Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τα λάθη που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ποια σημεία πρέπει να ελέγξετε για να μην πληρώσετε μέχρι και τα διπλάσια χρήματα από αυτά που σας αναλογούν.

Τα λάθη που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων τα λάθη που γίνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να έρχονται ιδιαίτερα φουσκωμένοι.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να ελέγχουν σχολαστικά τους λογαριασμούς αν δεν θέλουν να πληρώσουν ποσά που φτάνουν μέχρι το διπλάσιο του ποσού που υποχρεούνται να καταβάλουν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων επεσήμανε τα λάθη που υπάρχουν στον υπολογισμό του τέλους, καθώς δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων διαπίστωσαν ότι οι χρεώσεις του τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι διογκωμένες, κυρίως για τους εξής λόγους:

  • Λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης.
  • Λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας.
  • Λανθασμένες χρεώσεις βάσει «πλασματικών» τετραγωνικών μέτρων, που προκύπτουν από ειδικές κατά Δήμο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
  • Διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια.
  • Επιβολή ειδικού τέλους σε ακάλυπτους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
  • Λανθασμένες χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών με ΤΑΠ, και συνεπώς και με Ειδικό Τέλος, ενώ ρητά απαλλάσσονται από το νόμο και από τα δύο.
  • Κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Δεν υπάρχει διαδικασία υπολογισμού και αφαίρεσης του εμβαδού των κοινόχρηστων χώρων των κτιρίων αυτών, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ζητεί την καθιέρωση διαδικασίας άμεσης διόρθωσης των λαθών στο ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΒΕΕ, με επείγουσα επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες ζητούν την αναστολή της επιβολής Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για όσα οικονομικά έτη θα ισχύσει το νέο τέλος μέσω ΔΕΗ।



Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.