Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Έλληνες στο Harvard θεραπεύουν τον καρκίνο!



Η Ελλάδα, όπως πάντα, διαπρέπει στο εξωτερικό। Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Δημήτρη Ηλιόπουλου στο Harvard, όπου με την ανεπτυγμένη τεχνολογία της βιοπληροφορικής και της βιομηχανικής, ανακάλυψαν δύο νέα φάρμακα για τον καρκίνο του ήπατος και του παγκρέατος.








Η ερευνητική ομάδα, η οποία στελεχώνεται από άτομα κυρίως ελληνικής καταγωγής, έχει ως στόχο την επιτάχυνση εξεύρεσης νέων θεραπειών για διάφορες μορφές καρκίνου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο "Thessalianews.gr", "Aνακαλύψαμε ότι η μετφορμίνη, που είναι αντιδιαβητικό φάρμακο, εμποδίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος. Βασιζόμενοι στα αποτελέσματά μας ξεκινήσαμε κλινικές δοκιμές σε τρία αντικαρκινικά κέντρα στην Αμερική, όπου ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος λαμβάνουν χημειοθεραπεία σε συνδυασμό με την μετορφίνη και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά και ίσως έχουμε το πρώτο αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία αυτού του πολύ επιθετικού καρκίνου, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα, όπως ξέρουμε, ήταν η αιτία θανάτου του Steve Jobs.

Όσον αφοράστον καρκίνο του ήπατος, σε συνεργασία με τον επίσης Βολιώτη γιατρό Γιώργο Πουλτσίδη, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Stanford στις ΗΠΑ, ανακαλύψαμε ένα καινούργιο μόριο RNA, το οποίο καταστέλλει τον καρκίνο του ήπατος σε πειραματόζωα και ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε και γι' αυτό το μόριο κλινικές δοκιμές σε ασθενείς στο άμεσο μέλλον।"



Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.