Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Απαγωγή Ελληνοκυπρίων από Τούρκους κομμάντο - Ένταση και ανησυχία στη Λευκωσία

Τούρκοι κομμάντο (και όχι Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν) απήγαγαν δύο Ελληνοκύπριους στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Πέργαμος, κοντά στη Δερύνεια. Οι δύο πολίτες, ηλικίας 42 και 33 ετών, είχαν πάει εχθές το μεσημέρι για να μαζέψουν άγρια σπαράγγια και από τότε αγνοείτο η τύχη τους.

Ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο οχήματα με Τούρκους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων και τους έσυραν στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου κρατούνται μέχρι τώρα.

Έχει κινητοποιηθεί τόσο η Εθνοφυλακή και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών. Στην Λευκωσία προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, καθώς θεωρούν ότι η κίνηση έχει να κάνει με την στρατηγικής σημασίας συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ για την οριοθέτηση των περιοχών Έρευνας και Διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο κρατών, όπου πρακτικά μοιράζεται η νοτιοανατολική Μεσόγειος μεταξύ των δύο χωρών. Κάτι που έχει ανοχλήσει σφόδρα την Άγκυρα που είχε προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσει.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμα ράπισμα στην Τουρκία και στο ψευδοκράτος δεδομένου ότι η τουρκική διπλωματία προσπαθεί με κάθε μέσο ακόμα και με την αποστολή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή να αμφισβητήσει τη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρέχει υπηρεσίες SAR σε όλη την περιοχή ευθύνη της στο FIR Λευκωσίας.

Το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπεντζιαμιν Νετανιάχου στην Κύπρο την πρώτη που Ισραηλινός πρωθυπουργός πραγματοποιεί εντός του μήνα.

Πρόκειται για το επιστέγασμα της στρατηγικής συνεργασίας των δύο κρατών για την θωράκιση των ενεργειακών επενδύσεων κοινού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούνται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.

Από την Δευτέρα είχαν παρατηρηθεί στην τουρκοκρατούμενη περιοχή της Λευκωσίας κινήσεις και μεταφορές στρατευμάτων από τα βόρεια του νησιού, ενώ γενικά η πρόσβαση στις τουρκοκρατούμενες περιοχές είχε δυσκολέψει. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Πηγή defencenet.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.