Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τι αποφάσισε το υπουργείο για το χαράτσι ακινήτων - Όλες οι διευκρινίσεις για τις δόσεις και τα λάθη στους λογαριασμούς


- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσουν εκ νέου το χαράτσι για τις ευπαθείς ομάδες
- Στη δεύτερη δόση του 2011 που θα έρθει στις αρχές του 2012 δεν θα υπάρξει σπάσιμο σε περισσότερες δόσεις
- Σε όσους λογαριασμούς υπάρχουν λάθη αυτοί θα πληρωθούν κανονικά και θα συμψηφιστούν στις επόμενες δόσεις
- Θα ασκηθούν πειθαρχικές ευθύνες σε δημάρχους που καλούν τον κόσμο να μην πληρώσει το χαράτσι

Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση του ειδικού τέλους ακινήτων, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, που ξεκαθαρίζει ότι όπου έχουν εντοπιστεί λάθη και έχουν προκύψει τυχόν επιπλέον χρεώσεις, αυτές θα συμψηφιστούν σε επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Επιπλέον, επισπεύδονται οι διαδικασίες ώστε να συμπληρωθεί υπουργική απόφαση που θα λύνει με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες Συγκεκριμένα, μετά από ευρεία σύσκεψη στον υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να ετοιμαστεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ. Για την σωρεία λαθών που παρατηρήθηκαν στον υπολογισμό του τέλους, δόθηκε εντολή στην ΔΕΗ να στείλει στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις. Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος και τα εξής: - Διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.

Πηγή Newsit.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.