων ακόμη και με τη βία αν χρειαστεί,στην περίπτωση που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον.... τριών μηνών. Όπως ανέφερε, απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ανάλυση του DNA, λόγω της σπουδαιότητας αυτού του αποδεικτικού μέσου, είναι σύννομη με το Σύνταγμα και τη διεθνή νομοθεσία, καθώς «το συμφέρον της ολότητας που εξυπηρετεί είναι υπέρτερο του συμφέροντος του ατόμου». Παράλληλα, εκτίμησε ότι ακόμη και αν η λήψη του δείγματος γίνει χωρίς τη συγκατάθεση του υπόπτου, αυτό δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές των άρθρων 2, 5, 7 και 9Α. Υποστήριξε ότι ο σκοπός που επιδιώκεται με τη λήψη γενετικού υλικού υπερτερεί των φερόμενων ως θιγομένων δικαιωμάτων του ανθρώπου. «Οι ατομικές ελευθερίες δεν είναι, ούτε μπορεί να είναι απεριόριστες। Όποιος ζητάει κάτι τέτοιο είναι εκτός πραγματικότητας», ανέφερε στη γνωμοδότησή του.

Πηγή Οnnews.gr

Aναρτήθηκε από Ναταλία Χολαργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.