Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!


Στοιχεία - κόλαφος της αγροτικής παραγωγής για τους ξενοκίνητους μνημονιολάγνους!
Τέλος στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού έβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό.


Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, "δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων", αφού όπως τόνισε αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.

Βάσει μελέτης το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, ενώ το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).

Εκεί που η ελληνική αγροτική παραγωγή παρουσιάζει την μεγαλύτερη αυτάρκεια είναι στα εσπεροειδή όπως τα πορτοκάλια (167%) ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 67% η οποία καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από την Τουρκία και χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%). Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.

Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).

Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%).

Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα. Σε τελική ανάλυση όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ "ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε".
Να λοιπόν που καταρρίπτεται το παραμυθάκι των εγχώριων εθνοπροδοτών του Μνημονίου, πως τάχα θα...πεινάσουμε αν βγούμε από το τοκογλυφικό Ευρώ!

Σχόλιο h-o Το ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΠΟΥ ΑΡΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ;

Και κυρίως, ποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξή της;

Αναζητήστε τις απαντήσεις, σε όσους μας μιλάνε συνεχώς για "μονόδρομο", σωτηρία" και άλλα τέτοια...υπερπατριωτικά!

Πηγή Μπλε Ακρίδα
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ...ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ)ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ....ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ..ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΨΥΧΟΥΛΑ....ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!!!Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΝΤΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ....ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΣΤΑ ΣΗΣΙΤΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΑ ΤΡΟΦΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ....ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ...ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ...ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.