Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται κι άλλα ραβασάκια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων


Τελειωμό δεν έχουν τα χαράτσια που πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αφού το υπουργείο Οικονομικών βρίσκει κι άλλους τρόπους για να μαζέψει χρήματα.

Ο κόσμος έχει γονατίσει από αυτά που πρέπει να πληρώσει αλλά το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει ακάθεκτο.
Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του... 2009 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 θα κληθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο να πληρώσουν χιλιάδες φορολογούμενοι.
Έτσι μέχρι τον Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει ολοκληρωθεί η είσπραξη του εναπομείναντος υπολοίπου των εσόδων από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009, ύψους 100 εκατ. ευρώ, καθώς και η είσπραξη του συνόλου των εσόδων από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2010, ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Από τους 1,28 εκατομμύρια ιδιοκτήτες που θα παραλάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για το ΕΤΑΚ του 2009, όσοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα κληθούν επιπλέον με τα ίδια εκκαθαριστικά σημειώματα να πληρώσουν και έκτακτη εισφορά, η οποία θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 0,9% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους για την αξία που υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.
Πάνω από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα παραλάβουν σημειώματα από τη ΓΓΠΣ, με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν τον ΦΑΠ.
Ο ΦΑΠ του 2010 θα υπολογιστεί με συντελεστές από 0,1% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού των 400.000 ευρώ.
Και μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει φυσικά να πληρώσουν και το χαράτσι που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Επίσης, μέσα στις επόμενες οι φορολογούμενοι θα παραλάβουν 352.157 εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος, εκ των οποίων τα 79.123 είναι χρεωστικά. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να καταβάλουν σε μία δόση φόρους 118,5 εκατ. ευρώ.
Τα 112.367 θα είναι πιστωτικά σημειώματα, όπου οι επιστροφές φόρου ανέρχονται σε 66,8 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι περίπου 500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει ακόμα το εκκαθαριστικό τους.
Ακόμα, έρχονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες περίπου 800.000 πολυεκκαθαριστικά με έκτακτες εισφορές εισοδήματος, αντικειμενικών δαπανών και τέλη επιτηδεύματος.
Αν η βεβαίωση του φόρου έχει γίνει εντός του Νοεμβρίου, τότε η πληρωμή της πρώτης δόσης, που δεν μπορεί να μικρότερη των 300 ευρώ, θα πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου। Πηγή Newsit.gr Αναρτήθηκε από Ναταλία Χολαργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.